Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 5k

_Piotr_

Rekomendowane odpowiedzi

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 5k
Opublikowano

Komputer do czego ma być?

Wiesz, że obudowa nie posiada zatok 5.25? GTX 1660 wydajniejsza w tej samej cenie, RAM w jednej kości to słaba opcja. Oszczędzisz trochę pieniędzy wybierając i7-9700KF, który nie posiada iGPU, skoro bierzesz grafikę zewnętrzną to iGPU jest w wielu przypadkach zbędny.

Opublikowano
1 godzinę temu, Anhin napisał:

Komputer do czego ma być?

Wiesz, że obudowa nie posiada zatok 5.25? GTX 1660 wydajniejsza w tej samej cenie, RAM w jednej kości to słaba opcja. Oszczędzisz trochę pieniędzy wybierając i7-9700KF, który nie posiada iGPU, skoro bierzesz grafikę zewnętrzną to iGPU jest w wielu przypadkach zbędny.

Jaką obudowę polecasz? Ram dokupie w ciągu kilku dni tygodni kolejną taka kość, w późniejszym czasie może kolejne. Powiedz jaka obudowa najlepiej? 

@Edit

Gtx 1060 a 1660 to praktycznie to samo a 1660 będzie droższa w moim wypadku o jakieś 200zl.

Opublikowano
36 minut temu, Anhin napisał:

Zmień sobie grafikę na jakiegoś GTX 1660 cenowo to samo a wydajniejsze niż 1060.

Jeśli nie potrzebujesz iGPU to i7-9700KF wyjdzie taniej. 

A obudowa to SPC Regnum RG4

https://www.morele.net/inventory/info/7c7e711b/

Dysk ma 3400odczyt i 3000zapis, nie może taki zostać? Co do karty to czytałem, oglądałem i ta jest najwydajniejsza co do ceny ?

Co teraz powiesz o all

Opublikowano

Chcesz bierz sobie jaki tam dysk chcesz. Choć te 3000 zapisu to raczej odnosi się do 1TB a nie 500GB, skoro dysk to prawie to samo co MP510 czy CS3030.

No jednak coś źle czytałeś i oglądałeś, dodatkowo nie wiem skąd ty 200zł więcej wytrzasnąłeś: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1660-oc-6g-6gb-gddr5-gv-n1660oc-6gd-4144583/

Opublikowano
Dnia 16.09.2019 o 17:42, Gajwer napisał:

Do czego komputer będzie używany?

Mi nie chodzi o tym by mieć jakieś makabryczne FPS, chodzi o odpalenie wielu clientów do starszych tytułów takich jak metin2. Tutaj będzie wtedy potrzebny procek bodajże. A w nowe tutuły mało co grywam.

Opublikowano
Dnia 19.09.2019 o 13:46, woolv102 napisał:

No ja szczerze Ci powiem, że tego ss'dka bym wyrzucił z tego zestawu. Mocno średni jest. Ja wiem, że nie jest Ci jakiś super potrzebny, ale mimo wszystko rozejrzałbym się za czymś bardziej quality ?

To znaczy bardziej jaki ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...