Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[97j+DS][x10] OldSqad

OldS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Leez93 napisał:

nie działa, nie chce się odpalić client.

1. Z listy serwerów wybrałeś serwer 'OldSqad' ?

2. Dodałeś do wyjątków w antywirusie folder z grą ? To może być główna przyczyna. Launchery bardzo często wykrywane są jako szkodliwe pliki przez co antywirus je blokuje. Dzisiaj sprawdzałem i miałem dokładnie taką sytuację. Nowo ściągniętej gry nie mogłem uruchomić, ze względu na blokadę antywirusa.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
7 godzin temu, Leez93 napisał:

nie działa, nie chce się odpalić client.

Też tak miałem windows defender wywalał z folderu plik main , Jak masz win 10 klikasz w zabezpieczenia windows - ochrona przed wirusami i zagrożeniami - zarządzaj ustawieniami - i kliknij w dodaj lub usuń wykluczenia- i dodaj folder gdzie masz zainstalowanego klienta (po dodaniu skopiuj Main do folderu jak miałeś osuniętego)

Opublikowano
5 minut temu, Leez93 napisał:

mam, ale jak wyskakuje ten błąd to znika plik Main

Bo usuwa go albo antywirus albo Windows Defender. Musisz dodać wyjątek. 

Opublikowano
3 godziny temu, Leez93 napisał:

dobra pobawiłem się i jakoś odpaliłem czas testować 😉

Wszelkie propozycje i uwagi proszę na fb, bądź na forum w dziale Testy. 

Opublikowano

Zagrałbym na tej wersji, jednak nie w tej konfiguracji.

Serwerów na 97j było sporo, wiadomo jak kończyły - mam ochotę pobiegać AE z AA jednak nie spędzę dwóch tygodni aby ją zdobyć gdzie liczba online będzie wynosić już 3 czy 5.

Chętnie - jednak poczekam jeszcze na inny serwer lub konfigurację

Opublikowano

Online ~20 osób, z tego gracze na multi acc. Jakiś tam exp leci dopiero jak masz pt, nowi gracze nie mogą dobić poziomu do reszty bo nie ma z kim sklieć party. W pralce pali przy 100% (wingi 1lvl), 2 lvl w jeden dzień wychodzą przy 20%, następnego dnia pali przy niskim i wysokim %. Mana Shield bug jedynie podtrzymywał chęć do gry, teraz przy znerfionym skillu, szkoda marnować czas. Podsumowując, nie marnuj czasu bo i tak zaraz będzie RIP.

Opublikowano
30 minut temu, PchorInzynier napisał:

Online ~20 osób, z tego gracze na multi acc. Jakiś tam exp leci dopiero jak masz pt, nowi gracze nie mogą dobić poziomu do reszty bo nie ma z kim sklieć party. W pralce pali przy 100% (wingi 1lvl), 2 lvl w jeden dzień wychodzą przy 20%, następnego dnia pali przy niskim i wysokim %. Mana Shield bug jedynie podtrzymywał chęć do gry, teraz przy znerfionym skillu, szkoda marnować czas. Podsumowując, nie marnuj czasu bo i tak zaraz będzie RIP.

1. Serwer jest opłacony na rok i tyle na pewno będzie działać nawet jakbyśmy mieli grać sami.

2. 100% w pralce może Być Visual Bugiem, gdzie itemy dodają za dużo %. Podczas testów wyprałem masę wingów 1lvl i nie zdarzyło mi się, żeby przy 100% spaliło. Jest to bardzo stara wersja gry, która jest pełna niedociągnięć. niektóre z nich mogą być z czasem eliminowane, jednak potrzeba na to nie tylko czasu, ale i pieniędzy.

3. Co w tym dziwnego, że przy 20% coś się uprało ? Masz szansę, że 1 na 5 prań zakończy się powodzeniem i chyba nic dziwnego, że może na takim % wychodzić. Jak również niczym dziwnym byłoby, gdyby przy 99% coś nie wyszło.

4. Wczoraj na koncie GMa testowałem pranie wingów 2lvl. Przy 90% wyszły 4 z rzędu. A ogólnie na 16 prań spaliłem 4. Przy 19% wyszło 3/8. Więc trochę nietrafione te uwagi co do prania.

