Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z płynnością gry

wiciu123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem, którego za nic nie potrafię rozwiązać. Mam komputer z następującym sprzętem: win10 64bit, 8gb ram, karta graficzna 1050 ti, procesor Intel i5 7400. Problem tkwi w tym, że gdy odpalam metina, strasznie się zacina. Inne gry dużo bardziej wymagające chodzą bez żadnego problemu nawet. Metin wiadomo nie wymaga sprzętu z kosmosu wiec nie mam pojęcia gdzie jest problem. Bardzo prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z płynnością gry
Opublikowano

Jakie to ma znaczenie? Przy takim sprzęcie taki metin to pestka nawet w m1 przy 3k osób online. Metin ma to do siebie, że przy zalogowaniu zatnie na moment ale to normalne w tej grze.

Opublikowano

Metin to gra na strasznie leciwym już silniku-dlatego też mając kompa z NASA te lagi na przeludnionym kanale będą.

kiedyś bawiłem się w opcjach Frapsa(program do nagrywania)Masz tam opcje ustawiania fpsów max w grze,Takimi zabawami ciagnąłem nie raz 8postek DT+buffka+główna postac bijąca+sklepik.

Zawsze był problem wywalania kont na plecy w czasie takiego DT,później po tym z frapsem nie wywalało postaci ale dojście pod ściane czy do kowala tymi postaciami to była katorga,choć i tak dało się w ogole grac.

A komp sporo gorszy od twojego.A na  100% nie lezy wina po kompie-spójrz na zużycie procesora podczas odpalonego metka(nawet 1client) i nie raz dochodzi do 95% gdzie taka i5/mój i5/jest młodsza od metina o jakieś 9lat :D. 

Opublikowano

Tutaj wina leży po stronie optymalizacji gry. Komputer nie ma dużego znaczenia, a na starszym sprzęcie gra potrafi lepiej chodzić niż na "kompie z NASA".

W m1 proponuje wyłączać nazwy sklepików i z płynnością nie powinno być problemu. Full screen dużo pomaga. `

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...