Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade karty graficznej

swissowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym prosić o pomoc w doborze nowej karty graficznej. Jeżeli jest sens to najchętniej bym kupił używaną (lub jakieś ostatki ze sklepu), bo zależy mi na jak najlepszym ratio cena-wydajność. Myślę, że nie chciałbym wydać więcej niż 700-800 zł. Dodam, że komputer służy głównie do grania i programowania. Chciałbym też się dowiedzieć czy jest sens kupować samą kartę, bo aktualny komputer mam już dość długo (5 lat). Aktualny sprzęt :

- Procesor Intel Core i5-4460 CPU 3.20GHz

- Płyta główna MSI H81M-E34 (MS-7817) 

- 8GB RAMu (Kingston?)

- 250GB SSD

- Do tej pory używałem karty MSI Radeon R9 270, ale niestety ostatnio odmówiła posłuszeństwa 😕

Z góry dzięki za wszelką pomoc 🙂

Opublikowano
2 minuty temu, ChanellMaciek33 napisał:

Polecam

GTX 1650 - cena poniżej 800.

GTX 1660 Ti - tutaj polecam jakieś powystawowe w cenie poniżej 1K

Dzięki za odpowiedź 😄

Ta GTX 1650 będzie mi pasowała do wszystkiego? (totalnie się na tym nie znam).

Opublikowano
1 minutę temu, swissowski napisał:

Dzięki za odpowiedź 😄

Ta GTX 1650 będzie mi pasowała do wszystkiego? (totalnie się na tym nie znam).

Powinna pasować 😄

apBVFJp.png

Opublikowano
2 minuty temu, ChanellMaciek33 napisał:

Powinna pasować 😄

To super, zaraz się biorę za poszukiwania 😄 Dzięki jeszcze raz

Edit: Właśnie sprawdziłem i chyba jest kilka wersji (albo mi się coś pomyliło), którą wybrać?

Opublikowano

@ChanellMaciek33 Gratuluję polecania najbardziej nieopłacalnego GPU na rynku oraz polecania 1660 Ti, którą OP nie wykorzysta przez bottleneck procesora...

Po pierwsze, jaki zasilacz posiadasz - moc, marka, model. Jeśli to padło to zalecam zmienić, aby uniknąć późniejszych komplikacji.

1660 Ti nie znajdziesz zapewne używek, a jak będą to jakieś padła po drutowaniu, które zdechną. Karta aktualnie nie ma racji bytu gdy pojawiła się 1660 SUPER. No i jest to stosunkowo nowa karta na rynku.

Moja propozycja to jedna z tych kart - idealne pod Twój procesor:

MSI RX 570 Armor OC 4GB

MSI RX 580 Amor 8GB

Nie są to suszarki ani grzałki, nowe karty, więc problemów z nimi żadnych nie będzie.

Opublikowano
44 minuty temu, Anhin napisał:

@ChanellMaciek33 Gratuluję polecania najbardziej nieopłacalnego GPU na rynku oraz polecania 1660 Ti, którą OP nie wykorzysta przez bottleneck procesora...

Po pierwsze, jaki zasilacz posiadasz - moc, marka, model. Jeśli to padło to zalecam zmienić, aby uniknąć późniejszych komplikacji.

1660 Ti nie znajdziesz zapewne używek, a jak będą to jakieś padła po drutowaniu, które zdechną. Karta aktualnie nie ma racji bytu gdy pojawiła się 1660 SUPER. No i jest to stosunkowo nowa karta na rynku.

Moja propozycja to jedna z tych kart - idealne pod Twój procesor:

MSI RX 570 Armor OC 4GB

MSI RX 580 Amor 8GB

Nie są to suszarki ani grzałki, nowe karty, więc problemów z nimi żadnych nie będzie.

Poleciłem to, co chcę polecić. Chcę przypomnieć że jest to tylko moje zdanie a nie nakazuje nikomu kupna tej karty. 🙂

apBVFJp.png

Opublikowano

Zgadza się, lecz poleciłeś błędnie, co jeżeli by kupił tą kartę? Za Twoją radą?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
5 minut temu, Gajwer napisał:

Zgadza się, lecz poleciłeś błędnie, co jeżeli by kupił tą kartę? Za Twoją radą?

Wątpię że ktoś od razu kupi coś co poleci mu jakiś random 😄

A odpowiadając - kupiłby i by miał GTX'a który i tak poradzi sobie w grach.

apBVFJp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...