Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer na 5-10 slotów, jaki hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę sobie pograć ze znajomymi w Minecraft, wersja Java. Mamy serwer na aternos.me, ale zdarzają się lagi, potworne, występujące nawet przez kilka godzin.

Dlatego pytam się tutaj, na jakim hostingu da się tanio wykupić serwer na miesiąc?

Znalazłem CraftHost.pl - serwer dla 5 osób, 500MB RAM i 1GB dysk za 4,90zł. Oferta zdaje się idealna, kupiłbym, gdyby nie to, że nie da się wziąć serwera testowego, choć teoretycznie taka opcja jest, no ale nie działa.

Zna ktoś ww. hosting? Czy 500MB RAM wystarczy na 5 osób?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!

Opublikowano
1 godzinę temu, sk8erace1 napisał:

Po piersze, czy na serwerze będą jakieś pluginy lub modyfikacje?

Wiedziałem że padnie to pytanie, ale zapomniałem o tym wspomnieć. Nie, nie będzie nic takiego. Czysta gra, podstawowa.

Kupiłem ten serwer prywatny na 5 osób na CraftHost.pl i niestety lipa. Chciałem wgrać własną mapę, z tego aternosa, a tu zonk. Nie ma opcji FTP dla serwerów prywatnych, tylko dla publicznych. I nici z grania, myślałem że FTP będzie standardem w każdej cenie, a jednak nie. Nie szanuję ich za to. 5zł poszło się je**ć.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, ale mam jeszcze pytanie. Na tym CraftHost nie mam opcji połączenia się przez FTP, ale jest konsola RCON. Nie znam się na tym, dlatego pytam, czy da się przez nią pobrać / wgrać nowy świat? Zależy mi aby ten z aternosa (mam pobrany) wrzucic na ten hosting.

Opublikowano

Ehh.. czyli nic nie wyczaruję.. Brak FTP, nie widzę jakiejkolwiek innej opcji wrzucenia świata. Spróbuję to sprzedać.

Póki co wypróbuję ten gaming-core

Opublikowano

Udało mi się dogadać z administracją i dopłaciłem do serwera z obsługą FTP. Pytanie, czy jeśli na Aternosie była Vanilla 1.14.3 to na tym nowym hostingu, na silniku Spigot, świat będzie działał prawidło?

Widzę w liście pluginów plugin o nazwie AutoSaveWorld, który zapisuje stan świata co jakiś czas, czy muszę to instalować czy serwer sam ogarnie te zapisy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...