Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komunikacja między Game a DB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ma ktoś z was opracowana technikę komunikacji między game a bin (client) ?? Dostałem scenariusz do zrealizowania i szukam sensownej wymienny informacji po każdym zabitym potworku... (Tez mi sie to nie widzi ale cos wymyśle bo przecież juz taka funkcja istnieje 😜) ew czy może ktoś rozwiać moje wątpliwości co do cmdchat ? Naczytałem sie ze to brutalna opcja dla serwera hehe. 

Pozdrawiam Lolek

5jw512.jpg

• Aive zmienił(a) tytuł na Komunikacja między Game a DB
Opublikowano

Ups.. Mój błąd xd. Chodziło mi o wysłanie informacji z questa do clienta. Jest inna technika niż cmdchat. Raczej na bank jest tylko po prostu nie wiem jak sie za to zabrać 😜

5jw512.jpg

Opublikowano
Dnia 26.03.2020 o 23:52, kajojzdw napisał:

Ups.. Mój błąd xd. Chodziło mi o wysłanie informacji z questa do clienta. Jest inna technika niż cmdchat. Raczej na bank jest tylko po prostu nie wiem jak sie za to zabrać 😜

Inną metodą niż cmdchat to zrobienie funkcji która ma w sobie pakiet wysyłający info, innego sposobu nie ma.

Edit: Tak tylko wspomne że czasem jest lepiej po prostu zrobić daną rzecz na cmdchatach, czasem się zdarza że kodowanie pakietu zawodzi co skutkuje problemami z odbieraniem danych przez klienta.

Opublikowano

Super dzięki za informację. Wykorzystam to rozwiązanie 😜 mam nadzieje ze zrobię to na tyle optymalnie że nie będę odczytywać tego w przyszłości.

Pozdrawiam Lolek 

5jw512.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...