Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten procesor będzie pasował?

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, krótkie pytanie bo nie mogłem znaleść odpowiedzi w internecie, mianowicie, ostatnio trafiła do mnie płyta główna, mianowicie : msi p7n sli platinum 1.0 i ma ona procek core 2 duo, no dość słaby procek, ale w internecie jest od groma taniutkich procesorów INTEL CORE2 QUAD Q8200/8300, lecz kiedy wchodzę na stronę np tą http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/P7N_SLI_Platinum_(MS-7380).html

nie mogę znaleść tego modelu, a zależało by mi na nim bo w sumie można go kupić za 20 zł, czy ja coś przeoczam? nie wiem, czy mógłby ktoś sprawdzić czy ten procesor będzie pasował pod tą płytke? 🙂

Opublikowano

a extreme będzie mocniejszy od tego? 8300? bo z tego  co widze to są one dość drogie, o dużo wydajniejszy będzie?

z tego co zauważyłem to chyba lepiej kupić już q6600 niż 8200/8300

lub q9300, troche wydajniejszy od 6600 ale w podobnej cenie 😕

czy może jakiś tani xeon?

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy ten procesor będzie pasował?
Opublikowano

no widzę że obsługuje, dobra, a co powiecie na jakiegoś xeon'a? tyle że chciałbym już przerobionego, nienawidzę skrobać płyty głównej, czy te mobo obsłuży xeon'y? jakiś materiał z gotowym biosem etc?

bios mam 1,4 więc nie powinno być problemu, pobrałem najnowszy, tylko jak to jest z tymi xeon'ami ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...