Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4500 zł

karwasz7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 4500zł, choć mogę dołożyć z dwieście złotych więcej jak będzie taka potrzeba

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Do twóch tygodni

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Monitor 1920x1080

Do czego ma służyć komputer? Do gier

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak (i tutaj zastanawiam się nad wyborem, czy starym dobry Win7, bądź nowy Win10? chodzi mi głównie oto aby nie było problemów z nowym systemem i był w miarę prosty w obsłudze, słyszałem pogłoski, że nowy Win10 miał jakieś problemy/błędy?)

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Być może

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chciałbym aby był dysk HDD 1TB+napęd optyczny.

Czy części mogą być używane? Nie

Pomijając kwestię zakupu nowego sprzętu, za ile sprzedam swój stary komputer?

-Intel Pentium G2120 2-rdzeniowy 3.1

-Geforce GT640 2GB

-GoodRam 8GB

-o płycie nie mam pojęcia

-Win 7 Home Premium 64

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 4500 zł
Opublikowano

Praktycznie na nowym sprzęcie będzie problem z sterownikami z innym systemem niż Windows 10. Jeżeli posiadasz system to możesz wykorzystać go do instalacji Windows 10, z tego co się orientuję jest jeszcze możliwość przejścia z Win 7 na 10. Zawsze to 500 zł zostaje.

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/g591hspev bez systemu

• SilentiumPC Fera 3 120mm
  • SilentiumPC Supremo L2 550W 80 Plus Gold
  • Crucial 16GB 3000MHz Ballistix Sport LT Gray CL15 (2x8GB)
  • SilentiumPC Armis AR5 TG
  • PNY 500GB M.2 PCIe NVMe XLR8 CS3030
  • AMD Ryzen 5 3600
  • Palit GeForce RTX 2060 SUPER Gaming Pro OC 8GB GDDR6
  • MSI B450-A PRO MAX

W przypadku obowiązkowego systemu Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB będzie musiał podmienić na słabszą kartę graficzną Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro 6GB GDDR6

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
Dnia 23.09.2019 o 19:31, Gajwer napisał:

Praktycznie na nowym sprzęcie będzie problem z sterownikami z innym systemem niż Windows 10. Jeżeli posiadasz system to możesz wykorzystać go do instalacji Windows 10, z tego co się orientuję jest jeszcze możliwość przejścia z Win 7 na 10. Zawsze to 500 zł zostaje.

• AMD Ryzen 5 3600
  • MSI B450-A PRO MAX

W przypadku obowiązkowego systemu Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB będzie musiał podmienić na słabszą kartę graficzną Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro 6GB GDDR6

W jaki sposób przy instalacji można przejść na nowszy system? Oczywiście, że mam oryginalną płytę z systemem Windows 7 Home Premium.

Hm.. ciekawy arsenał. Tylko wolałbym aby części były dobrane na komputroniku, ze względu, iż w swoim mieście mam punkt sprzedaży. Najwygodniej by było gdybym właśnie zamówił te części jako zestaw na stronie i odebrał w punkcie sprzedaży, o ile jest możliwość, o ile są te części dostępne w sklepie elektronicznym komputronik. 

Przepraszam, że po takim czasie odpisałem ale pracowałem i nie miałem czasu żeby zajrzeć na forum.

Opublikowano

Masz cały zestaw na tacy więc utwórz identyczny koszyk w alternatywnym przez Ciebie sklepie.

Powinien klucz z Twojego systemu zadziałać przy instalacji 10.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
Dnia 23.09.2019 o 19:31, Gajwer napisał:

• AMD Ryzen 5 3600
  • MSI B450-A PRO MAX

W porządku. Nie przeszkadzało by gdybym zakupił inny ram z niższym taktowaniem 2400mhz, zamiast  zaproponowanym przez Ciebie 3000mhz? Przeszkadzało by to jakoś w rozgrywce podczas gier? Słyszałem, że do procesorów AMD potrzeba właśnie ramu z wysokim taktowaniem, stąd to pytanie do Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...