Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logowanie graczy premium

TPX

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Witam, 

Od jakiegoś czasu tworzymy sobie ze znajomymi serwerek Minecraft na Spigocie 1.15.2. W dniu dzisiejszym chciałem wprowadzić dodatkowe zabezpieczenia na serwer, więc wgrałem plugin AuthMe. Podpiąłem go pod bazę danych i wszystko śmiga. Wiem jednak, że logowanie przy każdym wejściu na serwer jest często irytujące, więc chciałem umożliwić graczom Minecraft Premium pomijanie logowania. W AuthMe takiej opcji nie znalazłem (chociaż przyznam - długo nie szukałem), ale zachęcił mnie znaleziony plugin FastLogin. Po dłuższych próbach okazał się on jednak bezużyteczny, bo zwyczajnie nie działał (to znaczy niby był na serwerze i reagował na komendy, ale z jakiegoś powodu za każdym razem jednak trzeba było się logować, a próby zmian różnych rzeczy w configu nie podziałały). Więc szukałem dalej i znalazłem PremiumLogin. Wgrałem, działa. Problem jest niestety taki, że używając tego pluginu dostaję zupełnie inne UUID niż wcześniej, co powoduje utratę wszystkich itemów, rangi, itp. (to ostatnie szczególnie wzbudza moje obawy o bezpieczeństwo). Ponieważ używamy whitelisty, po użyciu /premium nie jestem już w stanie wejść na serwer, bo mam inne UUID.

Piszę to tutaj z nadzieją, że ktoś pomoże mi ogarnąć te pluginy/poleci mi inny lepszy plugin na auto logowanie graczy Premium lub jakkolwiek inaczej mi z tym pomoże. Dzięki wszystkim z góry.

Opublikowano
4 minuty temu, TPX napisał:

Witam, 

Od jakiegoś czasu tworzymy sobie ze znajomymi serwerek Minecraft na Spigocie 1.15.2. W dniu dzisiejszym chciałem wprowadzić dodatkowe zabezpieczenia na serwer, więc wgrałem plugin AuthMe. Podpiąłem go pod bazę danych i wszystko śmiga. Wiem jednak, że logowanie przy każdym wejściu na serwer jest często irytujące, więc chciałem umożliwić graczom Minecraft Premium pomijanie logowania. W AuthMe takiej opcji nie znalazłem (chociaż przyznam - długo nie szukałem), ale zachęcił mnie znaleziony plugin FastLogin. Po dłuższych próbach okazał się on jednak bezużyteczny, bo zwyczajnie nie działał (to znaczy niby był na serwerze i reagował na komendy, ale z jakiegoś powodu za każdym razem jednak trzeba było się logować, a próby zmian różnych rzeczy w configu nie podziałały). Więc szukałem dalej i znalazłem PremiumLogin. Wgrałem, działa. Problem jest niestety taki, że używając tego pluginu dostaję zupełnie inne UUID niż wcześniej, co powoduje utratę wszystkich itemów, rangi, itp. (to ostatnie szczególnie wzbudza moje obawy o bezpieczeństwo). Ponieważ używamy whitelisty, po użyciu /premium nie jestem już w stanie wejść na serwer, bo mam inne UUID.

Piszę to tutaj z nadzieją, że ktoś pomoże mi ogarnąć te pluginy/poleci mi inny lepszy plugin na auto logowanie graczy Premium lub jakkolwiek inaczej mi z tym pomoże. Dzięki wszystkim z góry.

W authme wiem że można robić auto logowanie na czas / a co do logowania premium to tylko jakieś płatne pluginy

Opublikowano
Dnia 11.05.2020 o 00:45, RybekPL napisał:

a teraz przeczytaj, na jakiej wersji OP ma serwer.... AutoIN jest do 1.10.

Co konkretnie nie działało  w pluginie FastLogin? mi działa wyśmienicie. Pokaż błędy z konsoli lub powiedz co konkretnie się działo 

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Pomocnik
Opublikowano
10 godzin temu, GamePL7 napisał:

a teraz przeczytaj, na jakiej wersji OP ma serwer.... AutoIN jest do 1.10.

