Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade PC pod FIFA 20

ezedi90z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym se pograć w tym roku w fife 20 ale wątpię ze na moim procesorze pójdzie (amd athlon ii x4 640 3ghz). Moja karta gtx760 4gb i 8gb ramu raczej wystarczą. Mam w budżecie ok 350 zł i nie wiem czy wydać to na nowy procesor pod moją płytę główną (z socketem AM3) czy kupić inną płyte np. pod jakiegoś intela i do tego inny procek. Wiele osób pisało ze procki pod am3 nie są warte swojej ceny i stąd mój problem. Bardziej interesowały by mnie używane części bo za 350zl nic nowego, dobrego  nie kupie. A no i jeśli miałbym kupić inną płyte to żeby obsługiwałą ram ddr3 bo tylko taki mam.

czyli: (350 zł)

• moja stara płyta + nowy procek pod am3
  • nowa płyta z ddr3 + nowy procek

Spoiler

grafika: gigabyte geforce gtx 760 3x oc 4gb windforce

procek: amd athlon II X4 640 3.0 GHz

ram: 4x2gb ddr3 1600mhz (2 pary dual channel)

płyta: asus m4a78td/usb3

zasilacz: jakiś xilence 550w

dysk: hdd wd caviar green 1tb

• Aive zmienił(a) tytuł na Upgrade PC pod FIFA 20
Opublikowano

Napisz jaką masz płyte.,

czy kupisz jakiegoś używanego intela z płytą czy jakiegoś FX`a od AMD to w sumie na jedno wyjdzie,nie będzie to ani potwór wydajności ani nic porządnego

+ będziesz musiał mieć nadzieje że z płytą wszystko będzie ok,za dużo pierdzielenia się w zmianie płyty i cpu w takim budżecie według mnie,podaj model płyty 

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano
Cytat

płyta: asus m4a78td/usb3

rozważam zakup xeona e3-1230 v2, porównywałem na cpuboss.com z innymi xeonami (4,6,8 rdzeniowymi) do max 350zl i póki co wypadał najlepiej z nich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...