Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x70] Bitwa o Zamek

BitwaOZamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bitwa o Zamek - Nowy Polski Serwer MuOnline S6E - start 11.11.2019r

info111.png

STARTy.jpg

START: 25.10.2019r. Godzina 20:00

1.jpg

Zapraszamy serdecznie do wspólnej gry na serwerze BITWA O ZAMEK, który w 100% przygotowany został dla graczy z Polski. Mamy nadzieję że wspólnie spędzony na rozgrywce czas przyniesie nie tylko emocje ale i nowe ciekawe znajomości. Jako administracja, zapewniamy odpowiednią opiekę nad tym, co będzie się działo na serwerze, przygotujemy liczne konkursy i eventy w których do wygrania będą nie tylko rzeczy w grze, ale także realne przedmioty poza nią. Jesteśmy dostępni dla każdego na forum lub poprzez zakładkę kontakt na stronie serwerowej.

Ważne komunikaty serwerowe znajdziesz na fejsie, polub Nas koniecznie!
https://www.facebook.com/Bitwa-o-Zamek-MuOnline-Polski-Serwer-102833204455671 

Jak większość serwerów, nasz również będzie oferował usługi w podziękowaniu za tzw. dotacje. Uprzejmie informujemy iż, będzie to miało przełożenie na jakość gry, wprowadzane nowości, i przedmioty będące nagrodami w konkursach. Za wszelkie komentarze typu "Serwer robiony pod kasę" bardzo dziękujemy, i już na starcie informujemy, nie będziemy podejmować dyskusji w tym temacie. 

Zainteresowanych graczy zapraszamy gorąco do naszego Zamku!

2.jpg

Przygotuj się na ciężką walkę o tytuł ZDOBYWCY ZAMKU!. Dla gracza, który jako pierwszy wykona GRAND RESET na jednej postaci, przygotowaliśmy ekskluzywną nagrodę w postaci dowolnego zestawu +FO. Zestaw gracz otrzyma do 48h po wykonaniu GR, i przechodzi on na kolejną edycję. Należy tylko do gracza. Nie wolno go udostępniać innym, ani sprzedawać.

ZESTAW = Zbroja, buty, rękawiczki, hełm, spodenki, tarcza, broń, skrzydła

3.jpg

Wersja: Sezon 6 Epizod 3

Działanie: 24/7 + AntyDDos
Serwer dedykowany: TAK
Punkty z lvl: 5/6
Max lvl poziom: 400
Max master poziom: 200
Max statystyki: 32000
Exp NoN PVP: x60
Exp PvP: x70
Exp VIP: x110
Master Exp: x200
Drop: 50%
Reset: 400lvl, statystyki się kasują, koszt 20kk zen, do rozdania 200  pkt/ następnie będą mnożone x liczba resetów te punkty
Grand Reset: 100 resów 1,5kkk zen, nagroda Zestaw FO dostępny na kolejną edycję + 3500 punktów do rozdania + 3500 kredytów do webshop-a
Gildia: 100 lvl
Helper: 80 lvl
Jewel of Soul: 70 % + (10 % Luck)
Jewel of Life: 80%
Jewel of Bless: 100%
Max lvl przedmiotów: +15+28
Wszystkie postacie dostępne od 1 poziomu

INWAZJE
Balgass  ( co 24 godziny )
White Wizard ( co 3 godziny )
Nightmare ( co 12 godzin )
Golden Invasion ( co 2 godziny )
Selupan ( co 3 godziny )
Erohim Land of Trials ( co 24 godziny )
Kundun  (co 3 godziny )
Medusa ( co 12 godzin )

4.jpg

Jeżeli chcesz się z nami skontaktować możesz napsać post na forum serwera lub PW do Admin'a za jego pośrednictwem. Do dyspozycji masz także profil na Facebook-u (https://www.facebook.com/Bitwa-o-Zamek-MuOnline-Polski-Serwer-102833204455671) oraz mail [email protected] . Staramy się odpowiadać na zapytania na bieżąco.

