Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwery Hard Rpg

Co sądzicie o tego typu serwerach  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy op?aca si? robi? taki serwer?

2. 2. Czy gra?/gra?a by? na takim serwerze?

• Tak
    • Nie
    • po "te?cie" serera stwierdzi?/stwierdzi?a bym co dalej
  3. 3. Czy istniej? inne tego typu serwery?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Temacik nie jest natury technicznej. Pozwoliłem sobie przeprowadzić małą ankietę wśród graczy na temat mojego projektu który mam nadzieje zostanie zrealizowany już niedługo :)

Planuje stworzyć prywatny serwer metina, ale nie będzie przypominał tych które spotykacie na codzień. Projekt "RpgMT2' (wstępna jego nazwa, z biegiem czasu zostanie nadana właściwa nazwa serwera) opierał się będzie nie tyle na expie i robieniu eq co setkach questów. Mam już przygotowaną obszerną fabułę, wypełnioną różnymi pobocznymi historiami. Rozgrywka do łatwych zaliczać się nie będzie co zniechęci potencjalne "dzieci". Pozwólcie, że przedstawię to na przykładzie: każdy na privie dąży do tego aby jego zbroja miała +9999 kk do hp możliwe jak najwięcej abs na wszystko co się rusza i 30 k obrony. Do tego potrzebne są "wzmocnienia przedmiotu" i tym podobne rzeczy dostępne u handlarzu. Na moim serwerze sytuacja będzie przedstawiać się następująco: tego typu iteamy można będzie dostać za questa bądź będzie stworzony specjalny npc (dlaczego nie Uriel? Przecież jest mędrcem i powinien umieć robić takie itamy :) ). Co to da? Nie będzie pojedynku na bony i ilość wydanej kasy. Tu "praca nad postacią" naprawdę będzie coś znaczyć. Exp? Oczywiście będzie wymagany, ale przy tak wielkiej liczbie questów ograniczać się będzie jedynie do "dobicia" paru procentów. W planach oczywiście jest dedyk, zaś sam client, pliki serwerowe, czy www będą większości "tworzone" (choć lepsza nazwa to modyfikowane) przeze mnie. Na chwilę obecną spolszczyłem całe mob_proto i zabieram się za iteam_proto. Potrafię tworzyć www i myślę, że własna strona nie będzie stała na przeszkodzie. Mam tysiące pomysłów na temat samej rozgrywki, ale także na temat samej walki z hackerami. Pytanie wszystko co Wy o tym myślicie? Czy taki serwer ma przyszłość? Wiadomo, że co łatwe to fajne, ale ja nie myślę o serwie na którym wbija się 99, bawi się 2-3 dni i opuszcza go na wieki wieków amen ( :) ). Chciałbym przyciągnąć i zatrzymać graczy na dłużej. Liczę na wypowiedzi i opinie.

Do moderatorów: przepraszam jeśli to nieodpowiedni dział, ale uznałem, ze skoro to też dotyczy tworzenia serwera, to ten dział nada się najlepiej.

Pozdrawiam wszystkich :)

Mój prawdziwy nick tu ZuyPan

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

ooo :) Jestem bardzo mile zaskoczony Waszymi wypowiedziami :) Gdy człowiek widzi takie rzeczy, aż rwie się do pracy

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

To ja Cie troche zastopuje, a moja wypowiedz bedzie krotka:

Sa 4 glowne servery i tam wiekszosc gra, tego nie zmienisz majac 500 nowych questow, bo wiekszosc nie lubi kompletnie hard serverow.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@Sui

Zmienić zmienisz, np. skryptem tworzącym konta ^^... Lecz to prawda na hard serwach mało osób chce grać lecz myślę że jak by większość monotonii expienia zamienić na questy to nie było by to aż tak nudne.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

I dlatego właśnie wolałem przeprowadzić ankietę. Z drugiej strony nie możesz stwierdzić czy to się spodoba czy nie skoro jeśli nawet takie serwery istnieją to jest ich mało i ludzie tak naprawdę nie widzą jak to wygląda w praktyce. Część też odpadnie na wstępie bo to po prostu dzieci a gdyby dzieci miały grać na tego typu serwerach pl pękał by w szwach. Wszystko ma swoje + i - . Powstanie swego rodzaju "selekcja" naturalna

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

Hard priv to jest to!

