Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja PC - karta graficzna do 2,5k zł

hugo-DO&SF-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako że rozwaliłem rtx 2070 trzeba wybrać nowa karte 😄

i5-9600K

SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v2

HyperX 2x8GB 3200MHz 

SilentiumPCArmis AR7 TG

Seasonic 550W Focus Plus 80 Plus Gold

MSI MAG Z390 TOMAHAWK

Co polecicie za cenę max 2500zł?

Myślałem nad 1080TI ale boje się że trafie szrot. Podobno RX 5700XT jest ok lecz przy okazji chyba musiałbym wymienić zasilacz...

Uprzedzając pytania komputer głównie do gier i CADa więc 2070 nie jest zła ale komputer troszke ma a skoro i tak wymieniać trzeba to można cos ulepszyć 🙂

Z góry dzięki!

Za pomoc plusiki 

Opublikowano

Jeśli karta padła samoczynnie bez Twojej ingerencji to proponuję oddać na rękojmie/gwarancję. Zasilacza zmieniać nie musisz - 650W dla RX 5700 XT odnosi się do najgorszego sortu zasilaczy.

Jeśli chcesz coś znowu od NVIDII to RTX 2060 SUPER - wydajność zbliżona do RTX 2070 i brak ewentualnych problemów z sterownikami:

Ewentualnie jakiś tańszy RTX 2070S jeśli grasz lub planujesz grać w 1400p, np:  KFA2 RTX 2070 SUPER EX Gamer Black - jednakże możliwe jest w takich konstrukcjach niepożądane piszczenie cewek. Lepsze wersje to ceny od ok. 2600 zł.

Opublikowano

Zasilacz posiadasz przyzwoity, więc nie musisz go wymieniać.

Przy cenie 2,5k to już dostaniesz RTX w wersji Super.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

A jeśli dorzuciłbym te 200-300 zł to idzie wyrwać lepsze wersje 2070s?

Czy to za mała kwota by dorwać coś wartego uwagi? 

Na kartach kompletnie się nie znam ale jeśli za te kilka stówek mogę dorwać coś fajnego i godnego uwagi to się poświęcę (prawda taka ze mnie przekonaliście 😄 )

Ew. jeśli trzeba dać więcej to poproszę o nazwę. Możliwe że po namyślę nabędę takową kartę.

Opublikowano

Wybierz co Ci najbardziej odpowiada:

KFA2 to dobra karta, testy są dostępne nawet na polskim YT. Plastikowy backplate w takiej cenie to ogromny minus według mnie, jak lubisz dużo RGB to idealne GPU dla Ciebie.

Pality konstrukcyjnie różnią się marginalnie, choć GameRock posiada Dual BIOS. Ciche i chłodne karty z wysokim power limitem godnym topowych modeli ASUS'a, EVGA czy MSI (Gaming Z Trio).

Zotac i MSI - bardzo dobre karty. Zotac nie posiada półpasywnego chłodzenia (wentylatory kręcą się cały czas), oraz jego gwarancja to 2+3 (2 lata sklep, 3 lata producent po rejestracji na stronie Zotaca). Obie karty mają power limit gorszy od Founders Edition, co może wpływać na możliwości OC.

• Aive zmienił(a) tytuł na Modernizacja PC - karta graficzna do 2,5k zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...