Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyświetlanie liczby z przedziału

MocnyTIVI

Pytanie

Opublikowano

Witam czy ktoś mógłby mi pomóc z skryptem. Ma wyświetlać sume liczb nieparzystych z przedzialu od 20 do 10000. Dodatkowo ma wyswietlac te liczby i na przemian w roznych kolorach. Z gory dzieki.

LowPriv.pl

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze zrozumiałem?

2rhvUOP.png

<?php
$suma = 0;
$kolory = ["red", "blue"];	
	for($liczba=20;$liczba<=10000;$liczba++){
		$sprawdz = $liczba % 2 == 0;
		$suma += !$sprawdz ? $liczba : 0;
		$color = floor($liczba/2) % 2 == 0 ? $kolory[0] : $kolory[1];
		echo !$sprawdz ? '<font color="'.$color.'">'.$liczba.'</font><br>' : '';
	}
echo 'Suma: '.$suma;

dupa

Opublikowano
Dnia 27.03.2020 o 12:06, TomakiPL3 napisał:

Z tego co widzę to nie wspominałeś o żadnych zabezpieczeniach 🤔

Nie nauczyłeś się, że pisząc jakiś prosty kod dla użytkownika za darmo musi być zabezpieczony i dopracowany? 🙂

Oczywiście nie zapominaj czytać w myślach ludzi przez internet, bo to tutaj podstawa, ale tak szczerze skoro to napisał  @nycaffjs , to można uznać za żart (on lubi tak ,,śmieszkować'')

Opublikowano
18 minut temu, Vosly napisał:

Nie nauczyłeś się, że pisząc jakiś prosty kod dla użytkownika za darmo musi być zabezpieczony i dopracowany? 🙂

Oczywiście nie zapominaj czytać w myślach ludzi przez internet, bo to tutaj podstawa, ale tak szczerze skoro to napisał  @nycaffjs , to można uznać za żart (on lubi tak ,,śmieszkować'')

Tak za darmo, bo kilka znaków więcej a nie 32768 linijek kodu może uratować życie. Ciekawym jest czytanie w myślach ludzi, nie istnieje coś takiego i przez dłuższy czas nie będzie możliwe, można tylko coś przypuszczać lub przewidzieć z biegu wielu wydarzeń które są tylko przybliżeniem a nigdy nie będą dokładnymi danymi. Nie "śmieszkuje", po prostu mówię jak jest :P

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Opublikowano
5 minut temu, nycaffjs napisał:

Tak za darmo, bo kilka znaków więcej a nie 32768 linijek kodu może uratować życie. Ciekawym jest czytanie w myślach ludzi, nie istnieje coś takiego i przez dłuższy czas nie będzie możliwe, można tylko coś przypuszczać lub przewidzieć z biegu wielu wydarzeń które są tylko przybliżeniem a nigdy nie będą dokładnymi danymi. Nie "śmieszkuje", po prostu mówię jak jest 😛

Może uratować życie, ale nie wiadomo do czego ten kod służy. Bardzo dobrze może to być zadanie ,,domowe'', które Autor musi wykonać i nie ma znaczenia czy jest zabezpieczone, czy nie... Zapewne i tak wyląduje w koszu 🙂

Tobie chyba ciężko przychodzi myślenie, skoro nie potrafisz załapać żartu z ,,czytaniem w myślach'', ale no nic (Nie powinieneś brać wszystkiego na poważnie) 😊

Nie ma sensu ,,przywalać'' się o coś do ludzi, skoro nawet autor o nic takiego nie prosił.

Opublikowano
15 godzin temu, Amareniarz napisał:

Dobrze zrozumiałem?

2rhvUOP.png

<?php
$suma = 0;
$kolory = ["red", "blue"];	
	for($liczba=20;$liczba<=10000;$liczba++){
		$sprawdz = $liczba % 2 == 0;
		$suma += !$sprawdz ? $liczba : 0;
		$color = floor($liczba/2) % 2 == 0 ? $kolory[0] : $kolory[1];
		echo !$sprawdz ? '<font color="'.$color.'">'.$liczba.'</font><br>' : '';
	}
echo 'Suma: '.$suma;

Nawet jeśli by działało to brak zabezpieczeń przed XSS'em

Opublikowano
2 godziny temu, nycaffjs napisał:

Nawet jeśli by działało to brak zabezpieczeń przed XSS'em

Z tego co widzę to nie wspominałeś o żadnych zabezpieczeniach 🤔

banner.gif

Opublikowano
22 godziny temu, Vosly napisał:

Może uratować życie, ale nie wiadomo do czego ten kod służy. Bardzo dobrze może to być zadanie ,,domowe'', które Autor musi wykonać i nie ma znaczenia czy jest zabezpieczone, czy nie... Zapewne i tak wyląduje w koszu 🙂

Tobie chyba ciężko przychodzi myślenie, skoro nie potrafisz załapać żartu z ,,czytaniem w myślach'', ale no nic (Nie powinieneś brać wszystkiego na poważnie) 😊

Nie ma sensu ,,przywalać'' się o coś do ludzi, skoro nawet autor o nic takiego nie prosił.

Autor też nie pisał nic o żadnym zadaniu domowym. I czemusz to akurat w koszu?, może będzie chciał do zadania powrócić więc zapisze go w folderze na komputerze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...