Zrób tak, że żeby do wszystkiego dojść trzeba około miesiąca :P

A nie jak na wszystkich privach w 1-7 dni masz pro elo elo eq itd...

Oczywiście nie aż tak jak PL :P

Zrób tak, że na wszystko jest skrócony czas np. misję konną możesz co 12h robić tak samo biolog etc...

http://www.mpcforum.pl/topic/162739-xddmt2-hamachi-pl/

Staram się pomóc jeżeli tylko potrafię. Jak możesz daj + chociaż nie wiem po co mi :P

Opublikowano

@UP

Myślę że autor ma na myśli dużo większe zmiany, może nawet i misje u biologa wyglądały by zupełnie inaczej, wystarczy trochę kreatywności.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

dokładnie, biolog nie będzie już tylko ograniczał do: przynieś->ja to postaram się zepsuć->przynieś następne to jest do kitu->niech ci będzie, idź po nagrodę

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

jestem 100% za takim serwer nareszcie by nie było czegoś takiego,że jakiś dzieciak wpadnie na spot uderzy 9999.....kk ze skilla i się cieszy bo jest wielkim panem -.- w końcu będzie coś ciekawszego niż monotonne expienie jak to w metku jest :/ mam nadzieje,iż questy będą fajne :]

Daj- :)

Opublikowano

Miło mi poinformować, że prace nad serwerem nabrały sporego tępa :) Teraz w teamie jest już 2 osoby, coraz więcej pomysłów itd :D Już niedługo i w dziale prezentacji pojawi się reklama

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

Widać, że masz chęci, ale na tym się skończy. Metin to gra dla dzieci, dla neo którzy nie uciągna takiego serwera. Osób normalnych na tym forum jest może z 10% z całej społeczności, reszta to dzieci, ciemne umysły etc. Poza tym, gdzie w Metinie jest jakikolwiek zarys historyczny, jakakolwiek fabuła, bo o kamieniach metin to nie pierdol :D Na prawdę, daj spokój bo czas tylko tracisz, w WoWie by coś takiego poszło nawet, ale nie tu, nie w metinku.

Pozdrawiam

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Projektant - dzięki za posta i opinię :) Dał mi do myślenia, ale... Swojej decyzji nie cofnę, najwyżej się sparzę/ Cała reklama nie będzie ograniczać się tylko do tego forum, więc nie tylko te (około) 10% by zagrało. Ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka. Gdyby każdy poddawał się na początku, patrząc na społeczeństwo to nasza cywilizacja była by teraz w czarnej dupie za przeproszeniem ;)

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

Jak najbardziej TAK! Już od dawna z kolegami szukamy jakiegoś Hard serwera z jakimiś nowościami ;] np. x-world, insomnia...

PS. Pomyśl nad tym ,żeby KU nie kupowało się u handlarzy tylko dropily około 3-5 z metina. Będzie pod dostatkiem. :D

Opublikowano

Tak jak RPG już wspomniał prace nad serwerem trwają. Puki co w team jest nas dwóch, ja oraz rpg, potrzebowalibyśmy jeszcze ok. 2 osoby do pomocy przy serwerze, kogoś bardziej zaawansowanego w pisaniu questów, oraz dobrego grafika.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Już są Hard Serwery :) i wszyscy nie pójdą na taki serwer nowy :) Pół osób mówi że można zagrać a pare osób tylko bedzie grało :)

Jakby zrobić serv PVP to by masa ludzi by poszła bo wszyscy lubią grać na takich.... Ja osobiście nie lubie grać na takich bo dla mnie to troche nudne :)

Opublikowano

Jestem Za!

Nareszcie Sobie Pogramy a nie wbijam 100 lvl na csyt2 robie zlotego hwanga +9 i koniec GRY :)

Co do propozycij to questy pisze jako tako Grafiką mogę się zająć Decyzja należy Do RPG on to wymyślił i stworzył (TWORZY)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wszystko okaże się "w praniu" lecz na pewno jest to bardziej innowacyjny w śród obecnych serwerów metka.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Teraz to już nie tylko moja decyzja. Zarówno ja jak i Othello mamy takie same prawa :)

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

A więc na mpc raczej nie znajdzie się w miarę inteligentny grafik bądź osoba potrafiąca pisać zaawansowane questy gdyż na nich wszystko będzie się opierać..

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...