Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FabcioV99

Rekomendowane odpowiedzi

• Aive zmienił(a) tytuł na [International] Nexus2 - Reborn From The Ashes - Grudzień 26
Opublikowano

ogólnie serwer wystartował, po pierwsze zalogować się może maksymalnie 950 osób, 2k postaci założone 8k kont. Administratorzy sobie nie radzą patcher prawie nie działa i gracze muszą pobierać łatki z mega co, jeśli kogoś nie ma na discordzie to unlucky. Nikomu nie polecam zero profesjonalizmu ale chociaż IS działa poprawnie :^ 

Opublikowano
41 minut temu, Fish3r napisał:

chociaż IS działa poprawnie :^ 

No to też tak nie do końca. xd

• Aive zmienił(a) tytuł na [International] Nexus2 - Reborn From The Ashes
Opublikowano

Powiem wam, ze narazie dupy nie urywa totalnie. Serwer więcej czasu OFF niż ON, sporo botów już minąłem. BODY/WP tylko prawo bytu. Bossy na dungonach od 10% zmieniają się w niszczycieli, wiec pomimo bonów, są bez podjazdu. Jedyna misja to biolog. Rozgrywka ogólnie jest ciekawa, wcale nie odczuwa się tego tłoku związanego z tyloma graczami i pomimo tylko 4ech channeli i 5k online osób w szczytowych godzinach, można na spokojnie dropic/expic itp. Największy minus? Napewno komunikacja  administracji, wyłączają serwer bez informowania graczy na nie wiadomo ile czasu. Największy plus? Satysfakcja z j3b4ni4 Turków i Rumunów, oraz fajne systemy których nie spotkałem na Polskich privach. Elementy takie jak Ogień/Woda/Lód/Ziemia/Światło, gdzie jeden daje bonus na następny. Fajny system petów i sklepiki offline z systemem wyszukiwania itemow. 

Na ten moment 5/10 ale serwer mógłby mieć 9/10 na spokojnie gdyby tylko popracowali nad nim kilka msc dłużej. Moim zdaniem administracja nie spodziewała się 8k graczy, i ddosow z tym związanych. 

Opublikowano

Gralem tez i powiem ze najfajniejszy serwer od dluzszego czasu na jakich gralem. System tych bossow metinow wszystko. Jedyny minus to te problemy z bugami i sklepem. Te bossy na dungeonach faktycznie troche za mocne sa. Ale jak zrobi sie bon 15% wiatr wszedzie to bija znacznie mniej tylko problemem jest tez ile my bijemy xD. No i jest jeszcze jeden problem z fasolkami zen i ranga agresywny. Ze ciezko ja zbic i robic skile z G do P. Ogolnie serwer jest mega fajny tylko trzeba poznac wiele rzeczy jak na nim grac np to z wbijaniem skili z G do P zeby ktos ci itemkow nie zabral zabijajac cie XD Faktycznie powinni troche zmienic te bossy bo inne postacie niz sura wp/wojownik body raczej ich nie zbija xddd Ale pomijajac te kilka rzeczy to serwer sam w sobie jego system wszystkiego jest po prostu genialny. Czekam az naprawia i wracam do gry, ciekawe czy bedzie start od nowa czy bedzie dalej jak jest. 

Opublikowano
Dnia 29.12.2019 o 16:42, FabcioV99 napisał:

sporo botów już minąłem

No nie posiadamy praw do banowania, bo odpowiedni panel nie został skończony na czas. Powiesz, że to śmieszne - no dla mnie też troszkę; fajnie być TUT'em z nickiem [TGM].

