Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Tibia.dat przy uruchamianiu clienta

lemo220

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

mam taki problem gdyz wypakowalem aktualnego clienta WoNo i wydobylem tibia.dat i tibia.spr ale gdy podmieniam je w normalnym kliencie 8.54 wyskakuje mi blad, ze Tibia nie widzi tibia.dat. 

A gdy probuje sie zalogowac z normalnej Tibii zeby chociaz zobaczyc postacie to po wpisaniu jakichkolwiek passow Tibia sie debuguje. Czy ktos ma pomysl czemu tak sie dzieje?

Dzieki!

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Problem z Tibia.dat przy uruchamianiu clienta
Opublikowano

Dzieki!

Jak odpalilem 2 hexy to bardzo malo maja wspolnych elementow wiec pewnie jest tak jak mowisz, struktura sie rozni bardzo. Da rade moze jakos odszyfrowac tibia.dat? 

I jeszcze drugie pytanie bo naszedl mnie kolejny pomysl. Da rade wypakowac tibia.exe z skompilowanego klienta? Za pomoca MoleBoxa dalem rade tylko wypakowac dat2.dat, protection.dll, dll.dll, tibia.dat, tibia.spr, tibia.pic i niby launcher unpacked ale gdy go uruchamiam to dostaje blad 0xc000005 dlatego nie wiem czy jest to klient tibii?

Opublikowano

Teraz mam troche inny klopot ? Udalo mi sie przechwycic pakiety i znalezc prawidlowe porty i ip. Sprobowalem zalogowac sie do wyboru postaci zeby sprawdzic czy w ogole to sie uda. Udalo sie to z DBKO, normalnie zalogowalem sie do wyboru postaci. Sprobowalem zrobic to samo ale po wpisaniu IP znowu debug klienta(przed pojawieniem sie wyboru postaci).

Chcialem zrobic to samo z czystym OTClientem i zobaczyc czy moze tutaj lezy problem. DBKO normalnie udalo sie zalogowac natomiast WoNo zalogowalo tylko (albo az) do wyboru postaci ale po wyborze postaci klient nie logowal do gry. Ktos ma pomysl co z tym fantem dalej robic? 

Wstawiam fotke z tego jak wygladaja pakiety z logowania przez oryginalnego ot clienta i przez czystego.

wono otclient klasyczny.PNG

wono otclient.PNG

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dostanie się do pliczków OTClienta i rozszyfrowanie kodu logowania to chyba najłatwiejsza droga, ale jak to zrobić to Ci nie powiem. Zbyt mały projekt żeby w ogóle się tym interesować. 

Chętnie przyjmę jakies zlecenia OTS (Cena: Do Uzgodnienia)

- Lua, - C++,- Baza Danych

- Konfiguracja VPS/Servera Dedykowanego pod OTS (Linux)

Expie smurfy 30 lvl'e na LoL'u  - zainteresowany? pisz PW.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 21.09.2019 o 23:00, lemo220 napisał:

Teraz mam troche inny klopot ? Udalo mi sie przechwycic pakiety i znalezc prawidlowe porty i ip. Sprobowalem zalogowac sie do wyboru postaci zeby sprawdzic czy w ogole to sie uda. Udalo sie to z DBKO, normalnie zalogowalem sie do wyboru postaci. Sprobowalem zrobic to samo ale po wpisaniu IP znowu debug klienta(przed pojawieniem sie wyboru postaci).

Chcialem zrobic to samo z czystym OTClientem i zobaczyc czy moze tutaj lezy problem. DBKO normalnie udalo sie zalogowac natomiast WoNo zalogowalo tylko (albo az) do wyboru postaci ale po wyborze postaci klient nie logowal do gry. Ktos ma pomysl co z tym fantem dalej robic? 

Wstawiam fotke z tego jak wygladaja pakiety z logowania przez oryginalnego ot clienta i przez czystego.

wono otclient klasyczny.PNG

wono otclient.PNG

Myślę że jeżeli Ots używa otclienta i ma go dobrze zabezpieczonego to żeby cokolwiek zdziałać należy decryptowac init.lua który znajduje się w otcliencie a z tym jest dużo zabawy, bo samo rozpakowanie klienta i wyciągnięcie wszystkiego to jest chwila. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...