Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypowiedzenie terminowej umowy najmu

nerff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część. Mam nieciekawa sytuację. Mianowicie, miałem wyjazd na 14 dni, a po powrocie musiałem tego samego dnia wynająć mieszkanie w innym mieście żeby chodzić na studia. Znalazłem jakiś pseudoakademik, po przyjeździe na miejsce w umowie okazało się, że jest ponad 5 miesięczny okres wypowiedzenia. Od razu mi się to nie spodobało, lecz ziomek nawet nie chciał mi dać dnia na pomyślnie i krótko że albo podpisuje albo wyjazd.  Teraz się okazało że internet jest cienki i ogólnie mi tu nie pasuje. Nie chcę mieszkać tu jeszcze przez 5 miesiecy. Jak polecę w chuja i po prostu wypowiem umowę i przestanę płacić to mogę mieć jakieś większe konsekwencje czy raczej po prostu mogę mieć wyjebane. Ewentualnie co zrobić w tej sytuacji

Opublikowano

Opcje jest kilka od przymusowego ściągnięcia zaległości za okres wypowiedzenia lub kara umowna, nie wiem co ta umowa mówi na temat jej rozwiązania lub zerwania/naruszenia warunków

EXPmIpC.gif

Opublikowano
5 godzin temu, nerff napisał:

Część. Mam nieciekawa sytuację. Mianowicie, miałem wyjazd na 14 dni, a po powrocie musiałem tego samego dnia wynająć mieszkanie w innym mieście żeby chodzić na studia. Znalazłem jakiś pseudoakademik, po przyjeździe na miejsce w umowie okazało się, że jest ponad 5 miesięczny okres wypowiedzenia. Od razu mi się to nie spodobało, lecz ziomek nawet nie chciał mi dać dnia na pomyślnie i krótko że albo podpisuje albo wyjazd.  Teraz się okazało że internet jest cienki i ogólnie mi tu nie pasuje. Nie chcę mieszkać tu jeszcze przez 5 miesiecy. Jak polecę w chuja i po prostu wypowiem umowę i przestanę płacić to mogę mieć jakieś większe konsekwencje czy raczej po prostu mogę mieć wyjebane. Ewentualnie co zrobić w tej sytuacji

http://www.arslege.pl/terminy-i-sposob-wypowiedzenia-najmu/k9/a5678/

k4L2ZMS.png

Opublikowano
3 godziny temu, Lord Makin napisał:

Opcje jest kilka od przymusowego ściągnięcia zaległości za okres wypowiedzenia lub kara umowna, nie wiem co ta umowa mówi na temat jej rozwiązania lub zerwania/naruszenia warunków

No w umowie jest, że albo 5 miesięcy będę tu siedział albo nie muszę siedzieć ale i tak mam zapłacić za 5 miesiecy. Tylko czy jak po prostu się wyprowadzę i nie będę płacił to będzie mu łatwo te pieniądze ze mnie ściągnąć czy jak to tam mówią że w sądach takie sprawy trwają latami i raczej będzie miał problem

Opublikowano
Dnia 2.10.2019 o 23:28, nerff napisał:

No w umowie jest, że albo 5 miesięcy będę tu siedział albo nie muszę siedzieć ale i tak mam zapłacić za 5 miesiecy. Tylko czy jak po prostu się wyprowadzę i nie będę płacił to będzie mu łatwo te pieniądze ze mnie ściągnąć czy jak to tam mówią że w sądach takie sprawy trwają latami i raczej będzie miał problem

Wiesz, jeżeli byłaby to niska szkodliwość czynu to wtedy okej, ale w sumie zobowiązując się płacić załóżmy co miesiąc 1500zł i zrobisz to x5, to masz blisko 7500zł, czyli sporo hajsu, do tego może sobie wymyślić inne szkodliwości czy też np. pod twoją nieobecność zrobić zniszczenia i wrobić Cię w nie. Jest sporo takich przypadków jak Ty, dlatego najwygodniej jest to zrobić polubownie, jeżeli się nie da to przystać na warunki, bo nawet jeżeli będzie trwało to 3-5 lat w sądzie, to potem z 7500zł może zrobić się 10,000zł albo i więcej. Nigdy nie wiadomo jak bardzo cwany może być.

k4L2ZMS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...