Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sparkypl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam błąd z pluginem permissionsEx. jak dodaje rangę wszystko się wyświetla normalnie ale potem jak coś piszę to nie mam prefixu przed nickiem np. [VIP] <SparkyPl444> tylko mam [default] <SparkyPl444> proszę o pomoc.

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Problem z permissionsEx
Opublikowano

Po pierwsze, to zmień plugin PermissionsEx na LuckPerms, ponieważ PEX nie jest już aktualizowany. Jeżeli boisz się, że nie dasz rady go ogarnąć to tutaj masz poradnik.

Jeżeli chcesz, żeby przedrostki działały, to przede wszystkim musisz mieć plugin Vault. Teraz pytanie, czy chcesz, żeby przedrostki pochodziły z pluginu EssentialsXChat, czy z LuckPerms, bo Vault automatycznie narzuci Ci ustawienie LuckPermsa.

Opublikowano
2 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Po pierwsze, to zmień plugin PermissionsEx na LuckPerms, ponieważ PEX nie jest już aktualizowany. Jeżeli boisz się, że nie dasz rady go ogarnąć to tutaj masz poradnik.

Jeżeli chcesz, żeby przedrostki działały, to przede wszystkim musisz mieć plugin Vault. Teraz pytanie, czy chcesz, żeby przedrostki pochodziły z pluginu EssentialsXChat, czy z LuckPerms, bo Vault automatycznie narzuci Ci ustawienie LuckPermsa.

a co to za różnica między luck perms i esentialsx

Opublikowano

Znaczy się, to są dwa różne pluginy, ale w przypadku integracji chatu zbyt dużej różnicy niema. Defektem LuckPermsa jest na przykład to, że nie można w nim ustawić koloru czcionki dla danej rangi. Dodatkowo w EssentialsXChat możesz dodać inne zmienne do wyświetlania na chacie, co w niektórych przypadkach bywa pomocne.

Opublikowano

pobralem ten plugin luckperm i teraz nie moge wejsc na serwer wyswietla mi sie takie cos: https://iv.pl/image/Gr1ZNJf

6 minut temu, sk8erace1 napisał:

Znaczy się, to są dwa różne pluginy, ale w przypadku integracji chatu zbyt dużej różnicy niema. Defektem LuckPermsa jest na przykład to, że nie można w nim ustawić koloru czcionki dla danej rangi. Dodatkowo w EssentialsXChat możesz dodać inne zmienne do wyświetlania na chacie, co w niektórych przypadkach bywa pomocne.

oto moja konsola 

[11:15:40 WARN]: [LuckPerms] User bdaaa4c2-8757-3fcc-9835-ec8a20b0ac6c - SparkyPl444 doesn't have data pre-loaded, they have never been processed during pre-login in this session. - denying login.

[11:15:40 WARN]: [LuckPerms] It appears that your server is running CraftBukkit and configured in offline (cracked) mode.

[11:15:40 WARN]: [LuckPerms] Due to a CraftBukkit limitation, LuckPerms cannot function correctly in this setup.

[11:15:40 WARN]: [LuckPerms] To resolve this, please either a) upgrade from CraftBukkit to Spigot or Paper, or b) enable online-mode.

[11:15:40 WARN]: [LuckPerms] For more info, please see: https://github.com/lucko/LuckPerms/wiki/Installation#craftbukkit-and-offline-mode

[11:15:40 INFO]: Disconnecting com.mojang.authlib.GameProfile@5ff663dc[id=bdaaa4c2-8757-3fcc-9835-ec8a20b0ac6c,name=SparkyPl444,properties={},legacy=false] (/94.254.162.128:53962): §7§l[§b§lL§3§lP§7§l] §cPermissions data for your user was not loaded during the pre-login stage - this is likely due to a conflict between CraftBukkit and the online-mode setting. Please check the server console for more information.

