Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wracać na EUNE?

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeniosłem sie z eune na euw bo myślałem ze będzie lepiej, a skąd mam chyba 49% wimratio nie moge wyjść z golda max g3. Zaś na eune posiadam p2 i 54 chyba % winratio i zastanawiam sie czy by nie wrócić na eune bo na weście dramat. Gram supportem ale coś na tym euw nie idzie zbytnio ok 

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy warto wracać na EUNE?
Opublikowano

Tak na prawdę nie ma prawie żadnej różnicy pomiędzy EUW a EUNE, poziom graczy różni się dopiero od D2+.

Więc po prostu możesz mieć słabe szczęście na EUW.

W niedalekiej przyszłości EUW i EUNE mają być połączone.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
2 godziny temu, xOstateczny napisał:

W niedalekiej przyszłości EUW i EUNE mają być połączone.

Skąd info, jeśli można wiedzieć? Ciekawa sprawa, wydawało mi się, że Liga ma się dobrze i nie ma potrzeby łączyć serwerów. Z drugiej strony teraz dzielą grę na "normalne" tryby i TFT, więc kto wie, może i brakuje graczy 😄

Sam grałem i na EUW i na EUNE i nie widziałem większej różnicy, poza tym, że na EUNE powinieneś mieć trochę lepszy ping, co może robić różnicę, no i chyba RP było tańsze, nie wiem jak teraz.

Opublikowano
Dnia 10.11.2019 o 12:39, Darko Knight napisał:

Skąd info, jeśli można wiedzieć? Ciekawa sprawa, wydawało mi się, że Liga ma się dobrze i nie ma potrzeby łączyć serwerów. Z drugiej strony teraz dzielą grę na "normalne" tryby i TFT, więc kto wie, może i brakuje graczy 😄

Sam grałem i na EUW i na EUNE i nie widziałem większej różnicy, poza tym, że na EUNE powinieneś mieć trochę lepszy ping, co może robić różnicę, no i chyba RP było tańsze, nie wiem jak teraz.

Też to słyszałem ale od kolegi. Przeczytał to gdzieś, że Riot chcę zrobić serwery tak jak kiedyś I połączyć EUW z EUNE. Pewnie będzie gdzieś na redditcie o tym.

Opublikowano

No właśnie coś nie widzę info na ten temat. Za to znalazłem info o tym, że część gier z danego serwera i tak odbywa się na drugim, testując sieć Wiresharkiem. Więc, kto wie? 

Opublikowano

Fakt, kiedyś WEST był dużo lepszy, ale odkąd ,,juptuberzy'' zaczęli nagrywać filmy typu ,,west lepszy niż east'' to ten trend zanikał. Owszem, dalej tak jest, ale dopiero od wysokich dywizji, a próg wejścia do ,,Czalka'' na EUW jest ustawiony wyżej. Poza tym ten temat jest średnio na miejscu, bo za kilka miesięcy EUW i EUNE zostaną połączone w jeden serwer - EU.

Opublikowano

Chcąc nie chcąc, robiąc te nowe gierki przygotowują infrastrukturę pod to, żeby połączyć te dwa serwery europejskie również w lolu ;d 

Opublikowano
Dnia 17.11.2019 o 18:42, Marchwj napisał:

Chcąc nie chcąc, robiąc te nowe gierki przygotowują infrastrukturę pod to, żeby połączyć te dwa serwery europejskie również w lolu ;d 

Coś w tym jest, w końcu mogą one korzystać z tych samych serwerów. Po co RIOT miałby budować osobne serwerownie pod mniejsze tytuły? Jeśli mobilna Liga będzie miała jeden serwer europejski, prawdopodobnie to samo czeka tą komputerową. Oczywiście np. rosyjski serwer pozostanie osobnym.

Opublikowano

Jednym z powodów dlaczego nie warto wracać na EUNE może być co drugi Polak, który nie umie się zachować, jest uzależniony od tej gry, klnie, wyzywa przy każdej śmierci i tak dalej.

Jakoś na EUW znacznie rzadziej spotykam się z takimi zachowaniami ze strony krajów sąsiednich.
Na EUW gra mi się o wiele przyjemniej, niżeli na moim koncie na EUNE.

Niby można graczy wyciszać, ale z kolei jest to gra Multiplayer, w której chodzi o komunikację, więc jakby trochę to niepoważne dla mnie.

giphy.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nikt żadnych serwerów nie będzie łączyć, eune ma więcej graczy niż NA o dobre 30% a EUW jest przynajmniej dwa razy większe, nie ma sensu i żadnego powodu żeby je łączyć.

Opublikowano
12 minut temu, Wojaszek napisał:

Nikt żadnych serwerów nie będzie łączyć, eune ma więcej graczy niż NA o dobre 30% a EUW jest przynajmniej dwa razy większe, nie ma sensu i żadnego powodu żeby je łączyć.

Właściwie to jest i to duży.

Imo ma to związek z niedalekimi premierami gier FPS, Bijatyka etc.

Dlatego łatwiej byłoby połączyć EUW i EUNE w serwer Europe. A jeśli połączą dla innych produkcji,

to koniec końców lol też będzie musiał mieć zmienione.

Wydaje mi sie, że gdyby jednak już tak było, to zmiana będzie wprowadzona na nowy sezon, czyli dopiero w 2021.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
Dnia 9.01.2020 o 20:37, xOstateczny napisał:

Właściwie to jest i to duży.

Imo ma to związek z niedalekimi premierami gier FPS, Bijatyka etc.

Dlatego łatwiej byłoby połączyć EUW i EUNE w serwer Europe. A jeśli połączą dla innych produkcji,

to koniec końców lol też będzie musiał mieć zmienione.

Wydaje mi sie, że gdyby jednak już tak było, to zmiana będzie wprowadzona na nowy sezon, czyli dopiero w 2021.

Tylko, że pracownicy riotu wypowiadali się wiele razy chociażby na reddicie, że nie ma sensu łączyć serwerów eune-euw chociaż mieli o tym rozmowy bo sprawiłoby to bardzo dużo problemów i w taki sposób jest im łatwiej pracować.

Już w tym momencie ciężko jest cokolwiek wprowadzić na euw z racji dużej ilości graczy i muszą to robić w opóźnionym tempie w porównaniu do innych regionów - patrz urf.

Ich inne produkcje które wydają nie mają z tym nic wspólnego, jeden launcher czy konto do ich wszystkich gier nie znaczy, że muszą łączyć serwery,

Opublikowano

Graj tam gdzie ci wygodnie, jezeli sugerujesz sie skillem graczy to zostan na euw ale jezeli chodzi o ping to tez euw. Albo zaloz sobie drugie konto na eune - tez jakies jest to rozwiazanie

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

gram na eune od samego początku, nigdy nie przyznałem się że jestem pl, poziom polskich graczy to takie dno i nie chodzi o poziom gry bo też jest różny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...