Największy minus? Napewno komunikacja  administracji, wyłączają serwer bez informowania graczy na nie wiadomo ile czasu

No ja przepraszam bardzo, ale gdy dochodzi do nas informacja, że ktoś sobie klonuje yangi to wypada wyłączyć serwer tak szybko jak to możliwe. A co do informowania o czasie - tego w przypadku niespodziewanych usterek nie zawsze da radę oszacować, najpierw trzeba ustalić który system zawinia, następnie który plik/które pliki, a później jeszcze fragment kodu znaleźć, który jest dziurawy i go załatać, sprawdzić poprawkę i jeżeli działa to dopiero można włączać serwer, a jeżeli nie pomogła poprawka to szukać dalej i ponawiać kroki. Zwykłe aktualizacje będą zapowiadane przed czasem, jedna już nawet była na prawie godzinę przed czasem. Weź też pod uwagę, że ja sam (jako tylko TGM) dostawałem dziesiątki PW z różnymi pytaniami, gdzie niektóre z nich na jednym pytaniu się nie kończyły, bo gdy odpowiadałem delikwentowi to rozmowa się nie kończyła - a to coś trza było doprecyzować/potwórzyć innymi słowami, a to pojawiały się kolejne pytania - różnie bywało.

Moim zdaniem administracja nie spodziewała się 8k graczy, i ddosow z tym związanych. 

I to jest fakt, aż tylu graczy się Runah nie spodziewał, dlatego siedzi zestresowany, a im bardziej pogarszała się sytuacja na serwerze, tym bardziej się stresował; ale DDoSów byli świadomych, ponieważ to standard na scenie metinowej. Zanim rejestracja została wywalona długo musieli się z nią męczyć, ale strona główna praktycznie nie miała przerw w ,,uptime''. Gra to inna sprawa, załadowali w nią pożądnie to się sypała, ale i to w końcu udało się częściowo ogarnąć, bo pod koniec ,,żywota'' logowanie zajmowało sekundę.

Dnia 30.12.2019 o 17:59, Eryk88896 napisał:

[...]ciekawe czy bedzie start od nowa czy bedzie dalej jak jest. 

Nie jest to informacja oficjalna jeszcze, ale raczej nic nie będą resetować, no chyba że pojawią się znaczne zmiany w rozgrywce, wtedy istnieje taka możliwość, ale też nie jest to pewniak.

3 godziny temu, ThantiS napisał:

działa serwer ?

Wyłączony do odwołania, pracują nad ,,ogarnięciem'' go.

I nie, nie bronię teraz ani Runaha, ani tym bardziej dziurawego serwera, ponieważ nie przygotowali wielu rzeczy, praktycznie nic nie było testowane (albo było testowane nieodpowiednio), a że w dodatku było więcej graczy niż się spodziewał, to będąc pod presją i na nerwach podjął kilka złych decyzji, załatwienie innych spraw się dłużyło itd. Należy wziąć też pod uwagę, że przecież wszyscy mieliśmy łącznie setki wiadomośći na PW z różnego rodzaju zapytaniami, należało więc podzielić swój czas - część przeznaczyć na team i serwer, a część na odpisywanie na PW ludziom; aczkolwiek wielu graczy rzuca błędne oskarżenia i obwiniają nie te osoby, które powinny być obwiniane o to, to i tamto (piszę teraz o ogóle społeczności i o tym, co dostawałem na PW), np. (T/S)GM-ów oczerniano o to że nie banują. No nie banowaliśmy, gdyż najzwyczajniej w świecie nie mogliśmy banować. Sam byłem już bliski zrezygnowania i odejścia, ale przecież do trzech razy sztuka, zwłaszcza, że w końcu coś zaczęło zostać robione (zwykli gracze tego nie widzą, ja widzę), a także serwer w dalszym ciągu ma potencjał (troszkę spadł, ale jeszcze nie na ziemię), tak więc póki co jeszcze postanowiłem pozostać.

Konkludując, co zawiniło: No zarówno stan i kondycja serwera (pomijamy tutaj to, że ktoś ten serwer tak ,,przygotował''), jak i koordynacja/praca ogółu administracji (informowanie graczy). Statek zaczął się topić, a załoga zrzuciła za mało szalup i za późno je zacząła zrzucać, krzyczała, zamiast używać mikrofonów z głośnikami rozmieszczonymi po całym statku - takie bardzo luźne nawiązanie do Tytanika.