5. Nikt nikogo nie zmusza do gry. Mieliśmy ochotę zagrać na takiej wersji, więc zrobiliśmy swój serwer,. Jeżeli znajdą się gracze, którzy do nas dołączą to super, jeśli nie to trudno.

6. Co do problemu z pt. Bardziej by Cię jarało dobicie do 50lvl (Stadium) i stanięcie obok klatki w pt z kimś kto już spoty na stadium ogarnia ? No nie o to kompletnie nam chodziło. Wszyscy start mieli równy, więc jeżeli ktoś został w tyle to sam musi dobijać brakujące lvl, aby dołączyć do party. Normalna kolej rzeczy.

7. Dzisiaj gracze są bardzo wygodni i bardziej interesuje ich szybkie zdobywanie lvl, rr itemów. Nam chodziło o to, aby gracze mieli większą satysfakcję ze zdobywanego każdego lvl, a także skompletowania choćby zwykłego setu np. +9+ll. Oczywiście zdajemy sobie z tego sprawę, że mało jest już takich graczy, którzy tak to właśnie będą odbierać. Tym bardziej w erze serwerów s14, exp 99999, webshop, helper itp. itd.

Pozdrowionka 🙂

Opublikowano

Nikt żadnej nazwy nie skopiował. Nie znaliśmy tego serwera. Dopiero tutaj się dowiedzieliśmy o takim serwerze. Ale już wszystko było gotowe dlatego nie można było zmienić nazwy. Nikt celowo by nie nazwał serwera podobnie. Jeszcze jak jakiś ruski serwer. Bez sensu. 

Edit. Swoją drogą jakbyśmy na prawdę chcieli skopiować nazwę serwera to na pewno nie szukalibyśmy inspiracji w Rosji, a zapewne nazwa nawiązywała by do znanych polskich serwerów, typu Soul, Underground czy War of Glory.

Opublikowano

Zawsze się ktoś znajdzie co będzie krytykował.. nie chcecie grać nie grajcie, zakładajcie swoje servery zobaczymy jakie postawicie i ile będą stać... nazwa jak nazwa - kopiować nie musieli..

Zawitam jak będzie start servera - taki server 97j dla mnie jest klimatem z wcześniejszych lat gdzie grało po 50-100 dziennie i nie latało się od razu w full statach. 

Powodzenia i oby starych wyjadaczy było jak najwięcej bo ciekawie się zapowiada. 

Pozdrawiam! 

Opublikowano
33 minuty temu, MAXIMOX napisał:

Zawsze się ktoś znajdzie co będzie krytykował.. nie chcecie grać nie grajcie, zakładajcie swoje servery zobaczymy jakie postawicie i ile będą stać... nazwa jak nazwa - kopiować nie musieli..

Zawitam jak będzie start servera - taki server 97j dla mnie jest klimatem z wcześniejszych lat gdzie grało po 50-100 dziennie i nie latało się od razu w full statach. 

Powodzenia i oby starych wyjadaczy było jak najwięcej bo ciekawie się zapowiada. 

Pozdrawiam! 

Serwer już dawno wystartował... 🙂

Opublikowano

Siemka, w końcu ktoś wpadł na ten pomysł. Uwielbiam tę konfigurację. Gra się extra. Dobrze jest widzieć, że jest jeszcze grupa zapaleńców na stare dobre 97+DS.

Ogromnie się cieszę i dziękuję twórcom serwera, że im się chciało :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak sprawa wyglada gdyby serwer mial by sie rozkrecac dwa-trzy miesiace ? Jest to stara wersja, low exp, nie ma co sie zniechecac za wczasu. Odpuszczone szybko nie bedzie ? 

Opublikowano
7 minut temu, BodziO.o napisał:

Jak sprawa wyglada gdyby serwer mial by sie rozkrecac dwa-trzy miesiace ? Jest to stara wersja, low exp, nie ma co sie zniechecac za wczasu. Odpuszczone szybko nie bedzie ? 

Serwer znalazł już swoich odbiorców. Głównie właśnie miłośników tych starych wersji. 

Serwer rok na pewno będzie stać, choćby nie było komu grać. 

Opublikowano
6 godzin temu, Talmud napisał:

nie odpala mi maina klikam nic sie nie dzieje ktos pomoze?

Sprawdź czy antywirus lub Windows Defender nie usuwa. 

Dodaj folder z grą do wyjątków. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...