5.jpg

Informacji na temat EVENTÓW na serwerze szukaj na forum w dziale Eventy.

Blood Caste
Devil Square
Ilusion Temple
Chaos Castle
Złote Inwazje

KONKURSY NA START SERWERA

////////////////////////////
Odkryj tajemnicę ICARUS-a - konkurs dla graczy serwera BITWA O ZAMEK!

Zapraszamy serdecznie do udziału w naszym pierwszym Oficjalnym konkursie serwerowym. Gracz, który jako pierwszy dostanie się do krainy Icarus, a następnie odkryje jego tajemnicę i uwieczni ją na screenie, opublikuje go na forum w wątku konkursowym - otrzyma od Nas nagrodę w postaci czarnego fenrira. ICARUS to z pewnością miejsce, w którym znaczna część graczy będzie zdobywać cenne punkty w walce o bycie najlepszym graczem. Dlaczego?. Dowiesz się odkrywając TAJEMNICĘ ICARUS-a. Gotowy?. CZAS START!.

Link do wątku konkursowego na forum: 
http://bitwaozamek.pl/forum/viewtopic.php?p=14#14

DROP Kamieni na Maxa!
Przez pierwsze 24 godziny po oficjalnym starcie serwera BITWA O ZAMEK zwiększony zostanie drop kamieni o 200%. Zbieraj ich jak najwięcej, bo później, o ich zdobycie nie będzie łatwo!

Ogromny atak olbrzymów!
Przez pierwsze 12 godzin po oficjalnym starcie serwera BITWA O ZAMEK, olbrzymy przy wejściu do Devias (lorencia) rozmnożą się na potęgę. Takiej ich ilości jeszcze nikt w Lorenci nie widział. Zabijając ich jak najwięcej, zdobędziesz kolejne levele. Inwazja potrwa 12 godzin.

Zacznij przygodę drużynową
Tylko przez pierwsze 3 godziny po starcie serwera Gildię założysz mając osiągnięty 100 lvl. Po tym czasie, kolejne, będą mogły być zakładane dopiero po osiągnięciu wysokiego 280 poziomu. Spiesz się.

Najlepsza fota z dnia startu serwera BITWA O ZAMEK
O przedmioty na naszym serwerze będzie niezwykle trudno. Z racji tego, możesz wykorzystać szczęście i dostarczyc na nasze forum do wątka konkursowego zrzut ekranu z gry (najpóźniej do 24h od startu) zawierający ciekawy widok, np. dużą ilość uśmiechniętych graczy, ciekawą sytuację... cokolwiek. Najlepsza fota zdobywa secik +9+28 bez EXC i dodatkowych opcji, ale DOWOLNY. Najlepszą fotę i zwycięzcę konkursu ogłosi Admin w wątku konkursowym.

Wątek konkursowy: http://bitwaozamek.pl/forum/viewtopic.php?p=17#17

Dostęp do VIPA dla prawdziwego gracza!
Jesteś zawzięty, i chcesz być zdobywcą w Bitwie o Zamek?. Nie ma problemu! Takich jak Ty nagradzamy. Pierwszych dwóch najlepszych graczy według rankingu na stronie głównej serwera BITWA O ZAMEK po upływie 72 godzin od startu serwera, wygrywa dostęp do VIP-a na cały miesiąc. 

Spot dla gildi w Land Of Trial
Pierwsza ekipa która wygra BITWĘ O ZAMEK wybiera spot, koordynaty i potwory w LAND OF TRIAL. Każda kolejna zwycięzka gildia, może spot wymienić na inny kontaktując się z Adminem. Maksymalna ilość potworów: 30. 