No ale paradoksalnie, to TGM-owie, którzy byli najmniejsi rangą (co jak co, ale posiadane informacje, zarówno administracyjne, jak i te graniu na serwerze, a także uprawnienia w grze nijak się nie różniły między GMami, SGMami i TGMami, tak więc były to trzy identyczne szczeble), robili najwięcej - mimo iż teoretycznie powinni być traktowani jako Ci na stażu, którzy mogą nie ogarniać tej funkcji (komendy na serwerze, komendy na DC oraz to, jak należy się zachowywać, nie wykrywać nieczystych zachowań etc.) oraz nie mieć pełnej wiedzy (zarówno tej o grze, jak i informacji od ,,przełożonych''). Najdłużej siedzieli w grze, byli najbardziej aktywni na Discordzie oraz najbardziej pomogli graczom (największa ilość odpowiedzi na pytania), gdzie tak na prawdę nasza wiedza (na wszystkich tych trzech szczeblach) zaczynała i kończyła się na tym, co sami ustaliliśmy na podstawie naszej gry oraz prezentacji; chociaż teoretycznie nie powinniśmy używać kont (T/S)GMowych do grania, to przecież mimo przedrostka byliśmy w sumie TUTorami, więc i ,,Wyższa Administracja'' nie miała w sumie z tym problemu.

Opublikowano

Jak mowisz ze faktycznie sobie poklonowali yangi albo itemy bo z tego co widzialem to itemy tez sie klonowaly. To raczej bez sensu bedzie taka gra dalej. Raczej jedyna opcja jest zwrocenie sm i wystartowanie od nowa albo usuniecie wszystkiego i zwrocenie sm. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Eryk88896 napisał:

Jak mowisz ze faktycznie sobie poklonowali yangi albo itemy bo z tego co widzialem to itemy tez sie klonowaly. To raczej bez sensu bedzie taka gra dalej. Raczej jedyna opcja jest zwrocenie sm i wystartowanie od nowa albo usuniecie wszystkiego i zwrocenie sm. 

Nadmiarowe Yangi i Itemy zostały usunięte. Nawet te z pozoru niegroźne itemki (jak np. startowe buty z jednym bonem). Nie ja tam decyduję, co najwyżej mogę zasugerować, a nie mam zamiaru.

Opublikowano
11 minut temu, Revayerq napisał:

Nadmiarowe Yangi i Itemy zostały usunięte. Nawet te z pozoru niegroźne itemki (jak np. startowe buty z jednym bonem). Nie ja tam decyduję, co najwyżej mogę zasugerować, a nie mam zamiaru.

No jak wszystko co zostalo sklonowane zostalo usuniete to nie powinno byc resetu. Mowilem tak tylko w sytuacji w ktorej nie dalo by sie tego odwrocic. A jezeli zostaly usuniete to tez wole zeby sie nic nie cofalo bo tez juz zrobilem sobie tam jakas przewage dzieki temu ze troche tam pogralem xd

Opublikowano
Dnia 3.01.2020 o 18:39, Revayerq napisał:

No nie posiadamy praw do banowania, bo odpowiedni panel nie został skończony na czas. Powiesz, że to śmieszne - no dla mnie też troszkę; fajnie być TUT'em z nickiem [TGM].

No ja przepraszam bardzo, ale gdy dochodzi do nas informacja, że ktoś sobie klonuje yangi to wypada wyłączyć serwer tak szybko jak to możliwe. A co do informowania o czasie - tego w przypadku niespodziewanych usterek nie zawsze da radę oszacować, najpierw trzeba ustalić który system zawinia, następnie który plik/które pliki, a później jeszcze fragment kodu znaleźć, który jest dziurawy i go załatać, sprawdzić poprawkę i jeżeli działa to dopiero można włączać serwer, a jeżeli nie pomogła poprawka to szukać dalej i ponawiać kroki. Zwykłe aktualizacje będą zapowiadane przed czasem, jedna już nawet była na prawie godzinę przed czasem. Weź też pod uwagę, że ja sam (jako tylko TGM) dostawałem dziesiątki PW z różnymi pytaniami, gdzie niektóre z nich na jednym pytaniu się nie kończyły, bo gdy odpowiadałem delikwentowi to rozmowa się nie kończyła - a to coś trza było doprecyzować/potwórzyć innymi słowami, a to pojawiały się kolejne pytania - różnie bywało.

