Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x12] Proud Of Mu II

xroma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proud_II.jpg

Kolejna edycja serwera Proud Of MU.
Uwzględniliśmy wszystkie głosy użytkowników.
Serwer będzie jeszcze trudniejszy. Optymalne ustawienia zgłoszone przez graczy.
Zapraszamy do spróbowania swoich sił na naszym serwerze. Gwarantujemy, że serwer będzie trwał tak długo, jak jest dla kogo.

STARTUJEMY 06.12.2019 o godz. 20.00

proudofmu.com

system.jpg

- Sezon 6 Episod 3
- Exp: x12
- Master Exp: x15
- Global drop: 30%

- 5/7
- ELF Buff: to 250 lvl
- PVP BALANCED
-PARTY EXP

* party 2 - 110%exp

party 3 - 120%exp

party 4 - 130%exp

party 5 - 140%exp

party z różnych klas dodatkowe 15%

Max level: 400 (+200 Master)

Reset - MAX 2 resety*
*W każdy piątek o godz. 20:00 ranking będzie sprawdzany.

Jeśli pierwsze 15 miejsc osiągnie maksymalny reset (+400lvl), to  możliwość resetu zostanie zwiększona o kolejne 2, jednak ogólny max na reset lvl nie będzie nigdy większy niż 10
nagroda za reset: coins (statystyki zostają)   

Web Item Shop: NIE
Donate System: NIE

Characters: MG,DL - od startu
Summoner i Rage Fighter - darmowe karty do nabycia w X shop
Ilość połączeń z 1 PC: 2
Soul rate - 75% - 80% luck
Chaos machine - normalny setup (3 klasa wings zwiększone do 50%)

spots.jpg

Spoty (4-6) na wszystkich mapach

events.jpg

* Reconnect System
* Extra Exp in BC DS CC
* Bot Buffers - Free buffs from NPC
* Master Skill Tree
* Extra zen - Kalima Maps
* Bonus Happy Hour
* Fenrir - Red, Blue, Black, Gold
* Socket systems, Harmony options
* New Attribute/Elemental item system
* Devil Square - extra 20% exp
* Fully Working Rage Fighter
* Marry System
* Other

KOMENDY: 

/addstr

/addagi

/addvit

/addene

/addcmd

/online

/ware

/war

/prop

/accept

/teleport

/divorce

DROP BoK

Bok of Kundun +1

Najniższe bronie i sety leather/vine/pad + ringi/pendanty

Bok of Kundun +2

Niskie bronie i sety silk/bone/bronze

Bok of Kundun +3

Sety Dragon/Guardian/Legendary/LightPlate/Storm Crow/Red Wing/Sacred Fire

Bronie Double Blade/Crystal Sw./Silver Bow/Legendary Staff itp

Bok of Kundun +4

Sety Grand Soul/Divine/Black Dragon/Ancient/Glorious/Thunder Hawk/Storm Jahad

Bronie Sword of Destruction/Chaos Nature Bow/Kundun Staff itp

Bok of Kundun +5

Najwyższe sety i bronie

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Cytat

Reset - MAX 2 resety*
*W każdy piątek o godz. 20:00 ranking będzie sprawdzany.

Jeśli pierwsze 15 miejsc osiągnie maksymalny reset (+400lvl), zostanie zwiększone o kolejne 2
nagroda za reset: coins (statystyki zostają)  

Czyli mam rozumieć, że jak ktoś wejdzie za miesiąc na serwer to już nie będzie mieć możliwości wbicia 2 resów ?
Jeśli się mylę to wytłumacz to bardziej na POLSKI bo jest to niezrozumiałe 🙂

Czy tak jak poprzednio, za Gold Medale i Silver Medale zdobywa się Coiny, za które można kupić Karte do zrobienia RF ?

Z ankiety wynika, że większość graczy chce serwer Non-Pvp czyli z resetami, a jest na odwrót ?

Opublikowano

Resety - Na starcie serwera możliwe będzie zrobienie dwóch resetów. Za miesiąc może się okazać że ten limit będzie wynosił np. 6

Czyli jeśli w którymś tygodniu 15 pierwszych osób w rankingu osiągnie 2 resety i 400 lvl to maksymalna ilość resetu zostanie podniesiona do 4. itd..

Tak - medale, boksy, boki, BC, CC - otrzymuje się dodatkowo coiny. Z medali i boksów symbolicznie. Za BC, CC i za reset więcej. 

Z ankiety wynika, że większość chciała resety. 

Opublikowano

Uważam,iż jest to dobry pomysł z odblokowaniem czasowym kolejnych resów.Będzie to tworzyło atmosferę wzajemnej pomocy w osiaganiu wymaganego poziomu.Wiadomo,iż odpowiedni poziom umożliwi szybsze zabijanie bossów i pozyskiwanie z nich dobrych itemów.Stwarza to też szansę dla osób,które nie mają całych dni i nocy na siedzenie przy grze,więc demotywuje ich do gry głęboka przepaść w poziomie,jaka dzieli ich od graczy,którzy mają tego czasu w nadmiarze.Pozdrawiam

Sorry,ale zapomniałem jeszcze nadmienić,iż w mojej opini i dla utrudnienia,wprowadziłbym zakaz afk,jak to było na starych serwerach.Wtedy na serwerze graliby realni gracze,a nie boty.