6.jpg

GRAND RESET
Wymagane 100 resetów
Zen 1 500 000 000
Poziom 400 lvl

NAGRODA
Set + FO na aktualną i kolejną edycję, bez możliwości przekazania i sprzedaży
Nagroda tylko dla pierwszego gracza który wykona GR

+ 3500 kredytów do webshopa
+3500 punktów do rozdania

7.jpg

CHAOS MACHINE

+10: 60 % (25 % +Luck)  VIP 95%
+11: 60 % (25 % +Luck) VIP 95%
+12: 55 % (25 % +Luck) VIP 95%
+13: 55 % (25 % +Luck) VIP 95%
+14: 50 % (25 % +Luck) VIP 95%
+15: 45 % (25 % +Luck) VIP 95%

9.jpg

KOMENDY

Dodaj punkty siły /addstr <points_count>
AddSTRCMD                    = /addstr

Dodaj punkty zręczności  /addagi <points_count>
AddAGICMD                    = /addagi

Dodaj punkty witalności: /addvit <points_count>
AddVITCMD                    = /addvit

Dodaj punkty energii: /addene <points_count>
AddENECMD                    = /addene

Dodaj punkty command: /addcmd <points_count>
AddCMDCMD                    = /addcmd

Ilość graczy i GMów Online: /online
OnlineCMD                    = /online

Czyszczenie statusu PK
/pkclear

Multi-skrzynka  /ware <ware_number>
/ware

Wojna z gildią /war <guild_name>
/war

Małżeństwo /prop <player_name>
 /prop

Akceptacja Marry
 /accept

Teleport do współmałżonka
 /teleport

Rozwód: /divorce
/divorce

Mecz na arenie START                    = /battlesoccer <guild_name>
Koniec wojny między Gildiami                        = /endwar
Reset postaci                    = /reset
Informacje o serwerze                    = /srvinfo
Informacja o postaci                    = /charinfo
Wyświetl GM-ów będących Online                        = /crew

Automatyczne PARTY z hasłem                    = /setparty <wpiszhaslo>

10.jpg

PREMIUM

Na naszym serwerze dostępne są usługi PREMIUM
Webshop: Tak (lista przedmiotów na stronie serwera)
VIP: Tak / do zdobycia poprzez Webshop

11.jpg

Klient gry do pobrania na www.BITWAOZAMEK.pl w dziale PLIKI.

12.jpg

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

1.png

12.png

13.png

14.png

15.png

16.png

17.png

18.png

19.png

20.png

publibig.jpg

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super zrobiona publikacja, dawno takiej nie widziałem a już trochę dobrych lat siedzę na MPC :)
Widać, że włożone w nią dużo pracy.
Mam nadzieję, że balans postaci, ustawienia, drop itp również będą odpowiednio ustawione. 

Jeśli chodzi o te wszystkie "udoskonalenia" na starcie lub bonusy dla graczy, którzy będą najaktywniejsi w grze - strzał w 10 !

Na pewno dzięki temu liczba akferów zmaleje i będzie handel na serwerze a nie jak na większości cisza na "poście".

Brakuje mi w publikacji informacji na temat ilości moobów na spotach oraz tego czy w party jest bonus exp i jak on wygląda jeśli chodzi o rasowe pt oraz zwykłe ?

EDIT:  Nie mogę również znaleźć informacji na temat tego do którego lvl jest NPC buff oraz jaki jest drop z boosów na inwazjach.

EDIT 2: Po kilkukrotnej próbie rejestracji, za każdym razem wyskakuje komunikat, że źle wpisałem kod z obrazka.

Na pewno zawitam z ekipą na serwerze :)

Opublikowano

Zapowiada się zacnie ;)

Oby serwer nie był z tych "łatwych", chociaż czytając prezentację nie zapowiada się na taki ;) 

Do zobaczenia na serwerze ;)

Pozdrawiam

Malix

• Aive zmienił(a) tytuł na [S6E3][x70] Bitwa o Zamek
Opublikowano

Jak dla mnie te sety dla najlepszego po 72h fenki i inne vipy oraz kamienie to troszkę przegięcie, bo kto nie wejdzie na start ten może tu nie przychodzić bo o wszystko jaki informuje admin będzie później ciężko. Później taki mistrz po 72h będzie lał wszystkich na pysk i tyle. Może za dużo gdybam ale ... :)

Opublikowano

Zakamarek nie wiem czy doczytałeś ale set będzie tylko dla 1 gracza który wykona GR czyli trzeba wbić najpierw 100rr... przy expie x60 będzie jednak to troche trwało a wygra i tak tylko 1 osoba.

