Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawiesza się cały ekran

BigJoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, wczoraj stwierdzilem ze polepsze sobie jeszcze bardziej fpsy i zrobilem praktycznie wszystko jak w tym poradniku 

Fpsów co prawda mam troszke więcej ale zrobił mi się taki problem, że chwile po wejsciu na mape cały ekran mi się zawiesza i wszystko słysze jak chodze strzelam myszka chodzi ale ekran kompletnie jest ścięty i nic nie można zrobić. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Być może jest to związane z aktualizacją CS:GO, bo w społeczności Steam ostatnio sporo osób ma z tym problem, ale nie widziałem konkretnego rozwiązania. Masz zainstalowanego jakiegoś antywirusa? Spróbuj go wyłączyć i sprawdź czy coś pomogło. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

Weź zeskanuj pliki gry i wypierdol te całe fps +999999 bo to gówno prawda

Do komend steam wystarczy -nojoy -novid- +fps_max 0

Ustawienia gry all na low, wszystko disabled prócz multicore rendering, to ma być włączone żeby korzystało ze wszystkich wątków procesora.

Jak dalej masz dziwne ścinki ściągaj speedfan i zobacz czy coś się nie grzeje w kompie przy gierce :]

Opublikowano
10 godzin temu, N3ST0 napisał:

Być może jest to związane z aktualizacją CS:GO, bo w społeczności Steam ostatnio sporo osób ma z tym problem, ale nie widziałem konkretnego rozwiązania. Masz zainstalowanego jakiegoś antywirusa? Spróbuj go wyłączyć i sprawdź czy coś pomogło. 

Dzieki za odpowiedz panowie, antywirusa mam wylaczonego bo tak gierka sporo lepiej chodzi

• Aive zmienił(a) tytuł na Zawiesza się cały ekran
Opublikowano
16 godzin temu, Ecolusik12 napisał:

Weź zeskanuj pliki gry i wypierdol te całe fps +999999 bo to gówno prawda

Do komend steam wystarczy -nojoy -novid- +fps_max 0

@Ecolusik12

Czemu Ci się nie podoba fps_max 999? Te dwie opcje (0 a 999) mimo wszystko różnią się od siebie, wybranie pierwszej spowoduje wolniejsze wczytywanie się map, a dodatkowo, gdy ograniczamy do 999, to na mapach typu AIM, gdzie wartość fpsów może przekroczyć 1000 unikamy dziwnego stutteringu. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

@N3ST0

max 0 = nieograniczone

999 = ograniczone

teoretycznie nieograniczone fpsy zwiększają płynność, a chyba o to chodzi?

Wartość fpsów nie przekroczy Ci 1000 ani nie dojdzie do 999 więc lepiej dać zero; komputer wtedy sie nie ogranicza

A co do wczytywania map testowałem to setki razy na słabym hardware i wyszło na to samo, a stutterów nie zauważyłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...