Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - brak odpowiedzi

Kawute

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich. Prosił bym was o pomoc bo ja już nie daje rady :/

Gdy odpalam Tibie to zazwyczaj po 5 sekundach nieraz po max 3 minutach gra się zwiesza i na górnym Pasku jest "Brak odpowiedzi" Na Lapku usunąłem wszystko i zainstalowałem od nowa Windowsa 10 + wszystkie potrzebne sterowniki i aktualizacje, ale niestety to nic nie daje. Szukałem na innych forach i tematach ale nic konkretnego nie znalazłem dlatego zwracam się do was o pomoc.

Parametry Lapka
ASUS ROG
Karta graficzna - GeForce GTX 1050 Ti
Procesor - Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
Pamieć RAM - 16.0 GB

Mam nadzieję że ktoś z was to rozkmini bo mnie już nerw strzela ☹️

Opublikowano

Co się dzieje w menedżerze zadań po włączeniu Tibii? Jaki masz priorytet? Problem tylko z tibią? Upewnij się czy masz wszystkie biblioteki C+ bo tibia bardzo nie lubi gdy jej jakiejś brakuje a sam CipSoft nie wie jakich konkretnie ona potrzebuje i trzeba instalować wszystko co popadnie. Ustawienia dx9/open gl? Próbuj wszystkiego.

#edit

Battleeye poprawnie działa?

Otsy Ci działajączy także masz crash?

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

start -> %appdata% folder Tibia do delete.

Chętnie przyjmę jakies zlecenia OTS (Cena: Do Uzgodnienia)

- Lua, - C++,- Baza Danych

- Konfiguracja VPS/Servera Dedykowanego pod OTS (Linux)

Expie smurfy 30 lvl'e na LoL'u  - zainteresowany? pisz PW.

Opublikowano
9 godzin temu, RyXeL napisał:

Co się dzieje w menedżerze zadań po włączeniu Tibii? Jaki masz priorytet? Problem tylko z tibią? Upewnij się czy masz wszystkie biblioteki C+ bo tibia bardzo nie lubi gdy jej jakiejś brakuje a sam CipSoft nie wie jakich konkretnie ona potrzebuje i trzeba instalować wszystko co popadnie. Ustawienia dx9/open gl? Próbuj wszystkiego.

#edit

Battleeye poprawnie działa?

Otsy Ci działajączy także masz crash?

Wklejam zdjęcie z menadżera zadań .

Procesor CPU dochodzi maxymalnie do 10% 

Procesor  Graficzny dochodzi maxymalnie do 30%

Nie tylko z Tibią, wcześniej jak grałem w LoLa to miałem podobne problemy ale tylko wtedy gdy wyszedłem do pulpitu w trakcie meczu to już nie mogłem wrócić, musiałem restartować kompa.

Jak mogę sprawdzić czy mam wszystkie biblioteki C+ ,a w razie czego czy wiesz skąd mogę ściągnąć ?

Wszystkie ustawienia próbowałem i wydaje mi się że na dx9 działa najdłużej, dzisiaj to wgl jestem w szoku bo jak sprawdzałem z tym menadżerem to nie wywaliło mi gry przez 20 min~ na tą chwile znów jestem zalogowany dłużej niż 10 min i jak na razie gra chodzi.

Jak expilem i zrobiło się brak odpowiedzi a były przy mnie stworki to nie padłem tylko mnie wylogowało więc sądzę że Battleeye  działa.

Otsa wczoraj zainstalowałem (Realesta74.net) i działało bez zarzutów przez około 30 min.

Menadżer.jpg

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem - brak odpowiedzi
Opublikowano

Włącz tibie i sprawdź co się dzieje z ramem w menedżerze dodatkowo zobacz w systemie czy ilosć zgadza siez zainstalowaną wartością ramu. Masz jakieś problemy z działaniem komputera? Wolny jest? Ostatecznie możesz zrobić memory test ale co prawda masz 16GB więc to i tak powinno śmigać.
Biblioteki c+ sprawdź w dodaj lub usuń programy jakie masz a brakujące pobierz ze strony Microsoft.Sprawdź temperatury może coś się grzeje w PC.

Trochę to dziwne że nawet OTS Ci crashuje.

Opublikowano

Podczas gry dochodzi mi do 500mb ramu. 
Wcześniej był trochę wolny ale to dlatego że miałem zawalony dysk.

Teraz po formacie i wgraniu na świeżo windowsa działa szybko i nie ma z nim problemów. Filmy ,przeglądarka ,Programy działają szybko i sprawnie bez zawiechy.

Fakt jest że jak gram w gry to Lapek się grzeje ale to wydawało mi się normalne a na menadżerze zadań podczas gry w Tibie "Zużycie energii" dochodzi nieraz do Wysokie ale takto jest umiarkowane.

Zaraz ogarnę te biblioteczki to dam znać jak poszło. 

Właśnie pisałem wyżej że wbiłem na otsa przez 30 min i mi nie crashuje ale to jest pod Tibie 7.4.

Opublikowano

Sprawdź otsa z nowszą tibią jak mówisz że lapek Ci się grzeje to pobierz AIDE i sprawdź temperatury przy Tibii LoLu czy w innych grach których grasz miarodajnie dobrze by było abyś z 15-30min pograł

Opublikowano

Zainstalowałem wszystkie C++ i teraz nie mam Brak odpowiedzi tylko chwilowy lag i zamyka grę odpaliłem ponownie i po chwili było to samo a za 3 razem miałem freez  systemu na 3-4 min.

Faktycznie z temp miałeś racje bo coś dziwnego się dzieje dodaję ssy z AIDA i Menadżera.

Jak grałem przed pierwszym lagiem to po 20 min było wszystko po mniej niż  73 stopnie w chwili laga skakała temp tak jak widać na AIDA

MU.png

AIDA.jpg

Opublikowano

Jezu Chryste 85 stopni na procesorze w laptopie przy włączonej Tibii zdecydowanie za dużo proszę sprawdź jeszcze temperatury na GPU i temperaturę CPU/GPU w spoczynku bez włączonych gier. Tu jest chyba twój problem lapek nie wyrabia przez temperatury jeśli jesteś ogarnięty w tym jak rozebrać lapka to polecałbym go przeczyścić śrubokręt w dłoń sprężarka jeśli masz w garażu a jak nie to sprężone powietrze za 10zł w sklepie i odkurzacz i nie nie wciągniesz nic odkurzaczem jak zrobisz to z głową. Ale daj jeszcze zdjęcia temperatur

Opublikowano

Tu jest temp w stanie spoczynku a jutro podjadę do Braciaka bo on ma kompresor i spróbuje go przeczyścić. Fakt że pewnie jest zawalony bo pracuję jako kierowca i wożę go przez 3 tyg w kabinie gdzie strasznie się kurzy. 

AIDA 3.jpg

Opublikowano

Przeczyściłem laptopa i jest efekt na pewno w temperaturze 🙂 dzisiaj zobaczę czy jest efekt z Tibią

Wrzucam zdjęcia po czyszczeniu w stanie spoczynku.

Jak by nie było to 20 stopni na procku mniej.

AIDA po czyszczeniu.jpg

Opublikowano

No teraz masz temperaturę normalną czyli 30 stopni. Ja na lekko zakurzonym PC z otwartą klapą mam tyle bo czeka go czyszczenie.Teraz odpal Tibie i zobacz co się dzieje z temperaturami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...