Od zawsze osoby które wbiły pierwsze na serwer miały przewagę i niestety tak będzie... nie da się wszystkim dogodzić. 

Mnie bardziej niepokoi cena VIP bo patrząc na wstępne dane na stronie, żeby wykupić VIP na miesiac trzeba bedzie wydac 150zł... lekkie przegięcie 😉 rozumiem 50zł ale nie 150

Opublikowano

Dzień dobry, niebawem odpowiemy na wszystkie pytania. 

VIP 150 ? Nic z tych rzeczy. Dokładnie 50 PLN będzie kosztował, i ani grosza więcej :).

Testów nie będzie, ruszamy 11.11.2019r. o godzinie 19:00.

NPC Buff do 280 lvl-a

Ilość moobów na spotach: od 15 do 30 (różnie)

Rejestracja (kod) działa

Zakamarek - SET dla najlepszego +9+28 bez opcji EXC to nic wielkiego.

O ile chodzi ci o EVENT na start.

Natomiast FO dla pierwszego kto wykona GR - to może Ci się nie podobać, ale może  też zachęcić do rywalizacji. Wszystkim nie dogodzimy. Mimo wszystko, zapraszamy.

Pozostałe osoby które zrobią GR otrzymają 3500 kredytów do webshop-u.

Opublikowano

GRAND RESET
Wymagane 100 resetów
Zen 1 500 000 000
Poziom 400 lvl

NAGRODA

Z tego zrozumialem ze dla kazdego kto wbije gr bedzie secik a nie tylko dla pierwszej osoby ktora wbije grand resa 

Opublikowano
36 minut temu, Ultimate44 napisał:

GRAND RESET
Wymagane 100 resetów
Zen 1 500 000 000
Poziom 400 lvl

NAGRODA

Z tego zrozumialem ze dla kazdego kto wbije gr bedzie secik a nie tylko dla pierwszej osoby ktora wbije grand resa 

Ulti naucz się czytać ze zrozumieniem  xD, a potem pisz 😄 "Nagroda tylko dla pierwszego gracza który wykona GR"

Opublikowano
Dnia 31.10.2019 o 13:50, BitwaOZamek napisał:

VIP 150 ? Nic z tych rzeczy. Dokładnie 50 PLN będzie kosztował, i ani grosza więcej :).

50 za vipa na mies.? Może też tygodniowe vipy i podstawa

ZMIEJSZYC EXP NA VIP.

Stosunek 110 do  70 to gruba przesada to jest więcej niż 35 procent nawet LOL. Nie mówiąc w stosunku do exp60 już. I tylko vipowicze są w topkach. Ktoś bez Vipa to zaraz to rzuci w cholerę 

Opublikowano

Vip za 50 jako polski serwer XD Admini nie mają pojęcia chyba jak zarobić pewnie i więcej dali by za 30 zeta, co jest już całkiem okej, dzięki temu jestem pewny że duuużo więcej osób by zakupiło :) Ale nie moja broszka, wyrażam tylko swe zdanie. życze powodzenia choć doskonale zdaje sobie sprawne że padnie dość szybko na polskiej scenie Mu nie ma nikogo kto nie jest pazerny na łatwą kasę, a na zrobienie porządnego który w skali długofalowej by zarabiał ogromne pieniążki, tak jest i tyle :P to tyle, powodzonka mimo to ^^

Opublikowano

Zdecydowanie za dużo... Nie przeginajcie jak chcecie stworzyć long term z małym expem, bo z takimi spotami wbijanie resów będzie zbyt szybkie. Z procentami prania dla vip jest zawsze 95% zarówno z luck i bez luck?

