Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMORPG w Minecraft

Dante Edicius

Grałbyś?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grałbyś?

• Tak
      1
    • Nie
      0
    • Nie wiem
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, witajcie, cześć.

Ostatnio wpadłem z kolegą na pomysł... a co by było, gdyby przenieść tyle ile się da ze świata mmorpg do minecrafta?

Nasz początek owego projektu chwilowo zatrzymał się na pomysłach które prawdopodobnie będziemy w stanie zrealizować tj. wszystko co potrzebne; miasto, nowe bronie, zbroje, mechaniki etc. Jakieś autorskie pomysły na rozgrywkę i trochę wyciągania pomysłów z innych gier mmorpg np. Silkroad Online czy Metin 2.

Jeśli ktoś grał kiedykolwiek w grę tego typu na pewno będzie wiedział jak to by wyglądało. Dodatkowo chcielibyśmy jeszcze, żeby świat nie stał w miejscu, a opowiadał jakąś historię, tzn. każdy update to coś nowego w świecie gry jak inwazja z innego wymiaru/otchłani, na mapie przez jakiś czas będą pojawiać się nowe, silne moby które będą na serwerze tylko i wyłącznie w czasie w/w inwazji itp.

Teraz pytanie czemu o tym piszę. Ponieważ chciałem się zapytać graczy, czyli was, co sądzicie o takim pomyśle. Czy to przejdzie? Ma jakąś szansę zaistnieć? 

Czy jakby to powstało, gralibyście?

Pozdrawiam 🙂

Opublikowano

Boże, ile jeszcze takich tematów? I tak na 99% ten projekt nie wypali. Wpisz sobie w google "Projekt serwera minecraft" i zobacz, ile już takich serwerów miało być. Wiele razy już widziałem serwery rodem z Metina, bo nie jest to wcale trudne do zrobienia, ale strasznie czasochłonne. Po drugie jak masz zamiar wyeliminować konkurencję? Co jak co, ale RPG ma ścisłą czołówkę, która nie zmienia się od kilku lat.

Opublikowano
Dnia 15.01.2020 o 12:35, sk8erace1 napisał:

Boże, ile jeszcze takich tematów? I tak na 99% ten projekt nie wypali. Wpisz sobie w google "Projekt serwera minecraft" i zobacz, ile już takich serwerów miało być. Wiele razy już widziałem serwery rodem z Metina, bo nie jest to wcale trudne do zrobienia, ale strasznie czasochłonne. Po drugie jak masz zamiar wyeliminować konkurencję? Co jak co, ale RPG ma ścisłą czołówkę, która nie zmienia się od kilku lat.

xDDD Ludzie mają pomysły, lecz tacy, jak Ty odbierają im chęci. Dołujecie takich ludzi i tyle, przez co nie myślą, że się narobili, a nie zostali docenieni.

Przyznaj, że sam chciałbyś zobaczyć coś nowego w świecie minecraft, a wypisujesz takie brednie, bo nawet nie pomyślałeś, że nadzieja mogłaby się komuś przydać. Męczą Cię już te coraz nowsze mobki w mc? Można je zmienić przykładowo w potworki do jakiegoś trybu rpg, bo czemuż to nie, skoro minecraft daje coraz więcej.

@topic Ja jestem za. Sam mam niezrealizowane pomysły, nad którymi pracowałem, ale wstrzymałem się przez sprzęt, na którym pracuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...