Opublikowano

Alnar   bardzo dobry pomysł z tym zakazem afk.

miełąm tu nie grać bo nie lubię serwerów resowych  gdyż jak mówisz potem to już grają same boty. NIe ma z kim porozmawiać.

Ale jak będzie zakaz AFK to chętnie zagram bo ja jestem z tych graczy co lubią grać a nie stać.

Opublikowano

Niestety nie wiem jak będzie z tym zakazem,bo to decyzja Admina.Wiem jednak,iż jest to człowiek wychowany na starej szkole mu online i zorientowany na stworzenie fajnego serwera.Wierzę w to,że jeżeli pomożemy,czeka nas fajna zabawa.Więc zapraszam,ponieważ ja mam zamiar się fajnie pobawić.Pozdrawiam

Opublikowano

a jak sprawa z rr, jaki maksymalny rr jest? Sprawdzaliscie PVP każdej postaci między sobą na Max rr jaki tu jest?

Opublikowano

Alnar  ja też mam zamiar się dobrze pobawić i też jestem człowiekiem starych dobrych serwerów.
Zaczynałem od takiego serwera jak,,,,,,DarkMU,,,,   to był że tak powiem piękny serwer.

A ludzie. Wampir,Elalean, Betonik, Cuma, Oker, DarekxDL

To były piękne czasy

Tak chciałbym zagrać na takim serwie.

Opublikowano
9 godzin temu, xroma napisał:

Z ankiety wynika, że większość chciała resety. 

Czyli jak wygląda sprawa z GR jeśli to serwer z resetami ? Bo wg mnie z publikacji wynika, że liczba resetów jest ograniczona i nie da się wbić tu GR ?

Opublikowano

Nie będzie GR. 

Ilość resetów będzie ograniczona. Max 10. Ale w odstępach tak jak napisałem wyżej. 

Na starcie będą 2. Jak się uzbiera 15 osób z 2 resetami i 400 lvl to maks wzrośnie do 4. itd. 

Jak ktoś wbije później na serwer to nie będzie przepaści. 

Co do AFK chcemy, żeby były zabronione. 

Myślę też nad podniesieniem opłaty za Helpera. To znaczy jak ktoś pójdzie na kawę czy na fajeczkę, to spokojnie sobie załączy. Ale AFK na całą noc - będzie musiał być bogaty,. 

Co myślicie?

Opublikowano

Myślę że co to Helpera drogiego to nie. nie wyobrażam sobie siedzieć przy mu nawet godzinę bez przerwy na spocie i patrzeć w monitor , czy leci kamyk, pieniądze zbierać. 😄 zazwyczaj w sumie helper włączony i się ciągle z kims pisze:x   Jak ograniczyć afk to nie wiem, ale całkiem wykluczyć to mało kto zagra albo prawie nikt. Może jakiś disconect się da po bezczynnych 2/3h czy coś?A co do rr. możesz ogarnąć wszystkie postacie ze statami jak na 20 res i dac passy? Chce zobaczyć balans pvp i moby. Fajnie by na 20 resie były wyrównane szanse każdej postaci.

Edit. A o co chodzi z kartami na rf sum? Tego samego dnia da się stworzyc też jakoś te postacie?skomplikowanie brzmi,nie lepiej od jakiegoś lvl rf?

Opublikowano

Moja propozycja jest nadal aktualna.Nie podnosiłbym opłaty za helpera.Tu chodzi o osoby które zostawiają afk na kilka godzin idąc do szkoły,pracy czy na imprezę.Mam nadzieję,iż uda się takie osoby wyeliminować przenosząc postać do miasta,jeżeli afk będzie zbyt długie.Nie powinno to odbić się na graczu,który musi wyskoczyć z psiakiem,czy pogadać z żoną:).Przecież chodzi nam o dobrą zabawę.Postawmy na dobrą zabawę,wspólne zrozumienie,a będzie grało nam się naprawdę dobrze.Wiem,że Admin robi co może,żeby serwer był stosunkowo dopracowany,na pewno nie uniknie się wszystkich błędów,ale od tego są gracze żeby pomoc stworzyć coś,co będzie ich bawić i cieszyć.Na pewno Admin nie będzie głuchy na dobre rady i mam nadzieję,iż rozważy je,albo podda do oceny graczy.Przecież serwer to ludzie,którzy na nim grają,bez tych ludzi to tylko pliki .Bądźmy dobrej myśli-ja jestem ;).Mam nadzieję,iż wpadniecie chociaż spróbować,bo ja na pewno.Pozdrawiam.

Opublikowano

OK. Helper zostanie nie ruszony.

O PVP się nie martwcie. Są właśnie testowane wszystkie postacie w starciu. 

