Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak płynności pomimo ~200 fps

elka--

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer służy mi głównie do grania w kompetetywne fpsy głównie cs:go, do czego w zupełności wystarczał (podzespoły na dole). Gra chodzi płynnie bez większych problemów wyciągam te 150+ klatek, znudzony CSem ucieszyłem się gdy pojawiły się wymagania VALORANT i okazało się, że mój komputer powinien spokojnie udźwignąć tę grę. Problem pojawia się tutaj, otóż gra pomimo stałych ~200 fps laguje, nie mam żadnych dłuższych zacięć lecz obraz podczas poruszania myszką nie jest płynny tak jak w cs. Podczas gwałtownych ruchów myszką można zauważyć (patrząc na jakąś linię, tak będzie najprościej to wyjaśnić), że góra ekranu nie jest zsynchronizowana z dołem i linia zniekształca się w CSie czegoś takiego nie mogę zauważyć. Mysz sprawia wrażenie ciężkiej i nie można wykonywać nią szybkich dokładnych ruchów. Problem taki miałem jeszcze tylko w Apex Legends i w R6. W R6 udało naprawić się to wgrywając windows 10 zamiast 7, w Apexie niestety nie dało to nic. 

Nie wiem co może być przyczyną spędziłem już jakieś 20h szukając odpowiedzi w internecie (formatowałem system 2x, wgrywałem najnowsze strowniki itd.).
Mój PC:
Windows 10
i5 2500k
gigabyte gtx 1050
16GB ram
płyta główna DELL optiplex 990
zasilacz nieznany ale cud techniki to to nie jest. Wiem tylko że jest dosyć stary.

Proszę o pomoc bo chyba tylko tyle mogę 

• Aive zmienił(a) tytuł na Brak płynności pomimo ~200 fps
Opublikowano

Pokaż screnshoota ustawień graficznych, i ustawień NVIDIA na pulpicie PPM i Panel sterowania NVIDIA i z tamtych zakładek pokaż ss, jest to błąd w ustawieniach 

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...