I to jest fakt, aż tylu graczy się Runah nie spodziewał, dlatego siedzi zestresowany, a im bardziej pogarszała się sytuacja na serwerze, tym bardziej się stresował; ale DDoSów byli świadomych, ponieważ to standard na scenie metinowej. Zanim rejestracja została wywalona długo musieli się z nią męczyć, ale strona główna praktycznie nie miała przerw w ,,uptime''. Gra to inna sprawa, załadowali w nią pożądnie to się sypała, ale i to w końcu udało się częściowo ogarnąć, bo pod koniec ,,żywota'' logowanie zajmowało sekundę.

Nie jest to informacja oficjalna jeszcze, ale raczej nic nie będą resetować, no chyba że pojawią się znaczne zmiany w rozgrywce, wtedy istnieje taka możliwość, ale też nie jest to pewniak.

Wyłączony do odwołania, pracują nad ,,ogarnięciem'' go.

I nie, nie bronię teraz ani Runaha, ani tym bardziej dziurawego serwera, ponieważ nie przygotowali wielu rzeczy, praktycznie nic nie było testowane (albo było testowane nieodpowiednio), a że w dodatku było więcej graczy niż się spodziewał, to będąc pod presją i na nerwach podjął kilka złych decyzji, załatwienie innych spraw się dłużyło itd. Należy wziąć też pod uwagę, że przecież wszyscy mieliśmy łącznie setki wiadomośći na PW z różnego rodzaju zapytaniami, należało więc podzielić swój czas - część przeznaczyć na team i serwer, a część na odpisywanie na PW ludziom; aczkolwiek wielu graczy rzuca błędne oskarżenia i obwiniają nie te osoby, które powinny być obwiniane o to, to i tamto (piszę teraz o ogóle społeczności i o tym, co dostawałem na PW), np. (T/S)GM-ów oczerniano o to że nie banują. No nie banowaliśmy, gdyż najzwyczajniej w świecie nie mogliśmy banować. Sam byłem już bliski zrezygnowania i odejścia, ale przecież do trzech razy sztuka, zwłaszcza, że w końcu coś zaczęło zostać robione (zwykli gracze tego nie widzą, ja widzę), a także serwer w dalszym ciągu ma potencjał (troszkę spadł, ale jeszcze nie na ziemię), tak więc póki co jeszcze postanowiłem pozostać.

Konkludując, co zawiniło: No zarówno stan i kondycja serwera (pomijamy tutaj to, że ktoś ten serwer tak ,,przygotował''), jak i koordynacja/praca ogółu administracji (informowanie graczy). Statek zaczął się topić, a załoga zrzuciła za mało szalup i za późno je zacząła zrzucać, krzyczała, zamiast używać mikrofonów z głośnikami rozmieszczonymi po całym statku - takie bardzo luźne nawiązanie do Tytanika.