Elf może pokonać RF :) Liczy się sposób, nie ukrywajmy - itemy, i aktualny lvl. 

Równoważne powyższe daje efekt długiej walki. 

Zrobię wszystko, żeby serwer był atrakcyjny i co ważne - darmowy. To mogę obiecać już teraz - na serwerze nigdy nie będzie systemu VIP i Donate. 

AFK - będziemy pilnować z całej siły aby eliminować to zjawisko. Nie mówię tutaj o zwykłym odejściu od kompa. Ale tak jak napisał Alnar, długie AFK będzie skutkowało przeniesieniem do miasta. Bez żadnych kar, nie bądźmy Gestapo. 

Jeszcze raz dziękuję Alnarowi za pomoc. To właśnie z nim mogę testować i dopracowywać PVP. Nie klasa postaci a wkład w jej zbudowanie będzie decydować o sile. 

Wspólnie postanowiliśmy, że wszystkie klasy będą dostępne już od początku. DL i Mg - normalna możliwość stworzenia postaci na starcie. Sum i RF - karty za darmo do nabycie w x shopie. Dlaczego x shop? - Testy wykazały, że odblokowanie postaci w inny sposób ją buguje. Zatrzymuje się exp na różnym etapie. 

Pewnie można by to odszukać w setupie, ale muszę przyznać, że nawet spece z Ragezone nie pomogli. 

Chyba nie jest to wielki problem wejść inną postacią na starcie i nabycie darmowej karty ze sklepu.

Planujemy "starą szkołę" czyli klimat dawnych serwerów. Czy nam się uda? - Zależy tylko od was. 

• Aive zmienił(a) tytuł na [S6E3][x30] Proud Of Mu II
Opublikowano

Chciałbym posprawdzać rf-a, lecz ''ta rzecz'' w xshopie kosztuje 500 wc, jest możliwość zmiany tego już podczas testów ? 🙂

Opublikowano

Jeżeli odtworzycie coś czym kiedyś było DarkStarsMu to macie mnie na pokładzie. ;)
Wbiję w piątek i obczaje co fajnego oferujecie. Zadbajcie jednak o dobrą reklame, bo bez tego może być krucho. :P

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

PaYour nie ma problemu. Jest w temacie  o testach :) 

BK: 

login - testowe

haslo - testowe

RF

login - testowe2

haslo -testowe2

Już odblokowuje resztę postaci. Karty za free. Ale w Xshopie widnieć będzie 500 wcoin. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PaYour napisał:

Brakuje informacji odnosnie ts-a/discorda 🙂

Jeśli będzie potrzebny to się założy :) 

Opublikowano

Jak widać konkurencja nie spi i dwa serwery ruszają już w czwartek.Co prawda tylko jeden z nich bazuje na plikach sezonu 6,a i exp inny ( 100 i 50).Zapewne wiele osób poszukujących na ten czas nowego serwera,spróbuje tam znaleźć swoje miejsce w świecie mu online.Jeżeli chodzi o ten serwer,mogę Was zapewnić o jednym,iż Administrator serwera oraz osoby współpracujące nigdy nie skalają się jakimkolwiek kolesiostwem.Administrator w całym zamyśle ma postawienie dobrego serwera do zabawy i gry play2win,a nie zarobieniu na graczach,więc każdy będzie miał równe szanse.Mam nadzieję,iż to wystarczający argument abyście chociaż na ten serwer zajrzeli.Pozdrawiam

Opublikowano

Daj spokój to goblino coś i elito coś na 100 i 50. Grałam tam u tych adminów zaczyna się 100 do 300 online na start, wszystko prawie  afk  może maksymalnie 10procent aktywnych,admina nigdy nie ma zero eventow,niski exp i gr nie wiadomo ile a nigdy nikt Max nie zrobił ;zawsze co nowy start te same bugi albo specjalnie coś dołożą zazwyczaj na CSie zeby online szybko spadło i zrobic nowy serw po miesiącu, półtora jak się nachlapie pieniędzy za webshop i vip. Lepiej pograc faktycznie w 30tke, a bez takich botów. 

Opublikowano

Ostatnie szlify przed nami. 

Już teraz mogę zdradzić, kilka  szczegółów:

Condor Flame i Condor Feather otrzymało osobny setup na drop. Będzie je można znaleźć w Swamp of Calmness u Napinów. Nie będzie to prosta wyprawa :)

Po piórko i Crest of Monarch polecam wybrać się do Tarkanu. 

Delikatnie podniesiony został drop chaosów. 

Obniżony drop lvl na ES'a i TS'a

Opublikowano
2 godziny temu, xroma napisał:

Condor Flame i Condor Feather otrzymało osobny setup na drop. Będzie je można znaleźć w Swamp of Calmness u Napinów. Nie będzie to prosta wyprawa 🙂

Condor feather nie powinien dropić  w ogóle. To trzeba się postarać i wyprać z flame i ancientów.. nie widze sensu dropu flame w takim razie skoro gotowe feathery mają dropić. Poproszę w scripts w plikach fullhd 1920x1080 dodać!. Dzięki!:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...