Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinający się klawisz

J0sk1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od kilku miesięcy mam bardzo dziwny problem w CS:GO, a otóż problem wygląda tak, że w randomowym momencie skacze mi "choke" i na przykład jak przytrzymam "D" i puszcze po chwili to nie mogę kontrolować postaci, bo cały czas idę w prawo i nie mogę nic z tym zrobić, oczywiście pod każdym klawiszem mam taki sam problem również z myszką. Koledzy na tsie mi mówią, że wtedy podczas tego nazwijmy "laga" skacze mi ping do 2000 i mnie mocno przerywa, ale na CS'ie mam wtedy prawidłowy ping. Przez ostatnie 3 dni grałem nie było tych lagów, ale teraz chciałem sobie pograć z kolegą i zaczęły powracać te lagi. Ja nie mam pojęcia przez co to jest wszystko próbowałem. Jak mieliście tak to dajcie znać w komentarzu ;d 

Opublikowano

Nie wiem czy masz jakieś specjalne bindy pod klawisze, jeżeli tak to sobie je skopiuj/zapisz gdzieś, a potem w grze wpisz w konsoli unbind all i przywrócić ustawienia standardowe, a potem sobie ustaw to co miałeś przypisane do poszczególnych klawiszy. Osobiście zacząłbym od tego, potem spójność plików.

185241494535326637230.png

• N3ST0 zmienił(a) tytuł na Zacinający się klawisz
Opublikowano
Dnia 6.01.2020 o 04:24, N3ST0 napisał:

Nie wiem czy masz jakieś specjalne bindy pod klawisze, jeżeli tak to sobie je skopiuj/zapisz gdzieś, a potem w grze wpisz w konsoli unbind all i przywrócić ustawienia standardowe, a potem sobie ustaw to co miałeś przypisane do poszczególnych klawiszy. Osobiście zacząłbym od tego, potem spójność plików.

Robiłem reinstall Csa jakiś czas temu i mi odbindowało wszystko, więc to nie przez to raczej. Spójność plików robiłem przed napisaniem tematu i nie pomogło.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard]

"KeyboardDelay"="0"

"KeyboardSpeed"="31"

"InitialKeyboardIndicators"="0"

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility\Keyboard Response]

"AutoRepeatDelay"="200"

"AutoRepeatRate"="6"

"DelayBeforeAcceptance"="0"

"Flags"="59"

"BounceTime"="0"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters]

"PollStatusIterations"=dword:00000001

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 20.02.2020 o 17:41, MikDeep napisał:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard]

"KeyboardDelay"="0"

"KeyboardSpeed"="31"

"InitialKeyboardIndicators"="0"

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility\Keyboard Response]

"AutoRepeatDelay"="200"

"AutoRepeatRate"="6"

"DelayBeforeAcceptance"="0"

"Flags"="59"

"BounceTime"="0"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters]

"PollStatusIterations"=dword:00000001

Czyli co jest problemem bo nie rozumiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 4.03.2020 o 08:00, J0sk1 napisał:

Czyli co jest problemem bo nie rozumiem.

Prawdobnie ustawienia klawiatury w Windowsie 

Jeśli nie ogarniasz narzędzia Regedit, to:

1.Wchodzisz w panel sterowania

2.Wpisujesz "Klawiatura"

3. W suwaku "Opóźnienia powtarzania" dajesz na "Krótka"

Co do tego "skryptu", opdalasz notatnik,wklejasz skrypt i zapisujesz plik jako ".reg" 

Mam nadzieję, że pomogłem 😉

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To raczej nie jest powodem tych lagów, bo jakby to był powód to raczej cały czas bym tak miał, a nie zawsze tak mam. Zazwyczaj gdy jest jakaś akcja wbicie na bombsite (lub cos tego stylu) smoke, mołotowy itp, itd. To wtedy tak jakby myszka i klawiatura traciła możliwość używania, inaczej: gdy już są te lagi to nie mogę ruszyć w ogóle myszką, jak próbuje kliknąc jakiś klawisz na klawiaturze to w ogóle nie reaguje na to. Zauwazyłem ostatnio, że jak zaczynają sie lagi to słysze dzwine przestery moze coś z sterownikami mam? Problem występuje też W lolu, i od pewnego czasu normalnie na przeglądarce... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...