Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukamy Chętnych do pomocy przy serwerze Gothic-Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Wraz z ekipą tworzymy całkiem pokaźnych rozmiarów serwer ożywionego z lekka RPG Gothic-Minecraft z wieloma unikalnymi funkcjami

//Poszukujemy do tego wszelkich modelarzy, budowniczych poszukujących zespołu który zamierza tworzyć coś nowego i unikalnego czego jeszcze nie było//

Krótka lista co znajdzie gracz na serwerze:

Stworzyliśmy kawałek dopracowanej mapy uzupełniającej górniczą dolinę po wiele nowych lokacji nadal będących w klimacie i realiach gothica takich jak o wiele większe obozy, nowe systemy jaskiń lub też prastare ruiny

Własne unikatowe modele potworów z gothica gdzie każdy dostał należytą mu uwagę aby świetnie oddawać szorstki klimat naszej ulubionej gry

System walki stworzony od nowa który prostota minecrafta zderza się z wyważeniem dark souls, całość pojedynków została stosownie spowolniona oraz stworzona tak aby więcej znaczył skill oraz znajomość serwera. Wszystko to przez dodanie wielu mechanik takich jak wytrzymałość, równowaga, nietypowe blokowanie, różne typy ataków jak i obrażeń. Tym bardziej kiedy każda broń jest unikatowa i warta używania w każdym etapie gry

Ponad 60 unikatowych zaklęć podzielonych na kilka szkół magi a kombinacja ich będzie obficie nagradzana w pvp zarówno jak próbowanie każdego i eksperymentowanie

Nowy system craftingu w którym z wielu składników znalezionych w dolinie możesz stworzyć każde ostrze jak i łuki, ruiny, żowynośc oraz ogromną ilość alkoholu

To i o wiele więcej oferujemy w swoim pierwszym serwerze z nadzieją że jak najwięcej graczy da się porwać naszej wizji gothica

Jeśli chcesz pracować z nami bądź śledzić postęp naszego dzieła zapraszamy na nasz

DISCORD: https://discord.gg/8GdvVjh

Opublikowano

Budowle są bardzo fajne, projekt również mi się podoba. Osoby w dużej mierze ogarnięte, tylko właściciel (o nazwie "Myj Się w Wodzionka") jest niezbyt ogarnięty.
Chciałem porobić dla nich modele, ale zachowanie właściciela sprawiło, że się człowiekowi odechciewa wszystkiego.

Przykłady by nie było, że znikąd wziąłem te oskarżenia:

- na discordzie nie ma kultury. Mnóstwo wulgaryzmów (rozumiem raz na jakiś czas, lecz nie jako przymiotnik, rzeczownik i czasownik w każdym zdaniu) + wymyślanie wulgaryzmów na siłę byle by tylko jakieś nowe powiedzieć
- zgrywanie ofiary kiedy ktoś mu próbuje coś powiedzieć (pokazać, że wie wszystkiego tłumacząc mu, że nie ma racji w niektórych kwestiach)
- duży spam (pisanie zdań gdzie po pojedynczych słowach dawał enter. To nie jest taki aż wielki problem, ale bywa to irytujące)
- kiedy starałem się mu wytłumaczyć jakie są wymagania by model mógł zostać zaimplementowany do gry (dodany do resource packa na JavaEdition) to nagle on wie lepiej i nie będzie robił tego co ja mu mówię (czyli zmienić tekstury na kwadratowe, kąty elementów obrócone tylko w 1 osi o 22,5 stopnia, itd.)
- kiedy zrobiłem mu model i chciał poprawki (drobne), to wolał do mnie zadzwonić bym to i tamto zrobił, kiedy on jedynie narzekał, że źle robię, ale sam nie chciał poprawić, mimo, że również "modeluje" w minecraft'cie

- po tym jak usłyszał, że robię swój własny projekt wbił na discorda mojego projektu (tf2 w mc) i zaczął narzekać, że po prostu "zżynam" wszystko z oryginału, bez żadnych oryginalnych pomysłów i żadnej przyszłości, kiedy on ma dobrze prosperujący ORYGINALNY projekt, w który jest zainteresowane 100-200 osób

Osobiście mam nadzieje, że uda wam się z tym projektem, ale radziłbym jedynie zmienić "właściciela/koordynatora" ("Myj Się w Wodzionka")

skype ktoś, ktokolwiek?

