Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor dla GTX 1660

Shevux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?  - 1000 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?  - Do końca września

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?  - GTX 1660

Do czego ma służyć komputer? Gry

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?  -

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? -

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?  -

Czy części mogą być używane? Nie

Witam chodzi mi dokładnie o monitor do 25 cali. W głównej mierze ogrywam takie produkty jak: Fifa, LOL ,CS , CB, różne mmorpg, rpg, BF1. Ktoś mi odradzał monitor 144hz do tej karty graficznej, ponieważ  nie zostanie w 100% użyty. Czy to ma sens? Czy z taka kartą graficzna lepiej pójść w 75hz? 

Opublikowano

Zależy od gry, całej reszty podzespołów i Twoich preferencji. Do 1000zł rynek w PL zalany jest TN 144Hz ewentualnie jakimiś dziwnymi VA 75Hz Curved (patologicznie to wygląda przy 24").

• LG 24MP59G  - Matryca IPS i 75Hz, G-Sync Compatible powinien działać stabilnie na nim. Fajny monitor do wszystkiego
  • AOC G2590FX - Matryca TN i 144Hz, alternatywa: LG 24GL600F jeśli ma być głównie do fpsów
  • Acer XF240H - To samo co wyżej
Opublikowano

AOC G2460PF to brat bliźniak tego C24G1 tylko, że na TN i płaska matryca.

Jak chcesz coś co ma lepszą jakość obrazu niż G2460PF to wybieraj między TN'kami co podałem wcześniej.

Jak chcesz coś zakrzywionego i matrycę VA to MSI Optix MAG241C - lepsza jakość obrazu od C24G1.

Opublikowano

Zakupiłem dziś  aoc c24g1 i został już oddany z powrotem do sklepu. (błąd pixeli w lewym górnym rogu) aczkolwiek różnica kolorów, obrazu co do mojego MONITOR SAMSUNG 23.6" S24E390HL była dosłownie TRAGICZNA. Choć monitor ten zakupiłem dobre 2,5 roku temu. Dodatkowo odczułem to, że nie chce mieć jako głównego ekranu curved oraz 24 calowego. Jako, że samsung mam zamiar dać jako drugi monitor, więc główny lepiej w moich oczach wyglądałby większy, czyli zapewne 27 cali. Dodam, że walić to 144hz bo i tak do fify 20, LOL, Conqueror's Blade i tylko sporadycznie jakiś typowy FPS nie jest mi to aż tak potrzebne. Wybacz, że tyłek zawracam ale co byś mógł polecić 27cali (większy od mojego samsunga) z lepszym obrazem niż mój? Między 60 a 75hz w tych produkcjach i tak pewnie nie odczuje wielkiej różnicy. 

Opublikowano

Obraz na 27" 1080p wygląda na niewyraźny jeśli siedzisz przed monitorem w odległości mniejszej niż 50cm. Idealną rozdzielczością dla 27" jest 1440p jednakże karta nie podoła takiej rozdzielczości w grach bez schodzenia z detalami w dół. W przypadku 27" 1440p zakrzywiona matryca jest w porządku. Niemniej skoro bolało cie odwzorowanie kolorów to pozostaje iść w IPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...