Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko na wstępie chciałbym prosić o przeniesienie tematu do właściwego forum, ponieważ ja nie mogłem tam utworzyć tematu :x z góry dzięki :D 

A teraz to z czym przybywam tutaj naprawdę... Poprawi mi ktoś questa z wbijaniem poziomu? Chodzi o to aby dodać funkcje, które będą rozróżniały królestwo oraz klasę postaci w ogłoszeniu. Trzeba chyba dodać tabelę czy coś, nie wiem... W każdym razie ogłoszenie wygląda tak, że w miejscu, gdzie powinno być np. Jinno pokazuje się 0 i wychodzi "Królestwo 0" lub "Klasa 3" xDD nie mam pojęcia jak mam to edytować aby pokazało właściwie, czyli np. "Marian, Wojownik z Królestwa Jinno awansował na Poziom 255. Gratulacje!" Ustawiłem już sobie, od którego levela ma się pojawiać informacja, ale jest problem z królestwem i klasą... Zarzucam ss dla podglądu. Pomoże ktoś? :P

```     QUEST     ```

quest wbij_se_level begin
state start begin
when levelup with pc.get_level()>=170 begin
local na = pc.get_level()
local nick = pc.get_name()
local krolestwo = pc.get_empire()
local klasa = pc.get_job()
local m_sex = pc.get_sex()
if m_sex == 0 then
notice_all(  "..nick.." Klasa "..klasa.." Królestwo "..krolestwo.." awansował na "..na.." poziom. Gratulacje!" )
else
notice_all(  "..nick.." Klasa "..klasa.." Królestwo "..krolestwo.." awansowała na "..na.." poziom. Gratulacje!" )
end
end
end
end

0502_220351.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...