Kiedy testy (o ile będą)?

Opublikowano

23 godziny temu, noob90 napisał:

Vip za 50 jako polski serwer XD Admini nie mają pojęcia chyba jak zarobić pewnie i więcej dali by za 30 zeta, co jest już całkiem okej, dzięki temu jestem pewny że duuużo więcej osób by zakupiło :) Ale nie moja broszka, wyrażam tylko swe zdanie. życze powodzenia choć doskonale zdaje sobie sprawne że padnie dość szybko na polskiej scenie Mu nie ma nikogo kto nie jest pazerny na łatwą kasę, a na zrobienie porządnego który w skali długofalowej by zarabiał ogromne pieniążki, tak jest i tyle :P to tyle, powodzonka mimo to ^^

50zł to i tak sporo jak za VIP'a. Zazwyczaj na większości serwerach kosztuje on w granicy 20zł. Wiele osób będzie grać na kilka kont. Nie wyobrażam sobie tego żeby ktoś zapłacił 50zł x2 czy tam x3 bo większość na pewno będzie mieć 2 postacie co najmniej.

20zł to max za VIP'a na miesiąc.

Dnia 2.11.2019 o 10:36, Arleta napisał:

50 za vipa na mies.? Może też tygodniowe vipy i podstawa

ZMIEJSZYC EXP NA VIP.

Stosunek 110 do  70 to gruba przesada to jest więcej niż 35 procent nawet LOL. Nie mówiąc w stosunku do exp60 już. I tylko vipowicze są w topkach. Ktoś bez Vipa to zaraz to rzuci w cholerę 

Zgadzam się, 110x na VIPie to za duża różnica w stosunku do PVP 70x czy non PVP 60x suba. 
Wg mnie VIP sub powinien mieć max 90x.

Przesada... Przecież to low exp serwer. Nie niszcz gry takimi dużymi spotami.
10 moobów na spocie to już zbyt wiele jak na low exp ale jak lubisz takie ilości moobów na spotach to z dwojga złego już te 10 możesz ustawić bo pewnie jak bym zaproponował 5-7, co by było najrozsądniejszym rozwiązaniem, to byś pewnie odrzucił to od razu :)

Opublikowano

Jak dla mnie to tu będzie sporo online z racji 24h 200% dropu kamieni i tak już te postacie zostaną jako podbijanie online. Ja bym się raczej nie chwalił na następnej edycji, że online na start pierwszej było w hoooj ludzi 🙂

W sumie bez sensu spamuje w temacie, który mnie nie interesuje.

Powodzonka życzę.

Opublikowano

VIP powinien kosztować max 30zł 😉

Lepiej obniżyć i sprzedać 50% więcej. Tak jak ktoś wyżej napisał, dużo osób będzie leciało na 2 konta.

Exp na VIP - powinien być max 90

Co do ilości mobów na spocie - max 20 nie więcej. 

Opublikowano

Szkoda, że nie będzie testów bo w większości przypadków takie nawet kilku dniowe pozwalają wyeliminować pewne niedociągnięcia/bugi a czasem nawet poważne błędy, które mogą mieć później wpływ na przyszłość serwera. Mam tylko nadzieje, że nie będzie podobnej klapy jak z ExMu... bo tamten serwer też się zapowiadał na mega dopracowany a wyszło jak zwykle.

I apeluje co do spotów; optymalna ilość na low expie to 4-8 mobów. Nie wiem w ogóle skąd pomysł na 15-30 mobów, tyle to nawet na 4fun 9999 expa admini nie dają. Jak teraz się tak przyglądam tym screenom ze spotami to ręce opadają jak to tak ma wyglądać... Jeszcze ta arena, gdzie na zdjęciu jest pokazany spot chyba z 50 mobami.

