Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek TPS na serwerze 1.15.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, niedawo założyłem serwer Minecraft VPS na hostingu OVH. Wykupiłem opcję 24 GB ramu, zainstalowałem i skonfigurowałem ok. 25 pluginów. Wszystko fajnie, lecz gdy liczba graczy wzrasta powyżej ok. 25 pojawia się spory spadek TPS, ze stałych 20 TPS robi się 7.0-15.0 TPS.  W konsoli żadnych błędów, mogę podesłać Timingi. Proszę o pomoc forumowiczów, jeżeli trzeba coś podesłać to dajcie znać. ;)

Opublikowano
5 minut temu, NortozneK napisał:

Wykupiłem opcję 24 GB ramu

Podaj specyfikację

5 minut temu, NortozneK napisał:

ok. 25 pluginów.

Wypisz listę

6 minut temu, NortozneK napisał:

mogę podesłać Timingi

Przyda się

Dodatkowo podaj wersję serwera.

z3s3Zfd.png

Opublikowano

Specyfikacje maszyny VPS 2016 CLOUD RAM 3:
Ram: 24 Gb
Rdzenie: 4
Dysk: 100 GB
Obraz: Debian 7

Lista pluginów:

AuthMe, BetterRTP, ChatManager, CleanMotd, ClearLag, CombatlogX, CustomDeathMessages, DeluxeMenus, DiscordSRV, Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn, FunnyGuilds, HolographicDisplays, LuckPerms, PlaceholderAPI, PlayerListPlus, ProtocolLib, SkinsRestorer, SkQuery, Skript, Vault, VoucherItems, WorldEdit, WorldGuard

Timingi: 

https://timings.aikar.co/?id=1fe5cba1fae34f89b32e034f162a1e5c

Wersja serwera:

git-Paper-149 (MC: 1.15.2)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaktualizuj papera, gdyż jesteś sporo do tyłu i zarzuć niżej podane flagi startowe Javy. Ten Cloud Ram od OVH nie nadaje się pod serwer Minecraft, ponieważ ma nisko taktowanego Xeona, który nie jest wybitnie mocny na jednym wątku. Poleciałbym ci zmienić ten hosting na chociażby lvlup, który w podobnej cenie zaoferuje ci 4 wątki, z tym że na i7, który znacznie lepiej się tu nada. Jeżeli możesz trochę podnieść budżet to pomyślałbym na twoim miejscu nad soyoustart, który oferuje dedykowane serwery do gier za niewielką cenę. Wklej flagi i zobacz jak będzie działało.

java -Xms1024M -Xmx20G           -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:-OmitStackTraceInFastThrow -XX:+AlwaysPreTouch  -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=8 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=true -Daikars.new.flags=true                -jar paperclip.jar nogui

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...