Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modem stacjonarny a poprawa jakości internetu - Play

Orzech_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mędrców, władców programów i wszelakiej wiedzy programistycznej. Proszę wasz o radę w wielkim kryzysie. 

Od tygodnia korzystam z usług sieci play. Według ich mapy jestem w strefie LTE/4G. Przy korzystaniu ów usługi przy ogladaniu filmów czy przeglądaniu stron nie ma problemu. jedyny problem jest przy pobieraniu czy graniu online jak by ich nadajniki były z PRL (ew. dirtu). pod czas podrozy nie ma tego problemu. (korzystalem z tego pod czas jazdy pociagiem i było świetnie). Po krótkiej rozmowie z bardzo pomocną obsługą klienta dowiedziałem się ze w celu polepszenia jakości można włozuć kartę do modemu stacjonarnego ( roznica nadajników czy coś) i o to  głowne pytanie. czy opłaca mi sie wgrywać sim-locka na modem stacjoonarny (plus) aby karta z play mi dzizlala i czy faktycznie bedzie lepsza jakos gier online i pobierania ?

• Aive zmienił(a) tytuł na Modem stacjonarny a poprawa jakości internetu - Play
Opublikowano

W praktyce modemy stacjonarne mają silniejsze anteny oraz mają możliwość podłączenia anteny zewnętrznej kierunkowej, która w twojej sytuacji gdzie do BTS masz 4km powinna być bardzo mądrym wyborem. Więc jeżeli masz możliwość to zrób to 

Opublikowano
1 godzinę temu, Orzech_PL napisał:

Wczesniej korzystalem z uslug plus (polomet) i mialem do bts jakies 15 km i dzialal bez problemow tylko byl modem stacjonarny 

Według mnie to mało prawdopodobne, aby BTS miał zasięg 15km, nawet jeżeli jest on LTE 800Mhz. Chyba, że mieszkasz na jakimś polu bez drzew i jakiejkolwiek zabudowy to wtedy mogłoby to być prawdopodobne, ale też nie na 100%. 

Opublikowano
17 minut temu, DarkusFD napisał:

Według mnie to mało prawdopodobne, aby BTS miał zasięg 15km, nawet jeżeli jest on LTE 800Mhz. Chyba, że mieszkasz na jakimś polu bez drzew i jakiejkolwiek zabudowy to wtedy mogłoby to być prawdopodobne, ale też nie na 100%. 

najbliszy bts ktory jest z plusa jest w miescie a tam mam jakies 10-13 km 

Opublikowano
7 minut temu, Orzech_PL napisał:

najbliszy bts ktory jest z plusa jest w miescie a tam mam jakies 10-13 km 

Dalej wydaje mi się to mało prawdopodobne, ale aby nie odchodzić od tematu to stacjonarny modem LTE powinien pomóc skoro radził sobie z tymi 10-13km ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem tak. Mam problem z zasięgiem w telefonach o internecie nie wspomnę. Modem stacjonarny huawei karta z T-mobile i 21-down i 8-up Na górze. Powiem tak. Różnica w zbieraniu sygnału jest duża. Mam koło siebie drzewa wzgórza a BTS jest daleko. Polecam takie rozwiązanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...