Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4000 zł

xFandangox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? Do 4.000 złotych. (góra 200-300 złotych więcej)
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? W najbliższym miesiącu. 
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Brak konkretów - stary laptop Acer. 
Do czego ma służyć komputer? Głównie do gier.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?  Nie. 
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - Nie.
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Czy części mogą być używane? - Nie. 

_______________________________________________________________________________________________

Czy takie coś ma rację bytu? Niestety nie bardzo wiem co jest na topie, więc proszę o rzetelne odpowiedzi oraz wasze propozycje konfiguracji. Z góry dziękuję. :) 

CPU: Procesor Intel Core i5-9400F, 2.9GHz, 9 MB, BOX
Płyta główna: MSI Z390-A PRO
Karta graficzna: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 (GV-N2060OC-6GD 2.0)

RAM: HyperX Fury, DDR4, 16 GB,2666MHz, CL16
SSD: Dysk SSD ADATA SU800 256GB 2,5" SATA3

HDD: Dysk Toshiba P300 1 TB 3.5" SATA III

Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black 
Zasilacz: Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W

Opublikowano

tutaj jest podobny temat, poczytaj sobie - ostatecznie za kompa wychodzi 4300 zł a patrzę dzień w dzień różne filmy które testują ten sprzęcik i wszystko jest idealne pod gry

Opublikowano

Jeszcze się zastanawiam ale raczej tak, wybieram ostatni link - jeszcze do uzgodnienia z kimś to mam 😛 
Trzymaj, tutaj masz test podobnego kompa (ten sam procesor i karta graficzna). Test na opcjach najwyższych.

Liczę na jakiś plusik jeśli pomogłem 😛

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 4000 zł
Opublikowano

Za 4232zł proponuje zestawik https://www.x-kom.pl/lista/uew8nchzx z ryzen 5 3600 i rtx 2060. Spokojnie pograsz na tym komputerze w każdą grę w rozdzielczości 1080p na wymaxowanych ustawieniach przy 60fps+. Jeśli w przyszłości 500GB pamięci będzie dla ciebie nie wystarczających, zawsze możesz dokupić drugi dysk hdd. Koszt takiego dysku to około 200zł.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/z7jcdkweq

• SilentiumPC Supremo M2 550W 80 Plus Gold
  • SilentiumPC Signum SG1 TG
  • PNY 480GB 2,5" SATA SSD CS900
  • AMD Ryzen 5 3600
  • MSI B450-A PRO MAX
  • Crucial 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Ballistix Sport LT Red
  • KFA2 GeForce RTX 2060 SUPER Elite 1-Click OC 8GB GDDR6

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...