Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do płyty głównej

piotr824xd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam Gigabyte z87m-HD3 i chciałbym kupić do niego więcej pamięci ram ~16 GB  i RTX 2060... może też jakiś procesor, bo obecny i5-4570 nie spełnia swojego zadania najlepiej  , dodam że zależy mi na wydajności w grach, więc co polecacie ( o ile jest to możliwe )  żeby było kompatybilne z tą płytą.

Opublikowano

Na tym mobo nie odpalisz procków intela powyżej 4 generacji. A co za tym idzie RTX 2060 w niektórych przypadkach może być ograniczony procesorem

• Aive zmienił(a) tytuł na Zestaw do płyty głównej
Opublikowano

Za 2033zł kupisz nowy zestaw który będzie wydajniejszy od tego którego podałeś. https://www.x-kom.pl/lista/tadntpjwr 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Ewentualnie alternatywa na AMD.

W przypadku jeżeli chcesz wykorzystać pełny budżet https://www.x-kom.pl/lista/cg3ene1xm

• AMD Ryzen 5 1600
  • SilentiumPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
  • ASUS Radeon RX 580 Dual OC 4GB GDDR5
  • SilentiumPC Armis AR3 TG z oknem
  • MSI B450M PRO-M2
  • PNY 480GB 2,5" SATA SSD CS900
  • Patriot 8GB 3000MHz Viper 4 Blackout CL16 (2x4GB)

Z tego, co widzę aktualnie taniej jest grafika Gigabyte Radeon RX 580 GAMING 4GB GDDR5

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...