No ale paradoksalnie, to TGM-owie, którzy byli najmniejsi rangą (co jak co, ale posiadane informacje, zarówno administracyjne, jak i te graniu na serwerze, a także uprawnienia w grze nijak się nie różniły między GMami, SGMami i TGMami, tak więc były to trzy identyczne szczeble), robili najwięcej - mimo iż teoretycznie powinni być traktowani jako Ci na stażu, którzy mogą nie ogarniać tej funkcji (komendy na serwerze, komendy na DC oraz to, jak należy się zachowywać, nie wykrywać nieczystych zachowań etc.) oraz nie mieć pełnej wiedzy (zarówno tej o grze, jak i informacji od ,,przełożonych''). Najdłużej siedzieli w grze, byli najbardziej aktywni na Discordzie oraz najbardziej pomogli graczom (największa ilość odpowiedzi na pytania), gdzie tak na prawdę nasza wiedza (na wszystkich tych trzech szczeblach) zaczynała i kończyła się na tym, co sami ustaliliśmy na podstawie naszej gry oraz prezentacji; chociaż teoretycznie nie powinniśmy używać kont (T/S)GMowych do grania, to przecież mimo przedrostka byliśmy w sumie TUTorami, więc i ,,Wyższa Administracja'' nie miała w sumie z tym problemu.

skoro "ty" jestes w teamie to nie zycze temu serwerowi nic wiecej niz tylko szybkiego zamkniecia. nie pozdrawiam

Opublikowano
Przed chwilą, Turqusova napisał:

skoro "ty" jestes w teamie to nie zycze temu serwerowi nic wiecej niz tylko szybkiego zamkniecia. jestes niedorozwiniety emocjonalnie i intelektualnie o czym swiadcza twoje tematy i zarzadanie forami... nie pozdrawiam

No nie popłacz się.

Opublikowano
7 minut temu, Huor0 napisał:

jakies info ?

W poniedziałek wieczorem pojawi się komentarz do wydarzeń z soboty, niedzieli oraz poniedziałku.

Opublikowano

Slabo ze tak dlugo trwaja te naprawy. Ale i tak czekam w miedzy czasie gralem na kilku serwerach ale totalnie mi nie przypadly do gustu xD a ten serwer wciaga znacznie bardziej 

Opublikowano
Przed chwilą, Huor0 napisał:

to i tak chyba na nowo wystartuje czy jak ?

Raczej nie, ale zobaczy się, jaką dycyzję podejmą w gronie SA+TM.

• Aive zmienił(a) tytuł na [International] Nexus2
Opublikowano

Hey @everyone ,

We finally decide a date to have everything ready to re-launch.
We decide to open on 24 January.
There will be a reset of course.

That will give us time to finish everything we want like translations, security system, 2 Guilds dungeons and other minor features & balances.
We could open this week, but we will not rush it once again.

Day 10...
Fast switch between windows (safebox, offline shop, inventory, exchange).
Pet transfer box with skills described to make sure no one is scammed.
Pet evolutions now require different items.

Day 11...
Review & Fix Dungeon Information window & Switch bot.

Day 12...
All Costumes items & textures reviewed & Fixed. Hairs, Costumes, Mounts, Sashs, etc.

Day 13...
Channel Switch fix, New extras like boss, metins, mythic are now fully working.

Day 14...
We will start exactly on what we said earlier in this post. That will take some days. Security System, 2 Guild Dungeons, other bug fixs and features that will come for sure.

Remember that you all can suggest or report everything you want. Today we will re-open the chats.

Best regards,
the Nexus2 Team

24 stycznia pisze ze odpalaja i ponoc ma byc reset :D do zobaczenia za 10 dni :D 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 14.01.2020 o 18:51, Eryk88896 napisał:

24 stycznia pisze ze odpalaja i ponoc ma byc reset 😄 do zobaczenia za 10 dni 😄

Odpalony, był reset postaci, konta zostały.

Opublikowano

Plusy:

- Nostalgia. Przypomniały mi się czasy, kiedy moi znajomi stawiali serwery na hamachi.

Minusy:

- Cała reszta

Grając można odnieść wrażenie, że to jakaś zakamuflowana beta, jeszcze sporo wody upłynie nim mógłbym czerpać przyjemność z rozgrywki. Zachęcam do sprawdzenia, aczkolwiek ja już usunąłem clienta i mam nieodpartą chęć napluć komuś w twarz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W niedalekiej przyszłości mają się pojawić usprawnienia (poprawki) polskiej wersji clienta (poprawione tłumaczenie) oraz polska (między innymi) reklama - YT, FP, fora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...