Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2300 zł

Grzesiek446

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2.3k który obecnie przekroczyłem aczkolwiek chyba sensownie to jest złożone, ogólnie im taniej tym lepiej

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Na dniach

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Do czego ma służyć komputer? Gry, Internet, Szkoła

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej Nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Zastanawialem sie nad Ramem 2x4GB bo dual channel bo działa lepiej itd aczkolwiek, w niedalekiej przyszłości lepiej będzie dokupić kostkę 8GB i wtedy będzie 16GB w dualu, jak dal mnie sensowne wyjście bo komputer nie będzie używany do grania w jakieś ekstra gry w Ultra.

Czy części mogą być używane? Jeżeli będzie coś sensownego to dlaczego by nie.

Proszę o weryfikacje zestawu i podpowiedzenie czy wsio jest okej, może coś do zmiany a może nie ma sensu tego brać i poczekać tydzień, bądź zmienić grafikę na coś innego ? A może warto złożyć komputer w innym sklepie? Za wszelkie rady serdeczne dzieki. W liście est również Gamepass ale na niego nie zwracajcie uwagi bo w koszyku liczą za niego jeden grosz.

https://www.x-kom.pl/lista/p56hd7y3y

Opublikowano

Pamięci do Ryzenów to minimum 3000MHz. Vero L2 bym sobie odpuścił i brałbym System Power 9.

Moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/2af4503b/

Ryzen 1600, bo względem 2600 różnica w wydajności mała, a prawie 100zł taniej. Pamięć Cruciala - dokupisz drugą kość i możesz się pobawić w OC ich, poradnikow na internecie jest masa. Polecam Ci dopłacić do większego dysku.

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 2300 zł
Opublikowano

Jeśli chcesz to możesz brać Vero - wielkiej różnicy w nich nie ma. Po prostu mam większe zaufanie do BQ (mimo podwójnej linii 12V) niż SPC.

Opublikowano
Dnia 3.09.2019 o 23:40, Grzesiek446 napisał:

Pamięci zmieniłem na Crucial, oraz upchałem SSD 480GB no i nadal zostałem przy R5 2600 ? Zmieniłem również RXa na ASRocka. Zastanawia mnie tylko twoja niechęć do Vero, coś z nim konkretnie nie tak ? 

https://www.x-kom.pl/lista/yqalxwq49

Zestaw kompatybilny, jeżeli zamierasz w niedługim czasie dołożyć drugą kość ram. Jeżeli nie to zmień ram na dwie kości
Patriot 8GB 3000MHz Viper 4 CL16 (2x4GB)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...