Co konkretnie nie działało  w pluginie FastLogin? mi działa wyśmienicie. Pokaż błędy z konsoli lub powiedz co konkretnie się działo 

Więc tak. FastLogin nie rejestrował graczy automatycznie a po wpisaniu komendy /premium na czat wywalało tylko i wyłącznie:

/premium [player]

Tak, wpisywałem /premium razem z nickiem gracza, co dawało ten sam skutek.

Zrobiłem oddzielny serwer testowy, na który wgrałem tylko AuthMe, FastLogin oraz ProtocolLib. Teraz plugin FastLogin w wogóle nie działa, pod komendą /pl jest na czerwono, a na czat po wpisaniu komendy wywala:

An internal error occured while attempting to perform this command.

Spróbowałem jeszcze raz od nowa wgrać pluginy AuthMe, FastLogin i ProtocolLib na główny serwer i teraz jest ciekawiej. Plugin zaczął działać. Wpisałem /premium, wyświetlił się jakiś tam komunikat i prośba o potwierdzenie wpisując jeszcze raz /premium. Wpisałem, działa. Dało komunikat o pomyślnej rejestracji. I tutaj koniec dobrego, bo wyjściu z serwera całkowicie nie da się wejść z powrotem, bo przy dołączaniu wyrzuca z komunikatem:

Invalid session.

Opublikowano
10 godzin temu, TPX napisał:

Więc tak. FastLogin nie rejestrował graczy automatycznie a po wpisaniu komendy /premium na czat wywalało tylko i wyłącznie:

/premium [player]

Tak, wpisywałem /premium razem z nickiem gracza, co dawało ten sam skutek.

Zrobiłem oddzielny serwer testowy, na który wgrałem tylko AuthMe, FastLogin oraz ProtocolLib. Teraz plugin FastLogin w wogóle nie działa, pod komendą /pl jest na czerwono, a na czat po wpisaniu komendy wywala:

An internal error occured while attempting to perform this command.

Spróbowałem jeszcze raz od nowa wgrać pluginy AuthMe, FastLogin i ProtocolLib na główny serwer i teraz jest ciekawiej. Plugin zaczął działać. Wpisałem /premium, wyświetlił się jakiś tam komunikat i prośba o potwierdzenie wpisując jeszcze raz /premium. Wpisałem, działa. Dało komunikat o pomyślnej rejestracji. I tutaj koniec dobrego, bo wyjściu z serwera całkowicie nie da się wejść z powrotem, bo przy dołączaniu wyrzuca z komunikatem:

Invalid session.

Pokaż config 🙂

Pomocnik
Opublikowano
28 minut temu, GamePL7 napisał:

Pokaż config 🙂

https://pastebin.com/AKF3imCp

W miejscu passów do bazy danych są te domyślne z pluginu, ale tylko na tym podglądzie. U siebie mam wstawione realne dane bazy. Nie daję ich tutaj z chyba jasnych przyczyn 😄.

Opublikowano

premium-warning: true ----> false (po co mają 2 razy pisac /premium)

nameChangeCheck: false ----> true (sprawdza nazwe czy ktos nie zmienil)

Pomocnik
Opublikowano

Dalej wywala i pokazuje "Invalid session". Dodam, że w konsoli wyskakuje wtedy to:

[Craft Scheduler Thread - 4/WARN]: [FastLogin] Failed to verify session

Opublikowano
12 godzin temu, TPX napisał:

Dalej wywala i pokazuje "Invalid session". Dodam, że w konsoli wyskakuje wtedy to:

[Craft Scheduler Thread - 4/WARN]: [FastLogin] Failed to verify session

każdy gracz ma tak, czy tylko ty?

Opublikowano

Pewnie przy starcie serwera plugin wywala jakiś błąd, sprawdź i jeśli tak jest to daj nam ten błąd - na pewno pomoże w rozwiązaniu problemu.

