Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór nowego laptopa pod m2bob

TheThunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki masz budżet na zakup? 4,5k - 5k  zależności niżej

Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?

tydzień//dwa tygodnie nastepne

Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)?

15,4 i fullhd obojetne powod ponizej  

Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)?

właśnie dziś mój 4letni laptop z 8gb i i5 wyzionął ducha, jestem skazany na zakup nowego ten stary ciągnął 12 botów na m2bobie. Teraz szukam takiego który podoła 18-24. z naciskiem na 24 

Jeśli liczymy że każde 6 kont zjada nam 4GB ram  to wychodzi, że potrzebuje 16-24GB ( zapas uwzględniono) a więc musze kupić laptopa z 32 GB. 
Odrazu mówie ze komputer mnie nie interesuje, nie mam poprostu gdzie trzymać. Nie interesuje mnie też karta graficzna w laptopie może być GTX1660, żeby tylko botom dawała radę. NVME też 240GB starczy

Który laptop wg. was da radę odpalić 24 boty?

czy laptop za 3599 da rade 18 botom ?

Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)?

bez windows 

xD

Opublikowano

Zobacz sobie HP. Tutaj jest 4rdzeniowy ryzen, 16 GB ramu i dwa ssd'eki. GPU to 1660Ti no i masz matrycę 144hz na ips. Jeśli jesteś w stanie sobie ogarnąć voucher od hp, to będziesz miał zwrot 650 zł, więc cenowo by to już fajnie wyglądało.  

Opublikowano

Podaj jaki aktualnie model posiadasz. 

Na wstępie 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...