-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
IAmBoskiM
IAmBoskiM
Hejka
Otóż już dosyć długi czas mam problem z internetem. Wprowadziłem się do nowego mieszkania i na dzień dobry internet mi działał tylko i wyłącznie na stronach typu Google, Facebook czy też YouTube. Jak się nie mylę wyskakiwał ERR_DNS_NOT_FOUNT czy coś takiego? Nie jestem pewny. NIC innego nie działało. Gdzieś podpatrzyłem szybkie rozwiązanie problemu, aby poszperać coś w DNS i ustawić na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 (ten protokół TCP/IPv4 czy jakoś tak). Zadziałało, wszystkie pięknie ładnie śmigało.
Ale sytuacja się po jakimś czasie zmieniła. Momentami internet działa normalnie, czyli działają wszystkie strony, ale bywają kilkuminutowe momenty gdzie tylko sobie z Google itp. mogę korzystać, co jest wręcz nieakceptowalne podczas grania. W Google Chrome wyskakuje mi błąd ERR_CONNECTION_TIMEOUT (przy odwiedzaniu tych niestandardowych stron). Jebię właściciela mieszkania, który zajmuje się internetem, że coś jest nie tak, a ten ciągle na to, że problem leży po mojej stronie bo innym niby działa w innych pokojach (wynajmuję pokój i kilka osób korzysta z tego internetu), chociaż tu też chyba w chuja wali bo gościu z pokoju obok mówi mi co innego (XD!). I przy okazji stawiam na to, że jeszcze właściciel nie dzwonił do interneciarni, że tak to ujmę, aby coś z tym zrobili.
Zatem pytanie, czy problem rzeczywiście leży po mojej stronie (dodam że te adresy 8.8.8.8... już się chyba same usunęły, a nawet jak je przywracam to rezultat jest ten sam) czy po prostu internet odwala manianę? Bo nie wiem czy jebać właściciela na poważnie. Dziękuję za odpowiedzi i sorka jeżeli zły dział, ale wydaje mi się, że chyba najbardziej pasował.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.