Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera

NeQu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?(myśle ze od 2700zl do 3500zl
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? (Nie wiem dokladnie poki co zbieram)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? (Nie mam jeszcze komputera ani monitora)
Do czego ma służyć komputer? (Głównie do grania, ale chcialbym zebym mogl od czasu do czasu odpalic streama lub cos nagrac)
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? (Nie)
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? (tak windows 10
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? (Możliwe ale watpie)
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? (wsumie sam nie wiem)
Czy części mogą być używane? (Nie, Nie ufam używanym częscią)

Opublikowano

Napisz gdy będziesz miał zamiar ten komputer kupić w przeciągu tygodnia, bo zestaw złożony teraz będzie miał za miesiąc inną cenę.

Opublikowano
2 godziny temu, Anhin napisał:

Napisz gdy będziesz miał zamiar ten komputer kupić w przeciągu tygodnia, bo zestaw złożony teraz będzie miał za miesiąc inną cenę.

Wsumie sam nie wiem poniewaz mama  powiedziala ze jak bd robic lekcje normalnie i bd grzeczny to wezmie na raty bo to najlepsza opcja dla mnie i dla niej

Opublikowano

Najlepiej napisz jeżeli decyzja będzie pozytywna, dzień dwa przed zakupem.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
2 minuty temu, Gajwer napisał:

Najlepiej napisz jeżeli decyzja będzie pozytywna, dzień dwa przed zakupem.

Ok a czy Ten komputer ktory mi zaproponujecie bedzie zzeral duzo pradu? placimy jakies 120zl normalnie ile wyniesie koszt z komputerem?

Opublikowano

Ciężko to określić, na koszta wpływa wiele czynników - taryfa u dostawcy prądu, podzespoły komputerowe, certyfikat zasilacza, a przede wszystkim to jak komputer będzie użytkowany. Podczas przeglądania internetu zje mniej prądu niż podczas grania i solidnego obciążenia. Od razu zaznaczam, że zasilacz 500W nie zjada 500W - zapewne złożony sprzęt będzie zjadał maksymalnie 300W w peaku, a ok. 150W w mieszanym użytkowaniu. Generalnie nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś zbankrutował po zakupie komputera przez rachunki za prąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...