Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy lub tani hosting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poleci mi ktoś jakiś dobry hosting do vanilli 1.15.2? Nie, nie ten syf aternos ani freeservers. Coś taniego lub darmowego proszę chcę pograć z kolegą.

Opublikowano

Zrób na komputerze, co za problem jak chcesz za darmo. Do grania z kolegą nie ma jakichś wymagań więc jak masz 4GB ram to na spokojnie wystarczy Ci na granie i na serwer (na działanie Windowsa też będzie). W internecie znajdziesz dużo poradnik, możesz zrobić przez NoIP (na Neostradzie działa na innych nie wiem) albo przez Hamachi.

8aVvxa2.png

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 15:18, Kubix03 napisał:

Zrób na komputerze, co za problem jak chcesz za darmo. Do grania z kolegą nie ma jakichś wymagań więc jak masz 4GB ram to na spokojnie wystarczy Ci na granie i na serwer (na działanie Windowsa też będzie). W internecie znajdziesz dużo poradnik, możesz zrobić przez NoIP (na Neostradzie działa na innych nie wiem) albo przez Hamachi.

No i tu problem koledze hamachi nie działa a do routera nie mogę wejść więc serwer na kompie odpada

Opublikowano

Titanaxe, za 1.80zł na tydzień. Jeśli tylko z kolegą, bez pluginów. Powinna to być dobra opcja. Posiadam tam server testowy na którym jest aktualnie 9 pluginów . Obecnie zużywa 989/1500 MB -  to ten za 1.80zł.

Opublikowano
Dnia 21.04.2020 o 23:28, Maysth3r napisał:

Titanaxe, za 1.80zł na tydzień. Jeśli tylko z kolegą, bez pluginów. Powinna to być dobra opcja. Posiadam tam server testowy na którym jest aktualnie 9 pluginów . Obecnie zużywa 989/1500 MB -  to ten za 1.80zł.

Dnia 21.04.2020 o 22:30, Bakkit napisał:

Ja osobiście polecam vanille z enderchesta, 60 dni za 20zł

Myślałem nad enchem lub pukawką.

Opublikowano

Dnia 21.04.2020 o 23:28, Maysth3r napisał:

Vanilla z enderchesta daje 6144 MB Ramu na dysku SSD NVMe + limit do 20 graczy. Przy 9 pluginach i bardzo dużym wyrenderowanym terenie na wszystkich 3 światach serwer łącznie zajmuje 1200MB

Opublikowano
2 godziny temu, Bakkit napisał:

Vanilla z enderchesta daje 6144 MB Ramu na dysku SSD NVMe + limit do 20 graczy. Przy 9 pluginach i bardzo dużym wyrenderowanym terenie na wszystkich 3 światach serwer łącznie zajmuje 1200MB

"Serwer nie obsługuje żadnych pluginów/modów przez co jest bardzo prosty w konfiguracji." To można tam wgrać własny silnik żeby dać pluginy? bo w opisie oferty pisze, że nie obsługuje.

Ja np nie wiem bo nigdy z enderchesta nie korzystałem.

Opublikowano
18 minut temu, Maysth3r napisał:

"Serwer nie obsługuje żadnych pluginów/modów przez co jest bardzo prosty w konfiguracji." To można tam wgrać własny silnik żeby dać pluginy? bo w opisie oferty pisze, że nie obsługuje.

Ja np nie wiem bo nigdy z enderchesta nie korzystałem.

Tak, co więcej silnik PaperSpigot jest wgrany domyślnie, więc wystarczy tylko wgrać własne pliki przez klienta ftp.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bakkit napisał:

Tak, co więcej silnik PaperSpigot jest wgrany domyślnie, więc wystarczy tylko wgrać własne pliki przez klienta ftp.

W takim razie biorę enderchesta :D! Zawsze miałem do nich dystans ale oferta brzmi spoko

Opublikowano
36 minut temu, PokemonekPikachu napisał:

W takim razie biorę enderchesta :D! Zawsze miałem do nich dystans ale oferta brzmi spoko

Gdybyś miał jakieś problemy z instalacją pluginów śmiało pisz na pv 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...