Opublikowano

Już prawie o tobie zapomniałem, ale widać że ktoś ma aż nadto czasu, no to po kolei

Obalmy parę przykładów naszego kolegi:

-na discordzie naszym wulgaryzmów po pierwsze unikamy zważywszy że kilka osób nie przepada za tym i poinformowała o tym. Sytuacja o której wspomina jest konwersacją grupową gdy budowaliśmy JEGO projekt tf i sam pierwsze co powiedział w rozmowie była ku@$# a klął jak szewc to nie dziwota że nie wiedziałem że go przekleństwa bolą do tego stopnia >.<                                                                           

-Zgrywanie ofiary mieszasz z wrażliwością na zmiany w projekcie? Pomijając, zważywszy na to że jakoś ciężko było mi się doszukać przykładu twoich poprawek poza modelem, który sam kazałem ci wymienić, jednak tak, mam problem z zmianami w mojej wizji serwera, ponieważ narazie nikt nie dał mi czegoś co realnie by go usprawniało.                                                                                    

-Duży spam wynika z tego że piszę dużo w krótkich wiadomościach, z tym się akurat nie kłócę

-Jego tłumaczenie polegało na tym ,,Nie, to nie zadziała bo tak to, zostaje aktualny model'' dopiero po godzinie rozmowy pokazał mi dlaczego to nie zadziała, na co mu powiedziałem że ja przecież mówiłem od godziny o czym innym (przerobieniu nóg w modelu bo były potworne a on myślał o robieniu ich pod kątem >.....<)

-Bałem się że nie będę umiał manewrować w jego stylu ale okazało się to banalne. Pobrałem samemu i poprawiłem te 50% które on nie chciał (patrz: oczy, nogi, brzucho, dziób) apropo zadzwoniłem aby ci na udostępnianiu ekranu pokazać dokładnie abyś nie miał problemu jak i co poprawić, może wspomni o tym (podoba mi się te ,,MODELUJE").

-Teraz pora na mój ulubiony argument gdzie wszędzie wstawia, że podobno poczułem się okropnie po tym jak usłyszałem że robisz własny projekt. Tylko chwile, przecież ja wiedziałem od początku że go robisz bo w naszej umowie było że my ci mapę zbudujemy a ty nam modele, czego ostatecznie nie zrobiłeś bo wolałeś zablokować kontakt a potem wymyślać dziwne argumenty byle nic dla nas nie robić a ostatecznie zostawić swoją część umowy nie wypełnioną. Przy okazji byłem na tym twoim discordzie już jakiś czas jak zobaczyłem że takiego posiadasz.

Osobiście mam nadzieje, że twój projekt ci się nie uda, przejawiasz sobą tyle negatywnych emocji a twoje poszanowanie do ludzi prawie nie istnieje. Chciałem ci pomóc w serwerze jak i w relacjach ale nie zmienisz tego że skorpion z natury nakłuje te żabę. Spróbował bym cie na koniec przeprosić ale wiem że jeśli tyle razy próbowałem to zrobić, to teraz też pewnie się nie uda co jest troszkę przykre ale nie będę narzekał bo wolę poświecić czas na graczy niż na spróchniałą znajomość.

Opublikowano

Zanim ta kłótnia się rozwinie, to proszę o jej zakończenie. Wyjaśnijcie sobie sprawę na PW lub discordzie. Jeżeli mój post nie pomoże, to chętnie nadam warny za flamewar.

Opublikowano
3 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Zanim ta kłótnia się rozwinie, to proszę o jej zakończenie. Wyjaśnijcie sobie sprawę na PW lub discordzie. Jeżeli mój post nie pomoże, to chętnie nadam warny za flamewar.

To nie jest kłótnia tylko moja opinia jak wyglądała współpraca z nimi, by inni nie popełnili tego samego błędu co ja. Poza tym kiedy starałem się z nim wyjaśnić sprawę na discordzie - on zaczął TWORZYĆ nowe argumenty, które były kompletnie wyrwane z kontekstu, lub takie, które nigdy nie miały miejsca

I tak jak on uargumentował

1 godzinę temu, darkghoster33 napisał:

Już przestaje, po prostu nie chciałem dać bez odpowiedzi tego jednego komentarza, bo jeszcze ktoś by się speszył myśląc że jestem jakimś złym nosaczem >.<.

Pozwól, że i ja ostatni raz dodam dodam by ludzie czytający to mieli świadomość co ich czeka

Co do tłumaczeniu mu o modelu i jego limitach w Javie - mówiłem mu co i jak od samego początku kiedy zaczął się czepiać tłumacząc, że nogi zrobiłem mu gotowe do animacji poruszania się, ale on się upierał, że on chce model (blockbench ma opcje by ignorować limity i to jest "swobodna wersja"), gdzie on właśnie do tego cały czas odwoływał, do opcji, które są niemożliwe w javie i on chce tak a nie inaczej. Dopiero po godzinie jak mu pokazałem na udostępnianiu ekranu to zrozumiał.

