Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać starszą mapę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos wie jak wgrać mape z 1.13.2 na 1.12.2 próbowałem i wyskakuje zwykła mapa jakby nic tam nigdy niebyło potrzebuje jej pilnie.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Tak próbowałem ale z 1.13.2 nie mogę odtworzyć mapy na 1.12.2

A jeśli włączam serwer wyskakuja błędy serwera i nie mogę włączyć go! 

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Bo tak się nie da kolego... Nie można sobie przeżucać np. Z 1.13 do 1.12... W wersji 1.13 występują inne bloki, mają inny kod źródłowy oraz jest ich więcej... Ale można np. By przeżucić mapę z 1.8 na 1.12 albo z 1.11 do 1.13 itd. Taki jest wzór StarszaWersja>NowszaWersja

Jeżeli chcesz uzyskać szybszą pomoc, to wbijaj na Discord pomocy technicznej:   https://discord.gg/6GvT6EZ

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak wgrać starszą mapę?
Opublikowano
Dnia 10.05.2020 o 22:16, RybekPL napisał:

Ktos wie jak wgrać mape z 1.13.2 na 1.12.2 próbowałem i wyskakuje zwykła mapa jakby nic tam nigdy niebyło potrzebuje jej pilnie.

próbowałeś na singleplayer wejść na wersji 1.12.2, następnie zapisać mapę, a potem spróbować ją załadować przez filezille?

Dnia 10.05.2020 o 23:37, RybekPL napisał:

Tak próbowałem ale z 1.13.2 nie mogę odtworzyć mapy na 1.12.2

A jeśli włączam serwer wyskakuja błędy serwera i nie mogę włączyć go! 

wrzuć te błędy na http://pastebin.com

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano
9 godzin temu, RybekPL napisał:

Już zamykam bo zbudowałem taką samą mapę, Ale błąd mnie kosztował 2 dni budowania.

mogłeś odpalić serwer na 1.13, zrobic za pomocą worldedita schematic i potem wkleić go na 1.12 🙂

Opublikowano
16 godzin temu, RybekPL napisał:

Jak?

Podasz komendy jakie bo tamta jest i tak o wiele lepsza.

Zaznaczasz dwa przeciwległe rogi budowli, //copy i //schematic save (nazwa). Teraz utworzył się plik w /plugins/worldedit/schematics. Kopiujesz go w to samo miejsce na nowym serwerze, wpisujesz //schematic load (nazwa) i //paste. Pamiętaj, że zbyt duże budowle zlagują serwer i się nie wkleją, więc z rozwagą kopiuj, najlepiej podziel na kilka części i wklejaj pokolei jeśli to duża budowla. No i chyba nie muszę mówić, że to co skopiujesz nie może mieć bloków z nowszej wersji. Potrzebujesz tylko pluginu WorldEdit.

Opublikowano
19 godzin temu, RybekPL napisał:

Jak?

Podasz komendy jakie bo tamta jest i tak o wiele lepsza.

Po pierwsze:

- musisz posiadać plugin WorldEdit odpowiedni na wersję twojego serwera, możesz go pobrać stąd: https://dev.bukkit.org/projects/worldedit/files

Jeśli już masz, przerzucasz go do folderu /plugins/ i restartujesz serwer 🙂

Następnie przechodzisz do jednego z rogów budowli i wpisujesz albo //pos1 albo //wand i zaznaczasz róg lewym przyciskiem myszy.
Potem przechodzisz do przeciwległego rogu budowli i wpisujesz //pos2 lub zaznaczasz siekierką tym razem prawym przyciskiem myszy.

UWAGA! Skopiuje się tylko to, co zaznaczyłeś (tzn. w zaznaczonym prostokącie)

Potem najlepiej stanąć mniej więcej na środku budowli (nie musi być odmierzony środek, okolice) i wpisujesz komendę //copy
Następnie wpisujesz //schematic save nazwa  (w miejscu "nazwa" wpisujesz cokolwiek, np. zamek lub budowla).

Potem przechodzisz do docelowej wersji serwera. Upewnij się, że zainstalowany plugin WorldEdit jest kompatybilny z twoją nową wersją!

Jedyne co zostało to przejść do miejsca, w którym chcesz mieć wklejoną budowlę i wpisac komendę //schematic load nazwa (w miejsce "nazwa" wpisujesz wcześniej zadeklarowaną nazwę) i ostatecznie pozostaje wkleić komendą //paste

!!! Podczas wklejania może wystąpić lag, a nawet crash serwera. Jeśli serwer się crashuje - musisz podzielić schemat na 2 mniejsze części.  !!!

Liczę na spam lajków ❤️ 

• Yaboku zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...