[11:15:40 INFO]: com.mojang.authlib.GameProfile@5ff663dc[id=bdaaa4c2-8757-3fcc-9835-ec8a20b0ac6c,name=SparkyPl444,properties={},legacy=false] (/94.254.162.128:53962) lost connection: §7§l[§b§lL§3§lP§7§l] §cPermissions data for your user was not loaded during the pre-login stage - this is likely due to a conflict between CraftBukkit and the online-mode setting. Please check the server console for more information.

co mam zrobić proszę o pomoc

Opublikowano
Przed chwilą, sk8erace1 napisał:

Zmień silnik z CraftBukkita na PaperSpigot lub Spigot.

ok ale czy te wszystkie pluginy bedą działać czy będę musiał wszystko wgrywać od nowa

Opublikowano

Stwórz rangi i postępuj według poradnika. Jeżeli czegoś nie będziesz wiedział, to pisz. 

Takie pytanie na przyszłość., umiesz ustawiać formatowanie chatu w EssentialsXChat?

Opublikowano
2 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Stwórz rangi i postępuj według poradnika. Jeżeli czegoś nie będziesz wiedział, to pisz. 

Takie pytanie na przyszłość., umiesz ustawiać formatowanie chatu w EssentialsXChat?

tak umiem

nawet mam to zrobione

Opublikowano

W takim razie nie dodawaj żadnych przedrostków (prefixów) w LuckPerms, ponieważ plugin Vault od razu zintegruje go z chatem. Po prostu stwórz tylko rangi, dodaj im dziedziczenie, wagę i uprawnienia -- nic więcej nie potrzeba.

Opublikowano
19 minut temu, sk8erace1 napisał:

W takim razie nie dodawaj żadnych przedrostków (prefixów) w LuckPerms, ponieważ plugin Vault od razu zintegruje go z chatem. Po prostu stwórz tylko rangi, dodaj im dziedziczenie, wagę i uprawnienia -- nic więcej nie potrzeba.

ja bym chcial uzywac tych prefixow z luckperms a nie z essentials bo wydaje sie to latwiesze i wgl

Opublikowano
3 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Bo to jest łatwiejsze, ale tak jak wspomniałem wcześniej, później gdy będziesz chciał zmienić styl wiadomości lub dodać jakieś zmienne, to będziesz miał problem.

a jak nie uzywam essentials to moge ten plugin usunac ?

mam jeszcze 1 pytanie czy mozna dac wlascicielowi wszystkie uprawnienia na raz czy przeba po kolei: /luckperms group admin permission set * true

czy nie mozna

Opublikowano
4 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Lepiej będzie jak właściciel będzie miał tylko uprawnienia operatora (/op), a wszelkie polecenia dotyczące rang będziesz wykonywał w konsoli, ze względu na bezpieczeństwo.

ok ale moge usunac essentialchat

? bo sie wyswietla z essentialchat i z luckperm prefix

Opublikowano

Myślę, że odpowiednim sposobem będzie jak wykluczysz linijki EssentialsChat dotyczące groups-format znakiem #. Przeglądając config możesz zauważyć jak zostało to zrobione w innych przypadkach.

Opublikowano
1 minutę temu, sk8erace1 napisał:

Myślę, że odpowiednim sposobem będzie jak wykluczysz linijki EssentialsChat dotyczące groups-format znakiem #. Przeglądając config możesz zauważyć jak zostało to zrobione w innych przypadkach.

ale ten znak jest prawie we wszystkich linijkach to co mam zrobic? sry ze sie tak dopytuje ale jestem w pluginach od niedawna i nie wiem jeszcze wszystkiego

3 minuty temu, sparkypl napisał:

ale ten znak jest prawie we wszystkich linijkach to co mam zrobic? sry ze sie tak dopytuje ale jestem w pluginach od niedawna i nie wiem jeszcze wszystkiego

dpbrze juz wiem oco chodzi ale teraz przed nickiem mam takie coś {6} SparkyPl444 [Wlasciciel] {7} jak usunąć te literki na poczatku i na koncu ?

Opublikowano
format: '{DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'
  #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
  #  Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

Zamień swój format na to co Ci podałem.

Opublikowano
1 minutę temu, sk8erace1 napisał:

group-formats:

ok dziekuje

23 minuty temu, sk8erace1 napisał:

group-formats:

potrzebuje jeszcze pomocy bo  nie działa mi komenda /plugins i /pl pisze mi ze nie mam permisji: https://iv.pl/image/Gr13Vbe

i tez nie dziala /tp chce sie do kogos tepnąć i nic sie nie wyswietla jedynie moge zrobic tpa a tego nie chce 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...