Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiekszanie Fps ??

Iska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ma ktos moze pomysl jak na moim sprzecie zwiekszyc fps? Bo mam max 30 a jak wlaze w tlum ludzi to spada nawet ponizej 10 .

p4 1,4 gHz

256 rimm

radeon x800 gto 256/256

winxp

Dodam odrazu ze stery mam najnowsze ;]

www.worldofminecraft.pl

Polskie Centrum Minecraft

Opublikowano

P: Mam bardzo mało FPS, a przecież mam całkiem niezły komputer.

O: Zapewne masz Windowsa XP lub 2000. Niestety Tibia bardzo nie lubi tych windowsów, i ilość FPS na nich osiągana jest kilkanaście razy mniejsza, niż pod 9x.

Nadal mam mało fps, mimo próby zmiany silnika

Zainstaluj najnowsze sterowniki do twojej karty graficznej oraz najnowszą wersję DirectX

Download:

DirectX -ze strony Microsoft.

DirectX9.0c -mirror

Sterowniki do kart Nvidia

Sterowniki do kart ATI Z górnego panelu wybierz "Drivers & Softwere".

Sterowniki do innych kart graficznych

Pamiętaj, żeby instalować najpierw sterowniki do karty graficznej a następnie DirectX

Opublikowano

ja mam zazwyczaj 3x tibie + 3x tibia bot ng, gg, firefox, 2x devcpp, foobar czasem jeszcze delphi visual studio i mam 30-40fps i mi to w zupelnosci wystarczy, bo po co wiecej?

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam ten sam problem ;/

mam cpu 1.8, 256 ramu, g force 4 mx 440 64 mb, ;s i mam po 20 fps max jak jest open battle nie moge grac bo mam po 3 fpsy ;/ co mam zrobic

Opublikowano

juz na 500mhz z 128mb ramu mozna siedziec w miare na xp wiec tym bardziej nie widze przeciwskazan a wrecz zalecam zeby na 1.8 miec xp... a najlepiej win2k.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

• Dodaj nową pozycję...