Raz, że ludziom nie będzie się chciało chodzić na bc/ds bo lepiej siedzieć na dupie gdzie masz permanentne 20-30 mobów, a dwa że przy takich ilościach mobów to ten serwer będzie można zakwalifikować pod medium exp, bo lvl będzie zapierdalał jak na 300exp+

4BdwV2s.png

Opublikowano

Prosiłbym o potwierdzenie mojego konta na forum bo jakoś dziwacznie to działa :< 
Link dostałem potwierdziłem a nadal muszę czekać na zgodę administratora. 

Ponadto dlaczego start w Poniedziałek a nie np. Sobota ( 9.11.19 ) ?.

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

Witajcie,

Dziękujemy serdecznie za Wasze wypowiedzi - bierzemy je do siebie, analizujemy :)

Co do VIP-a i ceny 50 PLN, ci którzy uważają że powinien kosztować 30 PLN, będą mogli go w takiej kwocie zdobyć - spokojnie, przyjdzie czas.

Jeżeli chodzi o konta na forum, zostały juz aktywowane - wszystkie.

Ilośc moobów na spotach została delikatnie zmniejszona. Celowo EXP jest mały na rzecz dużych spotów. Takie było założenie naszego serwera. Jedno jest pewne , i byc może nie wszystkim się to spodoba. U nas zobaczycie SPOTY jakich jeszcze na żadnym serwerze nie widzieliście.

Pamiętajcie, nasze forum www.bitwaozamek.pl/forum zostało stworzone po to, abyście mogli pisać odnośnie min. propozycji zmian, które My jako administracja moglibyśmy wdrożyć na serwerze.

Mamy wiele pomysłów na rozwój serwera, jednakże wszystko naraz to nie po naszemu.

Do zobaczenia 11.11.2019r. o godzinie 19:00

Opublikowano

Data startu to uważam najgłupsza rzecz jaką można było poczynić. 3 dni wolnego, kiedy można by już w ten piątek wieczór wystartować i ściągnąć jak największą ilość osób korzystając właśnie z tego dłuższego weekendu to data startu zaplanowana jest na wieczór ostatniego wolnego dnia, gdzie większość po kilku godzinach pójdzie do wyra, bo rano do pracy, szkoły etc. Nie wiem kto wpadł na tak genialny pomysł.

Opublikowano
15 godzin temu, wredota napisał:

Data startu to uważam najgłupsza rzecz jaką można było poczynić. 3 dni wolnego, kiedy można by już w ten piątek wieczór wystartować i ściągnąć jak największą ilość osób korzystając właśnie z tego dłuższego weekendu to data startu zaplanowana jest na wieczór ostatniego wolnego dnia, gdzie większość po kilku godzinach pójdzie do wyra, bo rano do pracy, szkoły etc. Nie wiem kto wpadł na tak genialny pomysł.

Kolega ma 100 % racje. Nic dodać nic ująć.

Opublikowano
Dnia 8.11.2019 o 08:09, BitwaOZamek napisał:

Ilośc moobów na spotach została delikatnie zmniejszona. Celowo EXP jest mały na rzecz dużych spotów. Takie było założenie naszego serwera. Jedno jest pewne , i byc może nie wszystkim się to spodoba. U nas zobaczycie SPOTY jakich jeszcze na żadnym serwerze nie widzieliście.

Czyli ile teraz będzie średnio mobów? Podaj dokładne wartości, bo to ma spore znaczenie. I tak jak pisałem wcześniej, nie zdziw się jak ludzie zwyczajnie będą zlewać ciepłym moczem eventy takie jak BC/DS no chyba że jebniesz tam jakieś unikalne nagrody.

ps. Link aktywacyjny do rejestracji konta na forum nie przychodzi

Opublikowano

Czas startu serwera został już omówiony dosadnie, pierwsza większa wtopa - sam chętnie pograłbym te 3dni ciągiem, natomiast wtorek- czas do pracy 😉

Uznajmy że to pierwsza i oby jedyna wtopa. Wkrótce widzimy się na serwerze! 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...