Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór płyty głównej ~200 zł

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim 

Poszukuję jakiejś taniej (+-200zl) płyty głównej pod dany zestaw:

Gtx 1080ti

I7 4790

4 dyski twarde

16gb ram ddr3 (dwie kości) 

Zasilacz 700w

Wiem że nie najlepiej by było zmienić podstawkę, jednak na obecną chwilę nie mogę sobie na to pozwolić. Szukam czegoś taniego, żeby podziałało te dwa lata do zmiany reszty podstawki. Poprzednia płyta główna wyzionęła ducha i szukam czegoś na szybko żeby móc korzystać z komputera. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Wybór płyty głównej ~200 zł
Opublikowano
2 godziny temu, Sokol1122 napisał:

Myślałem nad czymś nowym, ale chyba zrobię jak mówisz.

nie ma sensu nowej, nowa kosztuje co dwie używane płyty, zbyt drogie są na ten socket.

Opublikowano
Dnia 15.12.2019 o 18:20, klaudia233 napisał:

nie ma sensu nowej, nowa kosztuje co dwie używane płyty, zbyt drogie są na ten socket.

Braciak mi się na święta dołożył więc kupiłem nową :v.

22 godziny temu, Anhin napisał:

Warto się dopytać czy płyta ma BIOS, który obsługuje i7-4790, bo może być potem zonk.

Po przeczytaniu twojej wypowiedzi przez chwilę wyglądałem jak mój awatar xD

Dopiero teraz forum odwiedziłem, a zdążyłem już zamówić to: https://allegro.pl/oferta/plyta-glowna-msi-b85m-e43-dash-s-1150-intelb85-box-8770078447?snapshot=MjAxOS0xMi0xNlQxMjo1NzowNi4yNDBaO2J1eWVyO2U5OGNkY2Y4NzhlNzYxZTEyZmRiNGZlNmFmMzllNzY4MDhlZGIzYTYxZDQ2ZGVmY2Y4YmUzMTg0MDVlNmZjMmU%3D odwiedziłem

Myślisz że nie będzie problemu z 4790?

Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol1122 napisał:

Braciak mi się na święta dołożył więc kupiłem nową :v.

Po przeczytaniu twojej wypowiedzi przez chwilę wyglądałem jak mój awatar xD

Dopiero teraz forum odwiedziłem, a zdążyłem już zamówić to: https://allegro.pl/oferta/plyta-glowna-msi-b85m-e43-dash-s-1150-intelb85-box-8770078447?snapshot=MjAxOS0xMi0xNlQxMjo1NzowNi4yNDBaO2J1eWVyO2U5OGNkY2Y4NzhlNzYxZTEyZmRiNGZlNmFmMzllNzY4MDhlZGIzYTYxZDQ2ZGVmY2Y4YmUzMTg0MDVlNmZjMmU%3D odwiedziłem

Myślisz że nie będzie problemu z 4790?

obsługuje od biosu w wersji 1.5, więc raczej powinno być ok, tym bardziej, że płyta główna jest nowa. dla pewności zapytaj sprzedawcę o to.

Opublikowano

No i super, w razie czego mam jeszcze i5 4590 gdzieś w szafie, więc z update'm nie powinno być problemu. Dziękuję za pomoc, łapcie plusy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...