Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatkowanie gry po ok. 20 minutach - GTA V

Mikson3002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem! Ostatnim czasem pobrałem sobie gta 5 i zauważyłem, że mam pewien problem. Po ok. 15-20min grania gra zaczyna strasznie klatkować gdy normalnie miałem po 60fps. Wszystkie ustawienia są na najniższe, w tle nie chodzą żadne aplikacje. Komputer jest jakoś tydzień po formacie, mam najnowsze sterowniki. Próbowałem nawet bawić się w Panelu Sterowania Nvidia ale nawet to nie pomogło, ustawienie gry na wysoki priorytet też nie pomaga. Z ciekawości sprawdziłem temperaturę procka, karty i zużycie ramu podczas gry. Temperatura jak i karty jak i procka to ok 40-60 stopni, zużycie procka 60-80%, a ram to ok 4000-7000mb. Nie mam już pomysłów co zrobić, jakies sugestie?

=========================================================

Specyfikacja

Intel Core i5-7400 3.00 GHz (dochodzi do 3,26 GHz)

8gb RAM

Geforce GTX 1050 Ti 4gb

Dysk HDD 1tb

=========================================================

Opublikowano

Instalowałeś sterowniki przez GeForce Experience? Jak nie to pobierz sobie ten program, ustawi ci wszystko pod gry, oraz zainstaluje najnowsze sterowniki.(mogłeś coś przeoczyć i zainstalować ręcznie starsze sterowniki)

Widzę też, że masz dysk HDD, zainwestuj w SSD do gta 5, bo HDD nie nadąża z renderowaniem obiektów. Jak jedziesz przez miasto szybciej, to pojawiają się ścinki?

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
12 minut temu, Maksasioros napisał:

Instalowałeś sterowniki przez GeForce Experience? Jak nie to pobierz sobie ten program, ustawi ci wszystko pod gry, oraz zainstaluje najnowsze sterowniki.(mogłeś coś przeoczyć i zainstalować ręcznie starsze sterowniki)

Widzę też, że masz dysk HDD, zainwestuj w SSD do gta 5, bo HDD nie nadąża z renderowaniem obiektów. Jak jedziesz przez miasto szybciej, to pojawiają się ścinki?

No sterowniki mam najnowsze i pobierane przez geforce, a co do ścinek to przez pierwsze 20 min gra śmiga normalnie i 0 ścinek, dopiero po tym zaczynają się ścinki i w sumie to one są wszędzie. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Klatkowanie gry po ok. 20 minutach - GTA V
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dnia 19.04.2020 o 12:16, Mikson3002 napisał:

No sterowniki mam najnowsze i pobierane przez geforce, a co do ścinek to przez pierwsze 20 min gra śmiga normalnie i 0 ścinek, dopiero po tym zaczynają się ścinki i w sumie to one są wszędzie. 

Wiem, kiedyś miałem podobny problem. Okazało się że jest to spowodowane używaniem tzw. zintegrowanej karty graficznej. Jak powiedziane wyżej - wystarczy zainstalować sterowniki i upewnić się karta(w twoim przypadku Geforce) jest używana w grach.

Intel H370 Chipset

Intel Core i7-9750H

16GB RAM

1TB HDD+256GB SSD

NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6GB

Opublikowano
Dnia 30.04.2020 o 08:54, Maciej.SZ napisał:

Wiem, kiedyś miałem podobny problem. Okazało się że jest to spowodowane używaniem tzw. zintegrowanej karty graficznej. Jak powiedziane wyżej - wystarczy zainstalować sterowniki i upewnić się karta(w twoim przypadku Geforce) jest używana w grach.

Pomimo instalowania nowych sterowników ponownie, ścinki dalej są 😕 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...