Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć liczbę FPS za małą cenę

Jkod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to bardzo prosty , jednak kosztowny (Ale bardzo tani) poradnik. Polega on, na wykorzystaniu "USB Flash Drive". Co to jest? Jest to taki pendrive , lecz bardziej w strone przyspieszacza. Wpina sie do komputera i... voilà! No prawie.. Lecz z tym poradnikiem będzie to też bardzo szybkie!

UWAGA

Robiłem to na windows 7. Nie wiem jak bedzie na innych wersjach.

1. Kupujemy nasz USB Flash Drive
  2. Podpinamy go do komputera
  3. Gdy wyświetli się okienko , co z nim zrobić, kliknij coś rodzaju "przyspiesz komputer"
  4. Dodaj sume MB ile chcesz dodac za pomocą suwaka
  5. Kliknij OK
  6. Ciesz się dodatkowymi fps'ami!

Dodaj + do mojej reputacji jeśli pomogłem ! ;D

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak zwiększyć liczbę FPS za małą cenę
Opublikowano
1 godzinę temu, Kubix03 napisał:

To zależy od szybkości owego pendrive. 

Ja bardzo dobry kupiłem na promocji , tani był.

Opublikowano

Nie powinno to szczególnie pomóc w kwestii FPSów, bardziej odciąży ram. Można więc rzadziej napotkać ścinki związane z doczytywaniem świata, ale i tak lepszym rozwiązaniem jest dorzucić więcej ramu. Mimo to...czasem nie mamy takiej opcji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Funkcja ta nazywa się ReadyBoost i nie jest to żadne przyspieszenie, ponieważ to, co stworzysz na tym pendrive NIE JEST używane dopóki nie skończy Ci się RAM XD.

Jeżeli ktoś ma dużo pamięci RAM to może z niej zrobić ultra szybki dysk ssd (Oczywiście nie z całej, lecz z 20%) i tam przekopiować pliki Minecrafta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano
5 minut temu, lukasz7689 napisał:

Funkcja ta nazywa się ReadyBoost i nie jest to żadne przyspieszenie, ponieważ to, co stworzysz na tym pendrive NIE JEST

używane dopóki nie skończy Ci się RAM XD.

Jeżeli ktoś ma dużo pamięci RAM to może z niej zrobić ultra szybki dysk ssd (Oczywiście nie z całej, lecz z 20%) i tam przekopiować pliki Minecrafta

Nie chce się kłócić, ale jak wytłumaczysz to, że po zrobieniu tego co w poradniku, miałem mniej lagow? :D

Opublikowano

Efekt placebo XD

Jeżeli masz komputer ziemniak który ma 4gb ram z czego 2,5 idą na system to może i działa (To tylko przykład) możesz mieć superkomputer, nie wiem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano

Właśnie mnie to najbardziej interesuje, mam computer stricte gamingowy

32gb ramu, procek 4.00 GHZ, ale jakoś z zasady lubię oszczędzać moją skrzynkę. Wolnych pendriveów mam od groma, ale też nie wiem od czego zależy szybkość (od pojemności?)
Będę wdzięczny za info, a nawet jakby mi to nic nie dało to daję serduszko za niezłą ciekawostkę

Opublikowano
18 minut temu, TwojMlody napisał:

Właśnie mnie to najbardziej interesuje, mam computer stricte gamingowy

32gb ramu, procek 4.00 GHZ, ale jakoś z zasady lubię oszczędzać moją skrzynkę. Wolnych pendriveów mam od groma, ale też nie wiem od czego zależy szybkość (od pojemności?)
Będę wdzięczny za info, a nawet jakby mi to nic nie dało to daję serduszko za niezłą ciekawostkę

Tak, od pojemności. Jak to robiłem, pisało, że zależy od pojemności ale oczywiście całego użyć nie może 😄

Opublikowano

@Jkod

Można wiedzieć, ile masz ramu w komputerze, oraz ilu bitowy masz system? Bo dokładnie jest tak, jak napisał @lukasz7689, więc to niekiedy da jakiś efekt, jednakże najczęściej jeżeli ktoś ma np. 16 GB ramu i nie zużywa nawet połowy, to nic nie pomoże.

Opublikowano
5 godzin temu, AlexsanderARG napisał:

@Jkod

Można wiedzieć, ile masz ramu w komputerze, oraz ilu bitowy masz system? Bo dokładnie jest tak, jak napisał @lukasz7689, więc to niekiedy da jakiś efekt, jednakże najczęściej jeżeli ktoś ma np. 16 GB ramu i nie zużywa nawet połowy, to nic nie pomoże.

Akurat zgodzę się, mam słaby komp (a raczej laptop - _-)

64 bit

4GB RAM xD

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda że poradnik wydałeś w Październiku, bo kupiłem kmomputer i ten sposób nie jest potrzebny ale dla słabszych komputerów się przyda 😉

supreme.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...