Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LuckPerms vs PermisionsEx

FGGD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja chyba jestem za stary ale ja wole pwermisionsex zawsze go używałem a tego luckyperms wgl nie potrafię obsługiwać 

Opublikowano

Na starych wersjach poniżej 1.8 PEX, a na 1.8 i nowszych LuckPerms. Ten plugin jest genialny, zawiera w sobie to co kiedyś wymagało kilku pluginów. Czasowe rangi, optymalizacja pod nowe wersje, webeditor i inne. 

8aVvxa2.png

Opublikowano

LuckPerms fajnie łączy się np z jakimś pluginem na custom TAB, gdyż można nadać danej randze "wage" przez co VIP wyświetli się zawsze wyżej niż gracz itd.

Opublikowano

Zawsze używałem PermissionsEx i dopiero niedawno zmieniłem na LuckPerms i powiem, że teraz bym go nie zamienił na nic innego. Według mnie /lp editor, który otwiera na stronie konfigurator uprawnień jest tak intuicyjny i łatwy w obsłudze, że aż sam się zdziwiłem. Potem jak już nadasz wszystkie uprawnienia, to dajesz na górze Save i wklejasz komendę na serwer poprzez konsolę lub konto z uprawnieniami do LuckPerms i wszystkie zmiany się zatwierdzą. Tak samo na optymalizację tego pluginu nie można narzekać.

Opublikowano
4 godziny temu, Maysth3r napisał:

W jakim sensie?

masz pex i tab działa normalnie nazwa serwera prefix na tabie jest gdy odpale luckyperma i przeniose uprawnienia to nagle nie działa

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 23:48, radasekpro2 napisał:

ja chyba jestem za stary ale ja wole pwermisionsex zawsze go używałem a tego luckyperms wgl nie potrafię obsługiwać 

To nie jest tak, że wolisz PermissionsEx, tylko nigdy nie używałeś LuckPerms. A on jest tak prosty i wygodny, że nauka zajmuję chwilę.

Q8eOMob.png

Opublikowano

LuckPerms zdecydowanie, korzystam z niego już długo i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł 😉 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...