Umowa była taka, że w zamian za poprawienie terenu w 3 lokacjach na mapie ja wam zrobię 3 modele. Zrobiliście 1 lokacje, to ja wam zrobiłem 1 model (ścierwojada), robiłem potem kolejny model (topielca), a ale potem zaczął pisać na discordzie mojego projektu, że po prostu zżynam od valve, gdzie nie będzie zainteresowania moim projektem i mówiąc mi bym sobie odpuścił jednocześnie mnie prosząc o kontynuacje modelowania i pomoc w jego projekcie.

Co do przeklinania na samym starcie przeze mnie - tak, bo robiłem cieniowanie w photoshopie na tej samej warstwie co grafika bazowa i byłem trochę zły. A co do reszty, to zgrywanie poszkodowanego napisałem powyżej na liście

skype ktoś, ktokolwiek?

Opublikowano
Dnia 3.02.2020 o 14:04, darkghoster33 napisał:

Hejka!

Wraz z ekipą tworzymy największy i pierwszy naprawdę udany serwer GOTHIC w Minecraft

//Poszukujemy do tego wszelkich modelarzy, budowniczych poszukujących zespołu który zamierza tworzyć coś nowego i unikalnego czego jeszcze nie było//

Krótka lista co znajdzie gracz na serwerze:

Stworzyliśmy kawałek dopracowanej mapy uzupełniającej górniczą dolinę po wiele nowych lokacji nadal będących w klimacie i realiach gothica takich jak o wiele większe obozy, nowe systemy jaskiń lub też prastare ruiny

Własne unikatowe modele potworów z gothica gdzie każdy dostał należytą mu uwagę aby świetnie oddawać szorstki klimat naszej ulubionej gry

System walki stworzony od nowa który prostota minecrafta zderza się z wyważeniem dark souls, całość pojedynków została stosownie spowolniona oraz stworzona tak aby więcej znaczył skill oraz znajomość serwera. Wszystko to przez dodanie wielu mechanik takich jak wytrzymałość, równowaga, nietypowe blokowanie, różne typy ataków jak i obrażeń. Tym bardziej kiedy każda broń jest unikatowa i warta używania w każdym etapie gry

Ponad 60 unikatowych zaklęć podzielonych na kilka szkół magi a kombinacja ich będzie obficie nagradzana w pvp zarówno jak próbowanie każdego i eksperymentowanie

Nowy system craftingu w którym z wielu składników znalezionych w dolinie możesz stworzyć każde ostrze jak i łuki, ruiny, żowynośc oraz ogromną ilość alkoholu

To i o wiele więcej oferujemy w swoim pierwszym serwerze z nadzieją że jak najwięcej graczy da się porwać naszej wizji gothica

Jeśli chcesz pracować z nami bądź śledzić postęp naszego dzieła zapraszamy na nasz

DISCORD: https://discord.gg/8GdvVjh

Wymagane mody, a na modach mało kto lubi grać, większość przez nieodpowiedni sprzęt..

Wasza wizja gothica może i jest ciekawa, ale nie na tyle, aby przekonać kogoś, a w tym wypadku mnie, do "gothica" w minecrafcie.

Miałeś rację, i @welormit mnie speszył, ale wcale nie musiał. 

Opublikowano
22 godziny temu, Ekrahb napisał:

Wymagane mody, a na modach mało kto lubi grać, większość przez nieodpowiedni sprzęt..

Wasza wizja gothica może i jest ciekawa, ale nie na tyle, aby przekonać kogoś, a w tym wypadku mnie, do "gothica" w minecrafcie.

Miałeś rację, i @welormit mnie speszył, ale wcale nie musiał. 

Z tym że nawet modów nie wykorzystujemy a wszystko jest tak napisane abyś nie musiał pobierać nic poza teksturpackami i dla lepszych widoków optifine.
Jednak jeśli cię to nie przekonuje, nie ukrywam, nie czuje większej straty bo najpewniej nie byłeś grupą docelową takiego serwera.

Opublikowano
1 godzinę temu, darkghoster33 napisał:

Z tym że nawet modów nie wykorzystujemy a wszystko jest tak napisane abyś nie musiał pobierać nic poza teksturpackami i dla lepszych widoków optifine.
Jednak jeśli cię to nie przekonuje, nie ukrywam, nie czuje większej straty bo najpewniej nie byłeś grupą docelową takiego serwera.

Śmiem wątpić, ale skoro tak twierdzisz. Kopiowanie gry co do joty nie ma sensu.. Będzie remake, już jest demo, a Ty swoje

Opublikowano
1 godzinę temu, Ekrahb napisał:

Śmiem wątpić, ale skoro tak twierdzisz. Kopiowanie gry co do joty nie ma sensu.. Będzie remake, już jest demo, a Ty swoje

z tym że sam napisałem że nie kopiuje tego 1 na 1 a bardziej inspiruje się i rozwijam to o nowy content, w dodatku gothic nie ma realnego multiplayera który działa

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...