Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie czyta RAM

__2019__

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem kość ram goodram 8 gb ddr3 1333mhz podłączyłem ją oczywiście wcześniej wyjąłem stary ram hyperx blu. 4gb ddr3 1600mhz. Komputer po tym zabiegu nie chce się włączyć próbowałem zmienić konfig w biosie nic nie pomaga proszę o pomoc. 

Opublikowano
4 godziny temu, __2019__ napisał:

Kupiłem kość ram goodram 8 gb ddr3 1333mhz podłączyłem ją oczywiście wcześniej wyjąłem stary ram hyperx blu. 4gb ddr3 1600mhz. Komputer po tym zabiegu nie chce się włączyć próbowałem zmienić konfig w biosie nic nie pomaga proszę o pomoc. 

a jakaś specyfikacja tego komputera?

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer nie czyta RAM
Opublikowano

Procesor AMD a8 6600k wcześniejszy ram to był hyperx blu 4 gb. 

A zakupiłem 8 gb ram goodram 1333 

Płyta główna asus a55bm-k grafika nvidia geforce gt 730 2 gb 

W sumie komputer jakby działał ale tracił moc nie wiem jak to opisać po dźwięku pracy na tym ramie początek pracuje normalnie potem słabnie i tak w kółko nie wyświetla obrazu ale co najlepsze jak juz uda sie odpalić wssystko to niby jest te 8 gb ram ale dostepne 4 gb. 

Dnia 26.12.2019 o 00:14, xxerorxx napisał:

Może twój procek obsługuje maksymalnie kości 1333 😜

Podaj specyfikacje sprzętu, i zaraz wszystko będzie jasne 😉

W sumie nie wiem ale wydaje mi się że to wina zasilacza teraz mam silentiumpc vero L1 500 w

Opublikowano
1 godzinę temu, __2019__ napisał:

Procesor AMD a8 6600k wcześniejszy ram to był hyperx blu 4 gb. 

A zakupiłem 8 gb ram goodram 1333 

Płyta główna asus a55bm-k grafika nvidia geforce gt 730 2 gb 

W sumie komputer jakby działał ale tracił moc nie wiem jak to opisać po dźwięku pracy na tym ramie początek pracuje normalnie potem słabnie i tak w kółko nie wyświetla obrazu ale co najlepsze jak juz uda sie odpalić wssystko to niby jest te 8 gb ram ale dostepne 4 gb. 

W sumie nie wiem ale wydaje mi się że to wina zasilacza teraz mam silentiumpc vero L1 500 w

a masz system operacyjny 64bitowy? zasilacz sprawny, sprawdzone napięcia, był podmieniany z innym?

Opublikowano
53 minuty temu, klaudia233 napisał:

a masz system operacyjny 64bitowy? zasilacz sprawny, sprawdzone napięcia, był podmieniany z innym?

System Windows 10 64 bit nic nie sprawdzane tylko dziwi mnei to że stary ram ma 1.65 v a nowy 1.5 v i nie chce odpalić 

@klaudia233 może oddał bym komputer do jakiegoś serwisu żeby zobaczyli co jest nie tak bo chyba nie ma sensu się z tym bawić że raz zadziała raz nie. Jeszcze zapytam sie o radę wujka bo był nauczycielem informatyki. 

@xxerorxx temat do zamknięcia problem rozwiązany.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...