Pomocnik
Opublikowano

Wgrałem na serwer najnowszą wersję Dev (wcześniej miałem najnowszą pełną wersję ze Spigota), to rozwiązało sprawę. Dzięki za chęci.

Ale mam jeszcze jedno pytanie (na temat). Czy w tym pluginie FastLogin da się ustawić tak, żeby automatycznie sprawdzał czy gracz ma Premium? Chodzi mi o to, że nie trzeba wpisywać /premium, tylko po rejestracji w AuthMe plugin od razu rejestrował gracza na liście Premium, jeśli ma te premkę.

Opublikowano

@TPX

w config.yml:

autoRegister: false

na:

autoRegister: true

premiumUuid: false

na

premiumUuid: true

Pomocnik
Opublikowano

Eh... To jednak nie koniec problemu. Znowu przy kolejnych wejściach na serwer wyrzuca mnie z gry z komentarzem:

You are not whitelisted on this server.

Opublikowano

w pliku

server.properties 

zmień

white-list=true

na

white-list=false 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Logowanie graczy premium
Pomocnik
Opublikowano
3 godziny temu, GamePL7 napisał:

w pliku

server.properties 

zmień

white-list=true

na

white-list=false 

Jak pisałem w pierwszym poście, potrzebuję używać tej whitelisty. No chyba, że wgram plugin na jakąś customową whitelistę, ale nie wiem czy to ma sens.

Opublikowano
8 godzin temu, TPX napisał:

Jak pisałem w pierwszym poście, potrzebuję używać tej whitelisty. No chyba, że wgram plugin na jakąś customową whitelistę, ale nie wiem czy to ma sens.

to zatem logicznym jest, że aby gracz mógł wejść na serwer musisz go do niej dodać 🙂 

/whitelist add <nick>

To że UUID się zmienia można załatwić jakimś prymitywnym skryptem, który sprawdza tylko nick, a nie UUID

Pomocnik
Opublikowano
1 godzinę temu, GamePL7 napisał:

to zatem logicznym jest, że aby gracz mógł wejść na serwer musisz go do niej dodać 🙂 

Dodany do whitelisty jestem, przestaje ona mnie wpuszczać po użyciu /premium.

1 godzinę temu, GamePL7 napisał:

To że UUID się zmienia można załatwić jakimś prymitywnym skryptem, który sprawdza tylko nick, a nie UUID

Tylko, że jeżeli będzie mi sprawdzało nick zamiast UUID to będzie można się podszyć pod takiego gracza używając non-premium. A jeśli osoba z premką zmieni sobie nick to trzeba będzie manualnie zmieniać jego nick na whitelist'cie

Opublikowano
6 godzin temu, TPX napisał:

Tylko, że jeżeli będzie mi sprawdzało nick zamiast UUID to będzie można się podszyć pod takiego gracza używając non-premium. A jeśli osoba z premką zmieni sobie nick to trzeba będzie manualnie zmieniać jego nick na whitelist'cie

nie będzie można

Opublikowano
Dnia 15.05.2020 o 10:50, TPX napisał:

Dodany do whitelisty jestem, przestaje ona mnie wpuszczać po użyciu /premium.

Usuń wszystkich graczy z whitelist i dodaj ponownie, przed wgraniem FastLogina pewnie używane były fake'owe UUID nawet dla graczy premium i dlatego nie wpuszcza cię na serwer.

rocketnite-sygna.png

Pomocnik
Opublikowano
20 godzin temu, Verlikylos napisał:

Usuń wszystkich graczy z whitelist i dodaj ponownie, przed wgraniem FastLogina pewnie używane były fake'owe UUID nawet dla graczy premium i dlatego nie wpuszcza cię na serwer.

Ok, spróbuję to tak ogarnąć. Najwyżej obejdę to inaczej. Dzięki tu wszystkim za pomoc.

Temat do zamknięcia.

• Yaboku zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...