Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps w minectaft na dobrym komputerze

SerekTheGamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem z minecraft mam dobry komputer a mało fps 90-130 wiem że powinienem się cieszyć ale chciałbym pograć na shaderach a nie moge bo spada do 30. Warto też wspomnieć że w csgo mam więcej fps 100-150. Mój kolega ma bardzo słaby komputer a ma 150-200 w mc. OptiFine mam zainstalowany a więc proszę o pomoc.

Mój Komputer:

nvidia geforce mx 150

intel core i5-8250 

8 gb ram

system 64 bit

Opublikowano

Uno to jest laptop nie komputer.

Dos to jest laptop do multimediów i internetu nie gier jeszcze w słabej konfiguracji.

Tres dobrze ze to napisałeś ciesz się ze masz na tej konfiguracji 90-130FPS.

Nie licz ze będziesz miał dużo ilość FPS na tej konfiguracji tym bardziej przy shaderach.

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej i najlepiej do wszystkiego.

8GB jak na shadery to trochę za mało co nie znaczy ze ci nie odpala.

W ustawieniach zasilania zmień na wysoką wydajność i graj na podłączonej ładowarce.

Możesz tez zmienić ustawienia dla aplikacji w panelu karty graficznej.

Opublikowano

laptop gamingowy z mx150 dobre :D.

Ta karta jest nastawiona na internet a nie do gier.

Skoro nie działa nie ma co liczyć na więcej FPS, nawet w benchmark z użyciem tej karty wiecej niz 40-50fps nie wyciągniesz.

Też zależy jakie shadery cie interesują.

Jeśli nie masz nic przeciwko to undervolting może co pomoże i przy okazji grzać się nie będzie.

Możesz tez zmniejszyć ustawianie w grze przy shaderach ale nie oczekuj za wiele.

Opublikowano
Dnia 25.04.2020 o 13:52, Insigin napisał:

laptop gamingowy z mx150 dobre :D.

Ta karta jest nastawiona na internet a nie do gier.

Skoro nie działa nie ma co liczyć na więcej FPS, nawet w benchmark z użyciem tej karty wiecej niz 40-50fps nie wyciągniesz.

Też zależy jakie shadery cie interesują.

Jeśli nie masz nic przeciwko to undervolting może co pomoże i przy okazji grzać się nie będzie.

Możesz tez zmniejszyć ustawianie w grze przy shaderach ale nie oczekuj za wiele.

Oj, ja mam gt 520mx 1gb z 2k11 i wiedz, że to dopiero nie jest karta pod gry, a szczególnie, że w mc mam nawet do ponad 100 fpsów na nowszych wersjach, a to ciekawe, bo niby psują grę aktualizacjami, a jednak mi chodzi z wersji na wersję coraz to optymalnie. Dodatkowo laptop nie był ani razu czyszczony, a nawet nie była wymieniana pasta, używam swojego rozwiązania chłodzenia.

https://www.youtube.com/watch?v=QNi7tEjPpkI

Tutaj masz coś od miłej, ładnej Pani - https://www.youtube.com/watch?v=yX6Ma8R8m4k - niestety cicho, ale jest elegancko.

Opublikowano
37 minut temu, Ekrahb napisał:

Oj, ja mam gt 520mx 1gb z 2k11 i wiedz, że to dopiero nie jest karta pod gry, a szczególnie, że w mc mam nawet do ponad 100 fpsów na nowszych wersjach, a to ciekawe, bo niby psują grę aktualizacjami, a jednak mi chodzi z wersji na wersję coraz to optymalnie. Dodatkowo laptop nie był ani razu czyszczony, a nawet nie była wymieniana pasta, używam swojego rozwiązania chłodzenia.

https://www.youtube.com/watch?v=QNi7tEjPpkI

Tutaj masz coś od miłej, ładnej Pani - https://www.youtube.com/watch?v=yX6Ma8R8m4k - niestety cicho, ale jest elegancko.

Jak poszperasz przy ustawieniach w windowsie to zawsze jakis FPS wiecej wpadnie ale nie oczekujmy zbyt wiele.

Sam autor tematu przyznał ze tez ma 100+ fps i to mnie nie dziwi, bo na stanie mam starego laptopa z procesorem 4gen tj. i7-4700MQ i Integrą  który daje rade i wyciąga 80FPS  na wysokich ustawieniach (ale grzeje to się on niemiłosiernie  :DD).

No ale my tu mówimy o zwykłych ustawieniach a kolega chce shadery na mx150 XD.

Tak jak mówiłem na tym laptopie nie ma co liczyć na większą liczbę FPS, no po prostu to nie jest laptop gamingowy tylko typowy do multimediów no i niedzielnego grania w mało wymagające tytuły.

Undervolting może dodać więcej tych FPS + mniej grzać eis będzie ale nie licz na cud w postaci skoku do 70-80 przy shaderach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...