Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powolne ładowanie, lagi w grze

Zzzubbi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem od dłuższego czasu że gdy chciałbym pograć w jakiegoś metina to coś mi nie pozwala a mianowicie gdy już pobiorę wszystko zaloguje się do gry stworzę postać to problem dopiero się zaczyna po wybraniu postaci i zalogowaniu do świata okno ładowania ładuje mi się około 3 minut gdy już się wszystko zaloguje i gdy wchodzę do m1 następuje lag na około 5 minut gdy lag puści pochodzę chwile po m1 i znowu lag i tak cały czas na spocie to już nawet nie mówie. Jakieś porady? Ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc :/  

Specyfikacja kompa:

Procesor: Intel(R) Pentium(R) CPU G3260 @ 3.30GHz

Karta Graficzna: Nvidia GeForce GTX 750Ti

• Aive zmienił(a) tytuł na Powolne ładowanie, lagi w grze
Opublikowano

A zapomniałem wspomnieć że jestem świeżo co dopiero po formacie od 3 dni. 

Edit: odinstalowanie bibliotek c++ i zainstalowanie na nowo nic nie dało 😕

Opublikowano

Sterowniki do karty zaktualizowane?

Nie uruchamiasz czasem gry z integry?

Opublikowano
17 godzin temu, Vosly napisał:

Sterowniki do karty zaktualizowane?

Nie uruchamiasz czasem gry z integry?

Raczej nie uruchamiam z integry a nawet nie wiem jak zmienić na Nvidie ;d

6 godzin temu, Molirol napisał:

Pobaw się w CONFIG'u, zmień ustaiwnia np.

image.png

Bawiłem się już też z tym i nawet na wszystkim najniższym nic nie daje ;/

Opublikowano

Jak odpalasz metka ile masz przeciążenia procka? wyłączałeś nazwy sklepów? wspomagasz się programami, które zmniejszają lagi? gdy odpalasz metina masz włączona przeglądarke? jeśli tak to jaką?

Opublikowano
Dnia 8.01.2020 o 04:15, Winter. napisał:

Jak odpalasz metka ile masz przeciążenia procka? wyłączałeś nazwy sklepów? wspomagasz się programami, które zmniejszają lagi? gdy odpalasz metina masz włączona przeglądarke? jeśli tak to jaką?

Tak wyłączyłem nazwy sklepów wszystko na najniższe procek i karta kilka % obciążenia żadnych programów nie używam czysty windows niedawno po formacie i jak gram to zazwyczaj ts tylko odpalony :/. Wczoraj odebrałem też kompa od naprawy zmieniona pasta i chłodzenie procesora i nadal to samo :/. Może to przez dysk? Bo niestety mam jeszcze ten nieszczęsny HDD.

Opublikowano

Spróbuj przenieść Metina na inny dysk, albo oczyść ten systemowy, może faktycznie jest za bardzo obciążony.
Może warto spróbować też wbić na inny serwer, na innym cliencie, może to po prostu wina clienta, a nie Twoja.

giphy.gif

Opublikowano
2 minuty temu, bleyzlxrd napisał:

Spróbuj przenieść Metina na inny dysk, albo oczyść ten systemowy, może faktycznie jest za bardzo obciążony.
Może warto spróbować też wbić na inny serwer, na innym cliencie, może to po prostu wina clienta, a nie Twoja.

Właśnie w tym problem że posiadam tylko 1 dysk i jest nim HDD :/. A z innymi klientami jest podobnie bo już chciałem pograć na kilku serwerach i wszędzie to samo :/. 

Opublikowano
2 minuty temu, Zzzubbi napisał:

Właśnie w tym problem że posiadam tylko 1 dysk i jest nim HDD :/. A z innymi klientami jest podobnie bo już chciałem pograć na kilku serwerach i wszędzie to samo :/. 

Ile miejsca ma ten dysk? Polecam rozbić go na co najmniej dwie partycje, jedną zostawić systemową, na drugiej instalować gry.
Sam posiadam tylko jeden dysk 1TB, podzieliłem go sobie na dwie partycje, jedna na system i programy, druga na gry, zdjęcia i tym podobne.
Jeżeli to nie pomoże, to może faktycznie warto spróbować w coś zainwestować, chociaż niekoniecznie musi to być dysk SSD (sam używam HDD, bo mam kilkuletni komputer).

giphy.gif

Opublikowano
9 minut temu, bleyzlxrd napisał:

Ile miejsca ma ten dysk? Polecam rozbić go na co najmniej dwie partycje, jedną zostawić systemową, na drugiej instalować gry.
Sam posiadam tylko jeden dysk 1TB, podzieliłem go sobie na dwie partycje, jedna na system i programy, druga na gry, zdjęcia i tym podobne.
Jeżeli to nie pomoże, to może faktycznie warto spróbować w coś zainwestować, chociaż niekoniecznie musi to być dysk SSD (sam używam HDD, bo mam kilkuletni komputer).

No mój też nie jest za nowy. Mój dysk też ma 1TB ale teraz pytanie jak zrobić te partycje? Jestem w tym kompletnie zielony masz może jakis poradnik? I jakbym zrobił te 2 partycje to muszę robić jakiś format komputera lub coś?

Opublikowano
2 minuty temu, Zzzubbi napisał:

No mój też nie jest za nowy. Mój dysk też ma 1TB ale teraz pytanie jak zrobić te partycje? Jestem w tym kompletnie zielony masz może jakis poradnik? I jakbym zrobił te 2 partycje to muszę robić jakiś format komputera lub coś?

W panelu sterowania jest taka opcja.

partycje.JPG

giphy.gif

Opublikowano
6 minut temu, bleyzlxrd napisał:

W panelu sterowania jest taka opcja.

partycje.JPG

A to jak utworze np jeszcze 1 to nic zniknie mi nic z kompa? Programy itp?

@bleyzlxrd wiesz co ja chyba mam to już zrobione lecz nie wiem 

Zrzut ekranu (2).png

Opublikowano
6 minut temu, Zzzubbi napisał:

A to jak utworze np jeszcze 1 to nic zniknie mi nic z kompa? Programy itp?

Tutaj właśnie może pojawić się problem, no bo wiadomo, jeżeli chcesz podzielić dysk na dwie części, jedną np. 200gb, a drugą 800gb, to pliki na tej pierwszej nie mogą zajmować więcej niż 200gb - to chyba jasne.
Niestety nie wiem, co wtedy stanie się z tymi plikami, czy dysk w ogóle będzie mógł się podzielić, w takiej sytuacji nigdy nie byłem.
Ale jeżeli miałbyś wolne  miejsce na możliwy podział, to nic by się nie usunęło - tego jestem pewny.

giphy.gif

Opublikowano

Można zmniejszyć pojemność partycji tylko WOLNEGO miejsca (nie można zajętego). Problem może być z tym, że jest to partycja systemowa, zatem musiałby za pomocą instalatora Windowsa.

Raczej to nie pomoże, ale mógłbyś monitorować użycie dysku podczas ładowania klienta. Dodatkowo jeżeli rzeczywiście byłby to problem z dyskiem, to odczuwałbyś podczas korzystania z Windowsa/instalacji itp.

Spróbuj w panelu Nvidii ustawić, aby domyślnie korzystało z dedykowanej karty.

Opublikowano
22 minuty temu, Vosly napisał:

Spróbuj w panelu Nvidii ustawić, aby domyślnie korzystało z dedykowanej karty.

No okej @Vosly ale jak zauważyłem w Panelu Nvidi juz nie można zmieniać pomiędzy dedykowaną a zintegrowaną kartą grafinczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...