Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kredyt - czy uda się otrzymać?

Splinder231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ! Słuchajcie potrzebuje ok. 20 tyś na remont. Aktualnie jestem po liceum i od października chce iść na studia więc mam rok przerwy od nauki.Zarabiam 2 tyś miesięcznie i mieszkam z rodzicami nie mam nikogo na utrzymaniu. Orientujecie się może czy któryś z banków dałby mi taki kredyt? Nie mam żadnych innych obciążeń ani nic z tych rzeczy.

Opublikowano

Przy takich dochodach będziesz mieć problem, chyba że podasz gwaranta - osobę, która będzie spłacała Twój kredyt, kiedy się nie wypłacisz. Będziesz brał kredyt w normalnym banku, czy raczej te szybkie pożyczki (Vivus, Provident etc.)? I oczywiście na ile lat chcesz kredyt?

Opublikowano

Musisz się dopytać, bo to jest kwestia indywidualna. Ale zastanów się jeszcze, czy Ci się opłaca brać kredyt w wieku 21 lat skoro niedługo masz zamiar iść na studia, a to kosztuje. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Kredyt - czy uda się otrzymać?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie bierz kredytu teraz, studia to duży wydatek a i raczej nie dasz rady pracować. Jesli remontujesz na własną rękę, możesz sobie stopniowo dokupywać materiały ;) Nikt Cię nie goni.

sygna.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy wyżej dobrze radzą, żadnych kredytów. Jeżeli masz zamiar w przyszłości studiować to lepiej odkładaj kasę przez ten rok. Jak już będziesz miał stałą pracę to możesz myśleć o hipotece na budowę / kupno własnego domu, na pewno jest to lepsze wyjście niż wynajmowanie od kogoś mieszkania i płacenia mu co miesiąc czynszu.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak tylko dasz radę nie bierz kredytu tylko postaraj się zaoszczędzić. Jeśli się już zdecydujesz nie myśl nawet o chwilówkach tylko spróbuj uzyskać nawet mniejszy, ale bardziej bezpieczny kredyt gotówkowy w banku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...