Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie są zainstalowane pliki Globala?

Cena22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Po paru latach wróciłem do tej gry, zainstalowałem tak jak mną kierowano i wszystko spoko. Jednak gra włącza się około 5 minut, do tego na laptopie ze średniej półki (lol, cs - chodzą bez problemu) metin zabiera mi 30-40% cpu. Jak odpale sklep i gram to jest masakra. Chciałem coś z tym zrobić, jednak wygląda na to że nie mam fizycznie metina na dysku. Ikona na pulpicie prowadzi do jakiegoś web adresu, którego nie ogarniam. Może ktoś miał też taki problem (szczególnie z tym zużyciem CPU) i jakoś sobie z tym poradził? 

Szukałem trochę na forum ale mam wrażenie jakby nikt nie miał takiego problemu.

Szczerze to nawet nie wiem gdzie szukać rozwiązania.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Dysk:/Program Files/GameforgeLive/Games/POL_pol/metin2

Jeśli to nie pomoże to użyj wyszukiwarki systemowej wpisz w niej po prostu metin2.

Co do fpsów spróbuj wyłączyć nazwy sklepów lub odpalaj gameboosterem 🙂

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź,
Nie mam nawet folderu GameforgeLive, jedynie GameforgeClient. Teraz zreinstalowałem klienta gameforge i zauważyłem, że nawet nie musiałem pobierać metina, żeby grać (podejrzewam że godzine temu przed reinstalacją też tak było). A co do tego folderu, przejrzałem wszystko co jest w nim i folderach w środku i nie mam tam żadnych plików gry. Wszystko pobierałem z jedynego możliwego źródła, czyli strony gameforge/metin2.

Edit: Nie wiem czy ma to znaczenie, mam Win 10.

Edit2: Udało mi się to rozwiązać - w kliencie GF odinstalowałem metina i mogłem go zainstalować podając ścieżke. Jest folder i pliki. Temat do zamknięcia

• Aive zmienił(a) tytuł na Gdzie są zainstalowane pliki Globala?
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...