Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO Mikrolagi

kajtek3925

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pewien problem z Counterem, na serwerach valve DM po wejściu na serwer są mikrolagi. Z czasem się to stabilizuje Ale później co jakiś czas dzieje się to czasami na jakiś ułamek sekundy. To samo występuje na serwerach community na DM 24 osoby, również mixy. Na mixach to samo początek jakby mapa się doczytywała i parę sciec następnie stabilizacja, aczkolwiek znowu w pozniejszej razie gry lagi co 5-10 min do 15. Roznie to wyglada.

Co już zrobiłem, A niestety nie pomogło. Otoz tak;

-Zaktualizowane sterowniki mam wszystkie do najnowszych, w tym bios (usunąłem nawet geforce experience I zrobilem czysta instalacje)

-profil xmp I dysk w trybie AHCI włączony w biosie reszta nic nie zmieniana oprócz command rate na 1.

-bawiłem się z opcjami uruchamiania gry lecz to też nic nie daje

-używalem nvidia inscpetor do zmiany tej zakladki framerate

-w panelu nvidia tylko zmienione na ,,Preferuj maksymalna wydajnosc"

-Gra była zaistalowna na SSD poczatkowo i sie zaczelo dziac pozniej przenioslem pliki na HDD za pomoca steam i rowniez to samo.

-sprawdzałem temperatury, nic sie nie grzeje. Temperatury w normie

-tryb gry w Windows wylaczony i usuwalem jakies zbedne apki Windowsa 10

-unpark rdzeni procesora

-spójność plików sprawdzona

-przeskanowałem system w celu znalezienia wirusów - też nic

Coś tam jeszcze chyba robiłem Ale nie pamiętam.

Dodam że na jakiś arenach community nie mam żadnych lagów. Czy to wina tej gry i jej ch*jowej optymalizacji czy czego, inne gry dzialaja bez zarzutu. PUBG, Wiedzmin, dayz, itp.
Czy ktoś się borykał z tym problem I to naprawił? Ktoś wie w jakim kierunku to naprawić? Bo mnie szlag trafia podczas grania jak masz akcję A ci zwarpi gre ...

Mój sprzęt:
Płyta Główna: MSI Z370M GAMING PRO AC
Procesor: Intel Core i7-8700
Karta Graficzna: MSI GTX 1070 Ti Gaming 8GB
RAM: 16GB DDR4-2400Mhz Crucial Ball
Zasilacz: Be quiet! Pure Power 700W 80+ Silver
Chłodzenie: Be quiet! Dark Rock 3
SSD: 250GB Crucial MX500
HDD: 2TB WD20EZRZ Blue

Monitor ma 60Hz

P.S Gram na rozdzielczości 4:3 1280:1024

• Aive zmienił(a) tytuł na CS:GO stuttering input lag
Opublikowano

Jeśli chodzi o Internet to router mam ten Phicomm KE 2P DUAL BAND AC 1300 GIGABITOWY.

Internet to światłowód 300mb na 20mb

Opublikowano

Mam podobny problem ze stutteringiem, a powoduje go mój router i tylko na serwerach 128 TICK. Muszę zawsze go restartować przed pierwszy meczem w danym dniu, w tym przypadku zapewne nie chodzi o to, ale sprawdź. 

185241494535326637230.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...