Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Shakes&Fidget by SGSiE

Adrian327d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wracam po kilku latach do tworzenia prywatnego serwera S&F, kiedyś udało mi się zrobić dosyć przyjemny serwer, lecz nie utrzymałem go zbyt długo (zawiść innych użytkowników forum...). Dziś wracam ze świeżym pomysłem i porcją wrażeń, a patrząc na "rynek" tych polskich serwerów nie zostało zbyt wiele, a ich "poziom" nikogo nie obrażając, niestety nie jest zbyt wysoki, ot dodany IS z forum, przerobione grafiki na starej wersji to jest EZ 🙂

Więc tak... Udostępniam wam adres serwera, który aktualnie jest w trakcie tworzenia, nie będzie tam przełomu w 2-3 dni oczywiście ale chętnych do testów i pomocy przy tworzeniu serdecznie zapraszam!

Pamiętaj! Postać jaką stworzysz nie będzie stałym elementem serwera! W każdej chwili mogę wyczyścić bazę danych, będę o tym informować na DIscord!

Adres serwera: http://sf.sgsie.pl/
Discord: https://discord.gg/MAUm87V
Nowa wersja!

// Aktualnie pracuję nad:
((( Wszystko jest na Discord )))

// TODO:
((( Wszystko jest na Discord )))

Ps. Prace nadal trwają i nie zamierzam ich przerywać, na tygodniu ciężko z czasem jak się wraca o 17 z pracy i jeszcze trzeba zrobić zakupy, ugotować, zadbać o higienę i zrobić inne prywatne rzeczy...

Ps2. Jeśli ktoś zna się na PHP, CSS i MySQL, no i chciałby mi pomóc (mam na myśli rzucanie porad itd.) to zapraszam na PW, napewno się odwdzięczę 🙂

Nie jest to bezpośrednia oferta handlu więc moderację proszę o zostawienie. Jeśli jednak łamie to w jakimś stopniu regulamin to proszę tylko o usunięcie "Ps2" i dodanie do konta należnych "punktów". Dziękuję

371007.gif

• Issia zmienił(a) tytuł na [Zapowiedź] Shakes&Fidget by SGSiE
Opublikowano
25 minut temu, TomakiPL3 napisał:

Serwer stoi na starych i zbugowanych plikach 😉

Ale i tak życzę powodzenia w projekcie 😄

Nowszych nie znalazłem niestety, gdzie są bugi tego też nie wiem niestety 🙂

371007.gif

Opublikowano
40 minut temu, ZwykłyK napisał:

To niestety wcale nie zrobisz dobrego serwera tylko taki jak każdy... 

Czemu tak uważasz?
W pierwszym TODO masz sam ItemShop, który chcę zrobić w menu Grzybiarza, pokaż mi serwer z taką opcją 🙂
W drugim "TODO" wymieniłem nową walutę gry i nie nie chodzi o walutę typu kupony czy inne dzikie rzeczy w oddzielnym IS, bo to jest proste, aż za proste ... No i na końcu jest TBD, bo to jest dopiero początek tego co bym chciał zrobić... To nie jest projekt, gdzie wszystko chcę ściągnąć z gotowców i zrobić setny serwer "NAJLEPSZY PRIFF", tylko naprawdę, chcę to rozwijać jak się tylko da 🙂

371007.gif

Opublikowano
Przed chwilą, TomakiPL3 napisał:

Ale pliki już są gotowcem xD

Od czegoś trzeba zacząć tak? 😄 Pliki jak pliki, skądś je trzeba wziąć, a pisać wszystko od 0 nie ma najmniejszego sensu moim zdaniem, bo Shakes nie jest już tak pożądanym prywatnym serwerem jak kiedyś, a stawianie go na dosłownie najnowszych plikach S&F też do najprostszych rzeczy nie należy 😄

371007.gif

Opublikowano
2 minuty temu, TomakiPL3 napisał:

Ale pliki już są gotowcem xD Jak chcesz zacząć na poważnie z serwerem to napisz pliki od 0 i wtedy startuj z beta testami 

banner.gif

Opublikowano
2 minuty temu, TomakiPL3 napisał:

Jak dla mnie nie ma to sensu tak czy siak 🙂 Wolał bym odbić w kierunku gierki mobilnej od 0 jakbym chciał coś pisać, bo to ma ekonomiczny sens, a tu? Tu chcę się pobawić PHP z MySql, przypomnieć sobie co i jak, bo to też się przyda 😉

I pokaż mi choć 1 serwer z takimi plikami, bo jakoś tu ich na forum nie zauważyłem

371007.gif

Opublikowano
1 minutę temu, Adrian327d napisał:

Jak dla mnie nie ma to sensu tak czy siak 🙂 Wolał bym odbić w kierunku gierki mobilnej od 0 jakbym chciał coś pisać, bo to ma ekonomiczny sens, a tu? Tu chcę się pobawić PHP z MySql, przypomnieć sobie co i jak, bo to też się przyda 😉

I pokaż mi choć 1 serwer z takimi plikami, bo jakoś tu ich na forum nie zauważyłem

Tylko że na forum nikt nie pisał że pliki są od 0 w publikacjach więc po co mam ci pokazać :x

banner.gif

Opublikowano
Przed chwilą, TomakiPL3 napisał:

Tylko że na forum nikt nie pisał że pliki są od 0 

No, bo nie są to po co ktoś ma kłamać 🤣 Sam też nic takiego nie piszę, bo to oczywiste czyje są pliki, a chyba każdy wie jak to sprawdzić 🙂

371007.gif

Opublikowano
10 minut temu, TheKrabik napisał:

Powiem Ci, ze do np takiego legionka pod wzgledem plikow i zalatanych bledow to ci daleko xDDDD

Lecz każdy serwer od czegoś zaczynał wiec może i tu będzie git 😉

banner.gif

Opublikowano
7 minut temu, TomakiPL3 napisał:

Lecz każdy serwer od czegoś zaczynał wiec może i tu będzie git 😉

ale nie kazdy wlecial na kozaku, ze jego serwer jest najlepszy xD

Opublikowano

Ja też nie wlatuje tu z tekstem "E te wasze serwery w publikacjach to dowcip, mój jest najlepszy i nie ma lepszego" 😄 Tylko tak przeleciałem po tych serwerach i w sumie nic przełomowego na nich nie ma, u mnie też nie będzie, a od czegoś tak jak @TomakiPL3 pisze trzeba zacząć 🙂 Dodam jeszcze, że większość serwerów tu to Old wersja, ja spróbuję osiągnąć coś więcej na nowej, a nóż napiszę z czasem v3 😄

371007.gif

Opublikowano

Drobna prezentacja prac, aktualnie cały czas tworzę stronę główną dodając do niej kolejno nowe funkcje... Dlaczego tak wolno? Praca, dom, obowiązki...

Główna:

b1.PNG
Ranking:

b2.PNG

Ps. Nie jest to koniec prac nad stroną, pozycje jak i wygląd wszystkich elementów jest tymczasowa, ponieważ najpierw trzeba się zająć stroną techniczną, potem można myśleć nad wizualną 🙂

371007.gif

Opublikowano

Mam pomysł na własne "Zawody i konkursy" Trochę takie eventy ale nie typowe, na przykład tydzień walk na arenie 🙂 Skrypt od startu eventu będzie sprawdzał ile w jego czasie przybyło nam "Honoru" oczywiście jakieś nagrody in-game w grze 🙂 Reset co miesiąc brzmi trochę strasznie na takim Medium

371007.gif

• 6 miesięcy temu...
  • Issia zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...